- İsim
- recep
- Araç
- Golf 7 TDİ Highline manuel
Bugün arabayı sanayiden aldım burçlar değişti. Oradaki ustaya sordum gerek varmı değiştirmeye diye. Bir sorunun yoksa gerekte yok dedi geciştirdimi anlamadım. Yarın tekrar soruncam 4. Viteste ses var diye bakalım ne diyecek@Firatt35 75w90 yağ kullan üstüne mos 2 katkı atarsın 5 bin km kadar kullan ses kesilmez ise şanzıman inecek maalesef..
Tamirci kullanılan yağı ve katkıyı filtreleyip tekrar kullanılabilir. Çapakları gitsin kullanılır yazık israf olmasın..
Doğrusu olmuş, vw servislerde çalışanların teknik bilgisinin ciddi zayıf olduğunu düşünüyorum.Farklı bir bakış açısı olması açısından paylaşmak istedim. Bugün 2021 Egea 1.4 aracın 3.yıl bakımı için yetkili servise gittim. (5 yıl 100.000 garantisi devam ediyor) üçüncü yıl bakımı içerisinde şanzıman yağını da değiştirdiler. İsteğe bağlıymış ama servis yine de soruyor. 3 sene erken değil mi diye sorduğumda 3 yıl ya da 100bin km de değişmesi gerektiğini söylediler.
Bir yetkili servisin değişim önerisi yapması vag grubunun aksine ilginç geldi. Bizde ömürlük olan yağ fiat için 3 yıllık olması mantığını çözemedim.