Bosch car servisi

Mcogolfgti

Üye
İsim
Can orak
Araç
Golf 7,5 gti
Selamlar herkese
Bulunduğum şehirdeki wv servisi depremden dolayı hasar alıp kapandı.arabanında servis zamanı geldi bosch car servisini aradım bujiler dahil 4000 bin tl fiyat verdiler normal midir yoksa ben mi malzemeleri toplayıp sanayide ustaya değiştirsem
Araba 1.4 tsi 125 hp arabanın 60 bin bakimı geldi bujilerde değişecek

Can bey vaktiniz varsa diğer şehirdeki vw servisine durumu anlatın randevu konusunda sizi mağdur etmezler diye umuyorum. İstanbul'da bosch car servisleri çok tavisiye etmiyorlar iyisi de var kötüsü de bir şey diyemem ama 60.000 de benim kendi aracım olsa 100km yol yapar diğer şehire gidip gelirdim.

Selamlar herkese
Bulunduğum şehirdeki wv servisi depremden dolayı hasar alıp kapandı.arabanında servis zamanı geldi bosch car servisini aradım bujiler dahil 4000 bin tl fiyat verdiler normal midir yoksa ben mi malzemeleri toplayıp sanayide ustaya değiştirsem
Araba 1.4 tsi 125 hp arabanın 60 bin bakimı geldi bujilerde değişecek
Hocam Bosch car servislerde fason filtreler kullandıklarına dair çok bilgi var, ayrıca Castrol ile anlaşmalılar ancak ellerinde o gün yağ yoksa başka yağ koyup geçiyorlar(bu benim başıma gelen bir şey),bu olaydan sonra benim güvenimi tamamen kaybettiler. Çok profesyonel gibi gözüküp sanayide herhangi bir dükkandan farkları yok, %90'ı bu şekilde iyi olan bayilerde yok değil tabi ama çok nadir, bence yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çevre illerdeki vw servislerini araştırın ya da yağınızı Egemot'tan Liqui moly, filtrenizi ve bujinizi servisten sipariş edip X kişisine değiştirtin

evveliyatında yetkili servise gittiyseniz cıvar illerde açık olan yetkili servisleri değerlendirmenizi ben de öneririm.

Cevaplarınız için teşekkür ederim en yakın şehirdeki wv servisiyle görüştüm yeni onlarda 5400 tl fiyat verdiler buradan mı yaptırsam

Hocam Bosch car servislerde fason filtreler kullandıklarına dair çok bilgi var, ayrıca Castrol ile anlaşmalılar ancak ellerinde o gün yağ yoksa başka yağ koyup geçiyorlar(bu benim başıma gelen bir şey),bu olaydan sonra benim güvenimi tamamen kaybettiler. Çok profesyonel gibi gözüküp sanayide herhangi bir dükkandan farkları yok, %90'ı bu şekilde iyi olan bayilerde yok değil tabi ama çok nadir, bence yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çevre illerdeki vw servislerini araştırın ya da yağınızı Egemot'tan Liqui moly, filtrenizi ve bujinizi servisten sipariş edip X kişisine değiştirtin
Aslında bana göre en mantıklısı bu ama hangi yağı alıcam buji ne olucak tam bilmediğimden yanlış şeyler almak istemiyorum

Aslında bana göre en mantıklısı bu ama hangi yağı alıcam buji ne olucak tam bilmediğimden yanlış şeyler almak istemiyorum
Hocam maddi durumun el veriyorsa git yetkilide yaptır uğraşma servis parçaları garantilidir hep yani tamam servis biraz işçilik fazla yazıyor vb ama en iyi hizmette onların şimdi birde zubizu indirimleri falan oluyor iyice servisle görüş depremzede olduğunu vb söyle indirim talep et yardımcı olurlar bence

