Satmalı mıyım?

Değerli Hocam @tuncer_2632
Ev olduğu kadar arabada bir o kadar ihtiyaç.
Arabasız yaşamanın çok zor olduğunu düşünenlerdenim.
Zaten ailenizden kalan eviniz var.
Satılanı yerine koymak, her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik şartlar vs. düşününce inanın şu anki bulunduğunuz durumdan daha vahim.
Demem o ki naçizane tavsiyem;
Arabanızı satmayın,
Otoparka koymayın,
Bir an önce tadilat borcunuzu kapatmaya odaklanın.

Hocam arabanızı satmazsanız belki ppf düşünebilirsiniz, her iki ihtimal için de inşallah hayırlı olur sizin için. Başkasının malına dikkat etmeden kapı açan sürtüp kaçan çizen arkadaşların amacını da asla anlayamamakla beraber aramızda dolaşmamalarını diliyorum :censored:

Selamlar, aylık maliyetinin yanında istediğin zaman parktan bile çıkarmak işkence ise, satmak ve başka yatırım araçlarına yönelmek bana göre de en mantıklısı. Değmez! İşlek bir yerdesin zaten, tüm taksiler emrinde. Bak keyfine…

Selamlar,bence bu kadar takılmamak gerekiyor açıkcası bende aynı durumdayım fakat sonuç olarak o olmasın bu olmasın dersek hiç birşey olmaz malum ülkemizde bazı şeylere zor erişiyoruz.sonuçta her an herşey olabilir.

Benzer Sıkıntılar bende de var. Olduğunuz semtte oturmak zorunda değilseniz, ailenizin size verdiği yaptırdığınız evi kiraya verip iş yerinize yakın daha güzel bir eve fark vererek otoparklı bir yere geçin, ( Az katlı her daireye ayrılan park yeri belli olan bir daire.)

Semtten ve kalitesiz yaşamdan uzaklaşmış olursunuz.

Benim araç kapalı otoparkta ama arada bir mahallede sağa sola giderken ne aksiyonlar yaşıyorum hesabı yok.

Sokaklar dar, ters yönden gelip selektör yapanı, Markete girip aracı yolun ortasında bırakanı, Hurda çalışmayan araçlarla kaldırımı işgal edenlere, 100lerce şey yazılabilir.

100/300 bandındaki araç olsa belki riske edilebilir de 600/1 milyon artık kazanması zor. 10 / 15 / 20 senelik emek ..

Ev alma komşu al denir ya 10 daireden 1i hariç herkes çok iyi ama semt b.ktan olunca değeri kalmıyor.

Ev almak mı? :)
Herkesin görüşüne sonuna kadar saygım var ve aldıkları evde güle güle çok mutlu bir yaşam sürmelerini dilerim.Bu kadar masraf olacaksa eğer bulunduğum evi kiraya verip otoparklı bir yerde kirada olmayı düşünebilirim de hiç sorun değil.Arabayı yükseltirim ama yine de ev almak gibi bir saplantıya girmem şahsen :) Benim ki farklı bir düşünce.10-15 yıl kendimi bir 4duvar almak için bağlayamam.Gider araç alır yükseltirim bir gün sıkılınca kafa kafaya da getirebilirim evle.”Vay salak” diyen çıkabilir,eyvallah.Yaşam standardımı düşüremem arkadaş 🤗

Bu konuya sanırım bu forumda en uygun kişi benim :) 2 yıl önce golfü satıp tam passat alacakken eve geldim ve üst katımın satıldıgını duydum. eşimle hemen bir istişare edip evi almaya karar verdik tabi nasıl olacak derken arabayı 3 gün içinde sattık :) Aptallık yaptıgım kısım arabayı eşimin üzerine devredip kredi çektirebilirdim ama yapamadım nedense basiretimiz bağlandı. Neyse evi aldık kiracısı da içinde 2 yıldır oturuyor. Bu sene zam yaptım 2 yılın üzerine tanıdık komşu diye 3.500 lira aylık alıyoruz. Gelelim kar zarar konusuna şuan araba olsa ortalama 600 bin 650 bin civarı ederdi sanırım. Ev bu konumda 1.200.000 den asağı yok. Ayrıca 2 yıldır kira alıyoruz. hadi 2 ayını vergi düşelim 22 ay olsun. Ayrıca kasko sigorta vergi lastık otopark giderimde yok. bunlarda artılar... Asıl önemli olan ise benim araç ihtiyacımı şirket sagolsun karşılıyor. Birde şöyle bir durum var şuan yine yatırım olsun diye bir araba alayım diyorum @HONEY hocamda bilir sıfır araba bulamadım. Kıssadan hisse ev arsa dükkan zarar ettirmez. Enflasyon ortamında paranı 1 gün bile tl tutma arabayı sattıgın an evin anlaşması bitmiş olsun kararsızlık berbat bişey ben yasadım sen yaşama.

Yukarıda bahsettiğiniz arabanın yattığı yerden para yemesinden dolayı eski eşim olmasaydı Golf'ten kurtulacaktım. Eşim "işime yarıyor" dediği için arabaya bakıyordum.

Sonra eski eşim de Golf de gitti. 2-3 ay oh be dedim ne güzel 0 masraf, 0 dert tasa :D

Heryere bisikletle ve koşarak giden birisi olarak oldukça rahat ve mobil olduğumu sanırdım fakat yıllar sonra tekrar toplu taşıma kullanmak, babadan araba istemek vs rahatsız etti ve dayanamayıp bir araba aldım.

Yani demem o ki, arabaya hiç dokunmadan 1 ay geçirebiliyor musunuz bir bakın bakalım, birkaç sefer toplu taşıma kullanın bakalım... Ona göre karar verin.

Şunlar da değerlendirilebilir:
  • Kapalı otopark şart mı? Dışarıda üzerine branda çekilse?
  • Aracı trafikten çekme tasarrufu (forumda konusu vardı)
Yaşa,Çok güldüm :))

Geri
Üst Alt