Selamlar..Merhabalar, aracımı alırken maalesef donanım seçme şansım olmadığından düz comfortline paket aldım.Malumunuz park sensörü 2015lerde standart değildi.2016larda standart olmuş ama onuda ben kaçırdım.Artık yapacak tek şey sonradan taktırmak.
Öncelikle belirtmeliyim ki her parçanın orijinalinden yanayım.Sonradan başka marka takılan şeyleri sevmiyorum.Ama sırf orj. diye arka park sensörüne bin lira para verecek bütçem de yok ne yazık ki.Zaten öğrenciyiz zor geçiniyoruz Yetkili servis veya sanayide ucuza takıyorlar park sensörünü ama sonradan takıldığı belli oluyor tamponun dışında çıkıntılı duruyor.Titiz,simetrik bir insan olduğum için bu durum hiç hoşuma gitmiyor.Araştırdım dışarıdan orj. duran ama orj. olmayan park sensörünü buldum.Tam aradığım ürün.Dışarıdan normal fabrika çıkışı sensör ile hiç bir fark yok ama başka marka.Benim işimi göreceğini düşünüyorum.Aliexpressden flat parking sensor diye aratırsanız bir sürü ürün çıkıyor.Linki de aşağıda verdim.Aramızda bu ürünlerden kullanan var mıdır?Memnun mudur?Ayrıca fikrime ne dersiniz?Benim kafama epeyi yattı.Alıp takmadan son bir kez sizlere sormak istedim Birde orj. park sensörünün boyutu kaç mm'dir ona göre sipariş verelim.Bilen varsa paylaşırsa mutlu olurum.En son çare ölçeceğiz artık
http://tr.aliexpress.com/item/Original-Flat-Car-Parking-Reverse-Sensor-Kit-with-Buzzer-Alert-WITHOUT-Display-4-Point-13mm-Parking/32232831883.html?spm=2114.010208.3.1.qE93JM&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_4_10037_10017_10034_10021_507_10022_10032_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=ede9ad80-21af-4568-98e6-cc6dfbd4b89e
Tebrik ederim.Selamlar..
Benim de aracim 2013 comf. Ve malesef ben de park sensorsuz olarak aracimi ikinci el aldim.
Bahsettiginiz gibi goruntu itibariyle orjinalden yana oldugumdan aliexpres ten 2 takim orjinal gorunumlu park sensörünü aldim ve montajini bizzat kendim yaptim.
Montaj yaparken tamponu komple cikartmaniz gerekiyor.cunku park sensoru goz leri arka yuzeydeki sensor braketlerine takiliyor.
Disa dogru cikinti duran sensorlerin montaj delik capi 12mm iken,digerleri 8mm.
Ancak bilmenizi isterim cok islevli degil.kendi kendine surekli otuyor genelde.
Eger gaye saglikli calisacak bi sensor ise,disa dogru cikinti dursa da iyi bi marka ile 12mm lik park sensoru taktirin derim.
Ha yok orjinal gorunsun ama calismasa da olur diyorsaniz çindekilerden alin
Aracimin On tamponuna taktigim sensor fotosu:
Ekli dosyayı görüntüle 11378
Ekli dosyayı görüntüle 11379
s.a hocam ne yaptın taktırabildinmi şuan bende böyle bir arayış içindeyim taktırtıysan nasıl yaptın nerden aldın, istediğin gibi oldumu öğrenmek isterim.Merhabalar, aracımı alırken maalesef donanım seçme şansım olmadığından düz comfortline paket aldım.Malumunuz park sensörü 2015lerde standart değildi.2016larda standart olmuş ama onuda ben kaçırdım.Artık yapacak tek şey sonradan taktırmak.
Öncelikle belirtmeliyim ki her parçanın orijinalinden yanayım.Sonradan başka marka takılan şeyleri sevmiyorum.Ama sırf orj. diye arka park sensörüne bin lira para verecek bütçem de yok ne yazık ki.Zaten öğrenciyiz zor geçiniyoruz Yetkili servis veya sanayide ucuza takıyorlar park sensörünü ama sonradan takıldığı belli oluyor tamponun dışında çıkıntılı duruyor.Titiz,simetrik bir insan olduğum için bu durum hiç hoşuma gitmiyor.Araştırdım dışarıdan orj. duran ama orj. olmayan park sensörünü buldum.Tam aradığım ürün.Dışarıdan normal fabrika çıkışı sensör ile hiç bir fark yok ama başka marka.Benim işimi göreceğini düşünüyorum.Aliexpressden flat parking sensor diye aratırsanız bir sürü ürün çıkıyor.Linki de aşağıda verdim.Aramızda bu ürünlerden kullanan var mıdır?Memnun mudur?Ayrıca fikrime ne dersiniz?Benim kafama epeyi yattı.Alıp takmadan son bir kez sizlere sormak istedim Birde orj. park sensörünün boyutu kaç mm'dir ona göre sipariş verelim.Bilen varsa paylaşırsa mutlu olurum.En son çare ölçeceğiz artık
http://tr.aliexpress.com/item/Original-Flat-Car-Parking-Reverse-Sensor-Kit-with-Buzzer-Alert-WITHOUT-Display-4-Point-13mm-Parking/32232831883.html?spm=2114.010208.3.1.qE93JM&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_4_10037_10017_10034_10021_507_10022_10032_10009_10020_10008_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=ede9ad80-21af-4568-98e6-cc6dfbd4b89e
Hocam elimde golf 7 için ön arka sensor seti var. Çinden geliş fiyatına verebilirim.s.a hocam ne yaptın taktırabildinmi şuan bende böyle bir arayış içindeyim taktırtıysan nasıl yaptın nerden aldın, istediğin gibi oldumu öğrenmek isterim.
Aleykum selam. Aldim taktirdim hocam, ilk baslarda guzeldi ama zaman gectikce bozulmaya basladi. Tavsiye etmem. Orjinalden şaşmayins.a hocam ne yaptın taktırabildinmi şuan bende böyle bir arayış içindeyim taktırtıysan nasıl yaptın nerden aldın, istediğin gibi oldumu öğrenmek isterim.
Sonucu seni üzmüş Doğan Hocam Geçmiş olsun. Keşke sağlıklı çalışmaya devam etseymiş. Ama Tecrübe etmiş oldunuz ve diğer Golftutkusu dostlarına paha biçilemez bir bilgi oldunuz. Selamlar Saygılar.Aleykum selam. Aldim taktirdim hocam, ilk baslarda guzeldi ama zaman gectikce bozulmaya basladi. Tavsiye etmem. Orjinalden şaşmayin
aksa arka için önce stop sökün hocam. Sonra altta bol bol vida var.Beyler merhaba . Oem gorununlu park sensoru aldım . Tamponu sokup montaj yapmam lazm ama tamponu bı turlu sokemedım yardımcı olursanız sevınırım
bagajda üstteki korumayı çıkarın hocam. Kilit yanındaki plastik. Onu çıkarınca görebilirsiniz. Bildiğim kadarı ile başka vida yok.Butun vıdaları cıkardım camurluk kenarları ve stop altındakı tamponun baglı oldugu tırnaklardanda ayırdım fakat plakanın altında vıdamı var acaba o kısmı bır turlu cıkaramadım . Kırılack korkusuylada gerı taktım hepsını .