Uzun Yol Öncesi Lastik Basınç

@Ahmet Kırıcı hocam madem bu kadar irdeliyorsunuz o zaman arabada kaç kişi olacak ağırlıkları nedir,bagaj dolumu kaç litre var,yol güzergahı nedir bilgilerinde verirseniz daha iyi yorumlanabilir.
Hocam izmir-antep arası yol gidicem ve dönücem toplam ağırlık ekstra 300 KG civarı 4 kişi dahil yani en az 250 litre bagaj kullanırım 2014 golf 7 180 binde 1.2 tsi 16 inç comfortline jantlar var üzerinde beyaz renkli falan senin için yeterli bilgi olmuştur umarım.

Hocam izmir-antep arası yol gidicem ve dönücem toplam ağırlık ekstra 300 KG civarı 4 kişi dahil yani en az 250 litre bagaj kullanırım 2014 golf 7 180 binde 1.2 tsi 16 inç comfortline jantlar var üzerinde beyaz renkli falan senin için yeterli bilgi olmuştur umarım.
Hocam 1-2 kişilik kullanımda aracın mekanik ağırlıkları göz önüne alınıp önler 34, arkalar 32 psi gibi farklı şekilde tavsiye edilir. Sizin kullanımınızda ağırlık dağılımı eşit olacağı için 16” jant ile 34-34 psi şeklinde kullanmanız sağlıklı olacaktır. Ayrıca şu konuyu da inceleyebilirsiniz:

https://www.golftutkusu.com/topic/2436-golf-7-dogru-lastik-basinci-ne-olmalidir/

Hem bilgi almak için konu açıyorsunuz, hem size yardımcı olmak isteyenle araba beyaz renkli vs. diyerek dalga geçiyorsunuz. Siz kendi canınız ne istiyorsa onu yapacaksınız zaten boşverin başkalarının fikrini

gideceğğin yol da önemli düz yola farklı basınç olmalı rampa/yokuş çok çıkacaksan farklı basmalısın.

Uzun yolda tek veya 2 kişiyle önler 34 arkalar 33 yapıyorum bana ideal geliyor yol tutuşundan gayet memnunum. 4 kişi için önler 36 arkalar 34 tavsiye edebilirim. Lastiğin ideal psi değeri lastiğin tipine ve lastik ölçüsüne göre değişir tabi doğal olarak, bu psi değerleri 205/55/16 için memnun kaldığım değerler

Lastik basınçları ile ilgili konu bulmuşken ben de aklımdaki bir soruyu sormak istiyorum bilen çıkar belki diye. Benim aracımda orijinalde 205/55/R16 lastikler vardı sanırım ama şu anda 225/45/R18 lastikler kullanıyorum. Yeni lastiğe de sürücü kapısında yazan değerleri kullanarak mı hava basmalıyım yoksa o değerler fabrikasyon ebat için ve diğer ebatlarda farklı basınçlar mı olmalı?

Hem bilgi almak için konu açıyorsunuz, hem size yardımcı olmak isteyenle araba beyaz renkli vs. diyerek dalga geçiyorsunuz. Siz kendi canınız ne istiyorsa onu yapacaksınız zaten boşverin başkalarının fikrini
YA hocam ciddimisin sen arabanın lastiklerini kaç inç olduğunu yılını modelini herşeyini belirttim uzun yola gidicem ne yapmalıyım dedim daha ne anlata bilirim aşırı detaycı bi beklentim olsa en başta söylerim demii sadece aynı araca sahip insanların nasıl havalar vurup ne sonuçlar aldığını merak ettim tabiki ne istersem onu yapıcam ama sence konu bu mu benle aynı arabaya sahip bir insanın bu konu kafasında soru işaretiyse şuan bu konu başlığını okuması gayet yeterli olucak mesela anladın mı çoğu insan fikirlerini deneyimini yazdı çünkü.

ya hocam en konforlu nasılsa öyle yapayım diyorum depo kapağında biraz yüzeysel biz arkayı hafif yüklü 4 kişi binicez depoda 5 kişi + arka ağır yüklü olarak öneri vermiş.Benim isteğim en konforlu yüksek hızlarda stabil olacak şekilde vurmak zıplama çok olmasa daha iyi
en net bilgiyi aracın şoför kapısını açınca iç kısımda görürsünüz . orada yolcu bilgisine göre kaç psi olması gerektiği yazıyor . benim tekerler 32’ydi yazıldığı gibi 36 yaptım elbette kasislerde zıplıyor. ama fabrika mühendisleri böyle yazmış kullanmaya devam.ben ileri sürüş teknikleri kursu aldığımda öğrenmiştim bu basit bilgiyi(daha önce göz kararı hava basıyordum tekerlere😃)

Bizim golfle aynı golfe ve lastiklere sahipsiniz. Bizde tepede port bagaj, araçta 2 çocuk ve çocuk koltukları(çocuk koltukları da ağır) önde 2 yetişkin bagaj Full dolu tepeye kadar, önler 33 arkalar 35 basıyorum gayet konforlu gidiyoruz tabi port bagaj olduğu için maksimum 120km hız yapıyoruz.

Geri
Üst Alt