Bakım ücreti..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Arkadaşlar, 1.2 tsi aracım için bakım fiyatı yetkili servisten istedim. 7.900 tl den 5.800 TL ye iniyor indirimli dediler. Dışarda bu işi 1.500 tl ye çok rahat yaptırabileceğimi düşünüyorum.

Dışarda bu işi 1.500 tl ye çok rahat yaptırabileceğimi düşünüyorum.
2000 tl diyelim hocam...
Yağı ve filtreleri kendiniz alıp, ustalara işçilik verin. Tapa ve bakır pulunuzu da götürün hatta yanınızda.

Ekleme: yağı 5 lt alıp 1 lt sini daha sonrası için saklamayı unutmayın 😊

2000 tl diyelim hocam...
Yağı ve filtreleri kendiniz alıp, ustalara işçilik verin. Tapa ve bakır pulunuzu da götürün hatta yanınızda.

Ekleme: yağı 5 lt alıp 1 lt sini daha sonrası için saklamayı unutmayın 😊
:) doğru diyorsunuz hocam yağ için ne önerirsiniz ben hep castroll edge partiküllü 5.30 yağ kullanıyorum

:) doğru diyorsunuz hocam yağ için ne önerirsiniz ben hep castroll edge partiküllü 5.30 yağ kullanıyorum
Ben Liqui moly top tec 4200 kullanıyorum 2 bakımdır. Trend oydu 2 yıl önce :)
Castrol ile farkını pek anlamadım ama castrolün sahtesine denk gelme korkusu bile yetiyor Castrol almamak için...
Yeni trend Shell i çok övenler olmuştu, son yağ konuşulan konularda; ucuz ve kaliteli diye.

Araç lifte kaldırıldığında salıncak burcunu da dıştan yağlayayım derseniz eski konularda konuşulan yağı da araştırın o da aradan çıksın.

5w-30 Liqui Moly Toptec 4200. Egemot otomotiv sitesinden alabilirsiniz.

Arkadaşlar, 1.2 tsi aracım için bakım fiyatı yetkili servisten istedim. 7.900 tl den 5.800 TL ye iniyor indirimli dediler. Dışarda bu işi 1.500 tl ye çok rahat yaptırabileceğimi düşünüyorum.
Ben de daha geceb hafta maslak doğuş oto ya gittim 5800 den 4400 e iniyor orada.
Aynisina Bosch car dan da fiyat aldim orasi da 2220 diyor.

Disarida ise biraz daha uyguna yaptirabiliriz tabi. Bu arada Doğuş Castrol edge, Bosch ise Shell kullaniyoruz dedi.

1.2 tsi ‘da topu topu 3 filtre var, 5.800 tl. dedikleri fiyatta buji vs.. ekstra ilaveler vardır, yoksa o fiyat imkansız

Ben de daha geceb hafta maslak doğuş oto ya gittim 5800 den 4400 e iniyor orada.

Disarida ise biraz daha uyguna yaptirabiliriz tabi. Bu arada Doğuş Castrol edge, Bosch ise Shell kullaniyoruz dedi.
Bosch car “ın verdiği fiyat aslında yarı yarıya daha ucuz gibi görünse de ama öyle değil, tam tersi servisten bile daha pahalı diyebiliriz,

2.220 tl. ödediğinizde bosch marka zannettiiğiniz (fason üretim) 3.cü kalite filtrelere aslında 15 kat fazlasını ödemiş oluyorsunuz,

Dışarda yapılacak bakımlarda filtreleri ve motor yağını kendiniz temin edip sadece işçilik ödemek en mantıklı, en hesaplı yöntem olacaktır, hem de kaliteli malzemelerden ödün vermeden aynı rakama bu işlemler yapılmış olur.

Bosch car “ın verdiği fiyat aslında yarı yarıya daha ucuz gibi görünse de ama öyle değil, tam tersi servisten bile daha pahalı diyebiliriz,

2.220 tl. ödediğinizde bosch marka zannettiiğiniz (fason üretim) 3.cü kalite filtrelere aslında 15 kat fazlasını ödemiş oluyorsunuz,

Dışarda yapılacak bakımlarda filtreleri ve motor yağını kendiniz temin edip sadece işçilik ödemek en mantıklı, en hesaplı yöntem olacaktır, hem de kaliteli malzemelerden ödün vermeden aynı rakama bu işlemler yapılmış olur.
Hocam filtre olarak man ve filtron kullanıyorum. Boschtan iyidir değil mi

5w-30 Liqui toptec 4200 5Lt + Mann Filtreler (mazot dahil) 2.000₺ civarlarında orijinal karter tapası 50₺. 200-300₺ işçiliği oluyor sanayide şuan bu tarihlerde 1.6 TDI için ortalama fiyatlar bu şekilde

Yağ ihtiyacı olan olursa eğer;

5w-30 Liqui toptec 4200 5Lt + Mann Filtreler (mazot dahil) 2.000₺ civarlarında orijinal karter tapası 50₺. 200-300₺ işçiliği oluyor sanayide şuan bu tarihlerde 1.6 TDI için ortalama fiyatlar bu şekilde
Hocam mannın ürünleri boschtan iyidir değil mi?

Üstat Bosch car orijinal Bosch filtre kullanmiyor mu yani olur da oradan yaptirirsak basimiz agrir mi?

Yoksa Bosch filtre konusunda kendini pek gelistirememis vasat mi kaliyor diyorsunuz?

Zaten oradan yaptirmayi düşünmüyordum ama eger gercekten bu sekilde diyorsaniz kesinlikle hicbir zaman oradan yaptirmayalim hocam.

Peki hocam filtron nasil kalitede bir markadir, mann in hemen peşine onu yazabilir miyiz?

Geri
Üst Alt