5400 tl güzel para, burada karar tamamen size kalıyor, maddi durumunuz 5400 tl yi rahat karşılayabilecek durumda ise düşünmeye gerek yok, ancak dediğim gibi Egemot'un sitesinden liqui moly top tech 4200 5-30 yağı alırsınız.(distribütör olduğu için burayı yazıyorum bir bağım yok) yetkili servisten de bujileri ve filtreleri alırsınız herhangi bir usta değiştirebilir, eliniz yatkınsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Şahsen ben aracımın son 2 bakımını bu şekilde yaptım. Aracım 76000'de 60 bin bakımı için servisi aradım ne yapacaklarını öğrendim parçaları aldım taktırdım. 75000 bakımı için aradım yağ + filtreler değişecek dediler, bahsettiğim siteden aldım filtreleri de temin ettim ve gayet uyguna hallettim. Full servis bakımlı araçlarda maliyeti düşürmek için 2 bakımda bir filtre değiştiriyorlar, yetkili servisin her yaptığının doğru olduğunu düşünmüyorum. 30 bin km kullanılan filtrenin bir faydası olmayacaktır. Faydası olmayacağı gibi zararı bile olabilir. İnsanın aklına bir sürü soru geliyor. Madem bu filtreler 30bin km gidiyordu daha önce niye 15bin kmde bir değişiyordu. Bunlar hep soru işareti :) Benden bu kadar kararı en nihayetinde siz vereceksiniz tabi..

Hocam selamlar,

Ayni durumu ben de yasadim yani yıllık periyodik bakim zamanim gelmişti. Bi bosch car a ugradim 2200 dedi ama buradaki forumdaki üstatlar da cok tavsiye etmediler cunku fiyatinin yani sira filtrenin cok kaliteli olmadigini soyluyorlar. Bosch fason uretim yaptiriyor vs denildi. Iyidir yine ama ben yağimin ve filtrelerimin mümkünse en iyisi olmasini isterim çünkü tek baslarina cok pahali ürünler de degiller.

Doğuşa gittim o da 5700 den 4400 e dustugunu soyledi ama bu cok ucuk bi fiyat hic gerek yok.

En son burada baslik acip üstatlarimiza danistim sag olsunlar cok cok yardimci oldular. Hangi parcanin uyumlu oldugunua kadar ogrendim o yuzden simdi size de aktarmak isterim:)

Filtreler zaten bu isin zirvesi mann, yağ ise liqui moly. (Simdi ilk kez deneyecegim bu yağı, çok övüldü sessizligi titresim azligi hizli isinmasi vs)

Kendim 1650 tlye bu moly yağ ve mann dan 3 filtreyi topladim. İşçilik ile max 2000 e bitti iş inşallah:)

Yani diyecegim o ki gidip sanayi de en dandikleri yap bana desek 1500 edecek öte yandan bosch ise fazla fiyata bu kaliteyi sunmayacak.
O yuzden en makul ve mantikli yolun bu oldugunu düşünüyorum ben de hocam.

Hocam öncelikle şuradan modelinizi seçip araciniza uygun parcalari bulabilirsiniz.

Karşınıza yağ, hava ve polen filtrelerini kodlariyla cikartacaktir. Varsa yakit filtresi de.

Buradaki üstatlardan öğrendim ben de:)

[/URL]

Hocam öncelikle şuradan modelinizi seçip araciniza uygun parcalari bulabilirsiniz.

Karşınıza yağ, hava ve polen filtrelerini kodlariyla cikartacaktir. Varsa yakit filtresi de.

Buradaki üstatlardan öğrendim ben de:)
Simdi buradaki listeye gore kendi aracimdan ornek vereyim polen filtresi cu26009, filtremarketim sitesinde cuk26009 ve fp26009 filtreleri de gorunuyor ve fiyatlari daha yuksek, almaya deger bir fark var mi acaba

Merhaba.
Ben de buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine 2 seferdir Liqui Moly yağ ve Mann filtreleri tavsiye edilen sitelerden alıyorum, tanıdığım ustaya gidip işçilik ödemeden değiştiriyorum. Hem yağ hem de filtrede şimdiye kadar sorun yaşamadım. Servis bakımlı arabanın da artık bir artısı kalmadı, Bosch Car Servis ise kendi şehrimdekinden dolayı bende çok iyi düşünceler barındırmıyor. Onun için iyi bir ustanız varsa ya da kendiniz yapabiliyorsanız malzemeleri alıp yaptırmak daha mantıklı. Yağ bakımı zaten çok zor bir şey değil.

