Triger seti değişimi..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Selamlar arkadaşlar.
2014 model 1.2 tsi 58.000 km de aracın triger setleri için yetkili servis eskiden 180.000 km diyordu şimdi 120.000 km lere düşmüş.
Sanayideki ustam yetkili servislerin belirttiği km leri çok riskli görüyor yaş itibariyle.
Sizlerde son durum nedir, bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz öğrenebilir miyim?

16 milyon istanbullu +7 ve üzeri deprem olacağını bile bile laylaylom devam ederken

Doğuş isterse trigeri 180 binden 120 bine

Sonra 40 bine de cekse ben tınlamam

Tınlayanlar varsa (deprem + triger)
Kötü bi durum.

Baglantı garip mi ? Yoo hic degil bence ...tamm cuk oturan örnek.

Merhaba

Benim 1.4 tsi aracın da kitapçığında da 180.000 km yazıyor. Aracım 150.000 km de iken doğuş otoya bakım esnasında triger değişmeyecek mi diye sordum sizin 180.000 km değişim km niz gerek yok dediler. 160.000 bakımında ise km düşürüldü 120.000 km ye çekildi dediler ben de bu sefer kendim değiştirmedim.

Eğer aracı zorlanmadan kullanıyorsanız aracın kitapçığında yazan km de triger değiştirebilirsiniz.

Çok pinpirikli iseniz 120.000 km de değiştirebilirsiniz. Siz ustaların dediğine bakmayın.

Merhaba

Benim 1.4 tsi aracın da kitapçığında da 180.000 km yazıyor. Aracım 150.000 km de iken doğuş otoya bakım esnasında triger değişmeyecek mi diye sordum sizin 180.000 km değişim km niz gerek yok dediler. 160.000 bakımında ise km düşürüldü 120.000 km ye çekildi dediler ben de bu sefer kendim değiştirmedim.

Eğer aracı zorlanmadan kullanıyorsanız aracın kitapçığında yazan km de triger değiştirebilirsiniz.

Çok pinpirikli iseniz 120.000 km de değiştirebilirsiniz. Siz ustaların dediğine bakmayın.
Yaşa bağlı kalmaya gerek yok diyorsunuz km önemli diyorsunuz

16 milyon istanbullu +7 ve üzeri deprem olacağını bile bile laylaylom devam ederken

Doğuş isterse trigeri 180 binden 120 bine

Sonra 40 bine de cekse ben tınlamam

Tınlayanlar varsa (deprem + triger)
Kötü bi durum.

Baglantı garip mi ? Yoo hic degil bence ...tamm cuk oturan örnek.
:)) haklısınız.

Yaş/km parametresine
Bizzat bir örnekleme

Pederbey arada bir telefon acar sorar.

Yaaa? bu benim chevy cruze un trigeri ne zaman degisecek?
5 yıldır hep aynı cevabı veriyorum.
Gerek yok daha devam

Araç 22 ocak 2010 trafige cıkıslı
2 hafta sonra tam 13 yaşı devirmiş olacak

Güncel km 66 bin

Gm / chevrolet / cruze kullanım kitabında aynen şu yazıyor.

Tr deki 1.6 cruzların Motor kodu kırmızıyla isaretledigim kısım

Üretici tavsiyesi 150.000 km/ 10 yıl

Eee şimdi 13 yılı devirip 14 üncü yıla giricez.

Kopmaz abicim kopmaz

Kitaptaki 10 yıla tepe tepe 150.000 km orantısı varken

13- 14 yıla 66 bin km de trigeri kopartamazsınız.

Yere yapısık seatclubturkey fanclub
Yazılımlı 177 beygir Leon cu aleminden birileri evet trigeri kopartabilir 66.000 km de
Ya da kıç attırma meraklısı f30 bmw ciler

Eee bu cruzeun trigeri sonsuza kadar gitmez tabi
15. Yıl trigeri degistiririz (75 bin civarı km de)

Kocaman adamım . 3 ay sonra bu cruzeun trigeri koparsa da gelir buraya yazarım zaten. 13 yıl gitti ama 14 yıl gitmedi diye.

IMG_20230110_200452.jpg

160.000 de 9 yaşındayken değiştim ben. Ve çıkan trigerde hiç bir çatlama yoktu.
Yaş belki düşündürür bende kopmayacağını düşünenlerdenim.
Hele araç 3 5 yaşında km 120.000 de triger kesinlikle kopmaz değişilmez . Gereksiz .

Merhaba 2 hafta önce 170 binde 2015 model 1.2 tsi triger değişimi yaptırdım. 2 ay kadar öncede 160 binde farklı bir araç bu motorlar trigeri çok zorlamıyor sanırım yada sıvı temas etmediği için sorun çıkarmadılar. Çıkan kayışlar rulmanlar vs.. çok sağlıklı çıktı.
Bu bir öneri değil ! tabi..
Öteleyenler yaptırmayanlar en azından 7/8 yılında antifrizi değiştirmeli.. Genleşme kabı ve sıvının rengi iyi olsa da içte çürüme başlıyor çıkan parçalarda bunu gördüm ..

Merhaba 2 hafta önce 170 binde 2015 model 1.2 tsi triger değişimi yaptırdım. 2 ay kadar öncede 160 binde farklı bir araç bu motorlar trigeri çok zorlamıyor sanırım yada sıvı temas etmediği için sorun çıkarmadılar. Çıkan kayışlar rulmanlar vs.. çok sağlıklı çıktı.
Bu bir öneri değil ! tabi..
Öteleyenler yaptırmayanlar en azından 7/8 yılında antifrizi değiştirmeli.. Genleşme kabı ve sıvının rengi iyi olsa da içte çürüme başlıyor çıkan parçalarda bunu gördüm ..
Teşekkür ederim, bilgilendirmeniz için.

En sağlıklı değişim, mevcut durum yani 10 yıl yada 120 ,150 ,180 bin km aracınızın durumuna göre olandır. Ses geliyorsa Triger de değişim önemlidir. Boşluk Olmasi anlamına gelir ki ileri safhalarda daha büyük sorunlar yaşatabilir. En sagliklisi sökülüp bakılması olacak olsa da genelde işçilik maliyeti olduğundan pek tercih edilmiyor ülkemizde. Söküldügü zaman zaten değişime gidiliyor 😇
Benim Golf 6 Manurl aracım şuan 125 binde ve 13 yaşında ... ses yok lakin bu değişmeyecek anlamına gelmiyor. HERHANGI BIR SORUN gozukmese de İlk fırsatta değişmeyi düşünüyorum .

Aracım 2015 model ve 120bine dayandı. Güvendiğim usta değişelim dedi, 120 bin bakımda değişeceğim.

1 ay önce değişti 115k km de. Ne bir çatlama ne bir yorgunluk vardı trigerde. Yazık oldu açıkçası. Her araçta böyle olacak diye bir şey yok tabiki ama sıradaki değişim için 300.000km’yi beklerim.

Geri
Üst Alt