Özel plaka nasıl alınır

Firatt35

Katılımcı Üye

İsim
Fırat
Araç
Golf 2014
Merhaba

Özel plaka nasıl alabiliriz varmı bilgisi olan ? Ortası 3 harf gibi seçebilirmiyiz? Teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ankarada gidip ücretsiz seçebildiğin plakalar var. EGM den
Para ilede satılıyor.

Sonu “o”ile biten üç harfli verilmiyor diye duydum bi bilgisi olan var mı(mco gibi)

ilinizde bulunan trafik tescil şube müdürlüğüne gidip beğendiğiniz veya istediğiniz plakayı söyleyip seçiyorsunuz. Polis,asker değilseniz (bazı illerde polis, asker olmanızda fark etmiyor) bağış yapıp istediğiniz plakaya sahip olabilirsiniz. Plakanın özelliğine göre bağış artacaktır. Örneğik SMH plaka şuanda çok pahalıyken TC , AV , DR 4000-5000 tl ye alınabiliyor. Polis veya asker yada kamu personeli olmanız durumunda yardımcı olabiliyorlar

Öncelikle plakanın başlangıç harfi hangi ilçede onu bilmeniz gerekiyor. Ben Antalya'da yaşadığım için kendimden örnek vereyim. Benim arabamın plakası 07 YEK 93. Ortası oğlumun isminin baş harfleri ve Y ile başlayan plakalar Serik ilçesinde veriliyor. Ben bu plakayı almak için Serik Emniyet Müdürlüğü'ne gitmiştim. Eğer ortası N ile başlasın isteseydim Alanya'ya gitmem gerekiyordu mesela. Onun için istediğiniz plakanın öncelikle hangi ilçede olduğunu bilmek lazım. Sonra o ilçedeki emniyette boştaki plakalardan seçebiliyorsunuz. Bağış yaparak istediğiniz plakayı size ve alacağınız arabaya işliyorlar ve noter satışında plaka değişikliği dediğinizde sistem otomatik olarak seçtiğiniz plakayı veriyor.
Not: Alacağınız arabanın plakası ve istediğiniz plaka aynı il kodu ile başlıyorsa önce arabayı başka ilden birine satış yapıp başka il kodlu plakaya çevirmeniz lazım. Yoksa aynı ilde plaka değişikliği artık olmuyor. Yani örneğin alacağınız arabanın plakası 07 ile başlıyorsa ve siz de 07 ile başlayan başka özel bir plaka alacaksanız noterde plaka değiştiremezsiniz. Önce o arabanın plakası 06, 34, 35 vb gibi başka bir ile ait plaka ile değişmesi lazım. Bunun için de başka ilde ikameti olan birine satış yapılması lazım. Sonra yukarıda anlattığım gibi emniyette plaka ayırma işlemi yapılıp noterde plaka değişikliği ile satış yapılması lazım.
Ben 3 kez bu işlemi yaptığım için ve eşim de noter personeli olduğu için artık öğrendim. Tek zorluğu zahmetli ve pahalı olması😊

en tazesinden 7bin verdim. Eski plakami ankarada vermediler bana 4 yili gecmis guya 20bin asagisi kurtarmazmis..

İstanbul izmir biraz daha rahat sanirim parayi verin gorevli polise karsi kibar olun varsa bir polis arkadasinizla gidin az bir odemeyle kurtarabilirsiniz

Ben İzmir’de yıllardır bütün araçlarıma AY plaka aldım. En son 2 hafta önce aldığım araca 2.000 TL ödedim ama sonunu seçtirmeye pek yanaşmıyorlar seriden 4 rakam geldi.

92A2EE7E-1410-4A47-8F81-DC21B0BDDD9E.jpeg
Şu plaka için emniyette çok uğraşmıştım. İnşallah bu yaz suan ki aracım için aynı plaka sonu 225liyi alacağım.

Geri
Üst Alt