Uzun Yol Öncesi Lastik Basınç

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.2 TSİ, A3 Sedan S-line 35TFSİ
Arkadaşlar selam uzun yola çıkıcam da 2014 1.2 tsi comfortline aracım var lastik basınçları ön arka olarak nasıl olmalı en konforlu şekilde gitmek için ve nerelere dikkat edilmeli ?

Yakıttan tasarruf için 2-3 psi fazla basanlar var buradaki mantık sürtünmeyi azaltmak, ama çok basarsanız lastiğiniz orta kısımdan yer ve yol tutuşta sorun yaşaya bilirsin ayrıca konfor azalacaktır. Bu sebeple üreticinin önerdiği psi hava ile yola çıkmanız en makul olanı.

34 yapabilirsiniz.ben normalde de 34 yapıyorum hafif zıplıyor ama güzel gidiyor.

Arkadaşlar selam uzun yola çıkıcam da 2014 1.2 tsi comfortline aracım var lastik basınçları ön arka olarak nasıl olmalı en konforlu şekilde gitmek için ve nerelere dikkat edilmeli ?

Uzun yolculuk öncesi Normal yükte : Ön - Arka 33 psi yapabilirsiniz.

Lastikler ısındıkça basınç yükselir. Uzun yolculuklarda lastikler ısınacağı için 33psi olan basınç, lastik ısındıkça 34 - 35 ' lere çıkar.

.

Uzun yolunuz toplamda kaç km bilmiyorum ama 2000km yol yapmış biri olarak, önlerede arkalarada 36 PS basmıştım yola çıkmadan, herhangi bir problem gözlemlemedim. Mola verdiğim zamanlarda benzin istasyonlarında (her zaman değil) sadece havayı kontrol ettim yine eksik gedik görmedim öylece devam ettim.

Model ve motor bilgisinden ziyade lastik ebatlarını vererek tavsiye isteseydiniz daha net bilgi, tavsiye alırdınız.

Şehirici sehirdışı

Farketmeksizin

ön arka sabit 37 psi
5 yıldır böyle

17 dijon
Briçston

Ben genelde ön/arka 32 yaparım, daha fazla yapınca zıplama yapmaya başlıyor.
ya hocam en konforlu nasılsa öyle yapayım diyorum depo kapağında biraz yüzeysel biz arkayı hafif yüklü 4 kişi binicez depoda 5 kişi + arka ağır yüklü olarak öneri vermiş.Benim isteğim en konforlu yüksek hızlarda stabil olacak şekilde vurmak zıplama çok olmasa daha iyi

Uzun yolculuk öncesi Normal yükte : Ön - Arka 33 psi yapabilirsiniz.

Lastikler ısındıkça basınç yükselir. Uzun yolculuklarda lastikler ısınacağı için 33psi olan basınç, lastik ısındıkça 34 - 35 ' lere çıkar.

.
hocam depoda yanlış hatırlamıyorsam depoda çok fazlaydı ya arkalar baya ondan sormak istedim arkalar 34-önler 33 vurup deniycem sanırım yada 35-34

@Ahmet Kırıcı hocam madem bu kadar irdeliyorsunuz o zaman arabada kaç kişi olacak ağırlıkları nedir,bagaj dolumu kaç litre var,yol güzergahı nedir bilgilerinde verirseniz daha iyi yorumlanabilir.

hocam depoda yanlış hatırlamıyorsam depoda çok fazlaydı ya arkalar baya ondan sormak istedim arkalar 34-önler 33 vurup deniycem sanırım yada 35-34

4 kişi yolculuk yapacaksanız, 35 psi altına düşmeyin.

35 - 35 veya ön 35 - arka 36 yapın

.

Geri
Üst Alt