@metinkar abi tavsiye ederim. Renkli araçlarda dediğin gibi boyanınca çok daha iyi olacağına eminim. Kanat olmadan aracın arkası zayıf gösteriyor bence
Aynen güzel olur diye düşünüyorum...
@metinkar abi tavsiye ederim. Renkli araçlarda dediğin gibi boyanınca çok daha iyi olacağına eminim. Kanat olmadan aracın arkası zayıf gösteriyor bence
-Markası modeli fark etmeksizin takılan intake kitlerin ön tarafı açık, daha rahat ve daha çok hava sisteme girsin mantığı sabit.
-Sıkıştırmayı turbo ayarlıyor ve yapıyor, kaporta aksamındaki hava delikleri doğrudan sıkıştırma oranını etkilemez.
-Bende bu mantık ile birlikte filtreye daha çok ve daha hızlı hava akışı olsun diye ön taraftaki mantıklı ve müsait olan yerleri keserek hava yolu açtım. Deneyip göreceğiz ne olacak , kaşıntı
Konu hakkında uzun kullanım değerlendirmesi:
Yaklaşık 8 bin km dir bu şekilde kullanıyorum. Sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde bolca yağmur, yağış, kar, polen vs gördük ve bugün hava filtresi kutusunu kontrol ettiğimde kum, taş, çamur, su izine rastlamadım. Hem hava yolu hemde kutu bu açıdan temizdi.
Kutu içi ve filtrede ince sinek arı vb böcek baya vardı. Bunuda normal karşılıyorum çünkü uzun yolda aracın önü batıyor zaten.
Performans açısından bir fayda gördüm diyemem. Eşek yine eşek. Belki cihaz ile ölçümde +- bir veri çıkabilir. Yakıt olarakta değişim olmadı. Kesmesemde olurmuş böyle kullanmaya devam edeceğim.
S.Aleykum , neden seçiminizi Liqui Moly 0-30 -dan yana kullandığınızı öyrene bilirmiyim ?05 Ekim 2024
Bir önceki bakımdan sonra 17.100 km yol yapmış olup 32.550 km’de yağ ve filtre bakımını yaptım.
Yağ ile yağ filtresi değişimi için 500 tl işçilik verdim. Hava ve polen filtresini kendim değiştim. (Yuvaları/kabinleri süpürge ile çekip silip kuruladım, hangi serviste bu hizmet var) . Balatalar iyi durumda, antifriz ölçüldü -30, eksilme yok.
Yağ: Lıqui Moly toptec 4210 0-30 5 L 1.530 tl
Filtreler Mann: 1.370 tl
Temizlik sprey, tapa conta: 150 tl
İşçilik: 500 tl
Toplam: 3.550 tl
Sonuç;
Çıkan yağ siyah ve akışkandı.
Hava ve polen filtresi kirlenmiş berbat durumdaydı.
Merhaba,05 Ekim 2024
Bir önceki bakımdan sonra 17.100 km yol yapmış olup 32.550 km’de yağ ve filtre bakımını yaptım.
Yağ ile yağ filtresi değişimi için 500 tl işçilik verdim. Hava ve polen filtresini kendim değiştim. (Yuvaları/kabinleri süpürge ile çekip silip kuruladım, hangi serviste bu hizmet var) . Balatalar iyi durumda, antifriz ölçüldü -30, eksilme yok.
Yağ: Lıqui Moly toptec 4210 0-30 5 L 1.530 tl
Filtreler Mann: 1.370 tl
Temizlik sprey, tapa conta: 150 tl
İşçilik: 500 tl
Toplam: 3.550 tl
Sonuç;
Çıkan yağ siyah ve akışkandı.
Hava ve polen filtresi kirlenmiş berbat durumdaydı.