Simdi buradaki listeye gore kendi aracimdan ornek vereyim polen filtresi cu26009, filtremarketim sitesinde cuk26009 ve fp26009 filtreleri de gorunuyor ve fiyatlari daha yuksek, almaya deger bir fark var mi acaba
Hocam ayni durum benim modelimde de vardi sanirim her aracta 3 secenek cikiyor demek ki.

Ben de gidip istanbuldaki distributorunden aldim. Eleman cuk ile baslayani verdi direkt zaten.

Sitede de sol alt kosesinde dipnotlar var kucuk. Saniyorum ki cu bize uygun degil.

Biz cuk veya fp seciyoruz. Elemanin dedigi cuk 2 fp ise 3 bölmeli mi ne demisti. Yani onda ekstradan anti alerjenik ozelligi varmis. Ben tercih etmedim cuk ideal. Cuk oluyor:)

Merhaba.
Ben de buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine 2 seferdir Liqui Moly yağ ve Mann filtreleri tavsiye edilen sitelerden alıyorum, tanıdığım ustaya gidip işçilik ödemeden değiştiriyorum. Hem yağ hem de filtrede şimdiye kadar sorun yaşamadım. Servis bakımlı arabanın da artık bir artısı kalmadı, Bosch Car Servis ise kendi şehrimdekinden dolayı bende çok iyi düşünceler barındırmıyor. Onun için iyi bir ustanız varsa ya da kendiniz yapabiliyorsanız malzemeleri alıp yaptırmak daha mantıklı. Yağ bakımı zaten çok zor bir şey değil.
Kesinlikle katiliyorum ekstradan hangi markayi kullandigini ne taktigini da bilecegin icin icinize siner.

5400 tl güzel para, burada karar tamamen size kalıyor, maddi durumunuz 5400 tl yi rahat karşılayabilecek durumda ise düşünmeye gerek yok, ancak dediğim gibi Egemot'un sitesinden liqui moly top tech 4200 5-30 yağı alırsınız.(distribütör olduğu için burayı yazıyorum bir bağım yok) yetkili servisten de bujileri ve filtreleri alırsınız herhangi bir usta değiştirebilir, eliniz yatkınsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Şahsen ben aracımın son 2 bakımını bu şekilde yaptım. Aracım 76000'de 60 bin bakımı için servisi aradım ne yapacaklarını öğrendim parçaları aldım taktırdım. 75000 bakımı için aradım yağ + filtreler değişecek dediler, bahsettiğim siteden aldım filtreleri de temin ettim ve gayet uyguna hallettim. Full servis bakımlı araçlarda maliyeti düşürmek için 2 bakımda bir filtre değiştiriyorlar, yetkili servisin her yaptığının doğru olduğunu düşünmüyorum. 30 bin km kullanılan filtrenin bir faydası olmayacaktır. Faydası olmayacağı gibi zararı bile olabilir. İnsanın aklına bir sürü soru geliyor. Madem bu filtreler 30bin km gidiyordu daha önce niye 15bin kmde bir değişiyordu. Bunlar hep soru işareti :) Benden bu kadar kararı en nihayetinde siz vereceksiniz tabi..
Hocam yani malzemeleri kendim alıp değiştirmek veya bi ustaya götürüp değiştirmemek artık saçma geliyor en iyisi parçaları toplamaya başlayayım bu devirde kim cebini düşünmez cevabınız için teşekkür ederim

Geri
Üst Alt