Bakım setini hangi linkten alabilirim?

Ben de filtre takımın ve bujilerin siparişini tavsiye üzerine bir siteden geçtim. %100 orj. ve garanti kapsamından bahsediyordu site bilindik bir yer siparişimlerin gelince kontrol edeceğiz. Bana bu hizmeti veren en iyi kurumsal site geldi gözüme. Birde yorumlarını ve firmayı araştırdım.

satın aldığım ürünler;

Birde ustam üzerinden Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife 3 5W-30 5 Litre Motor Yağı sipariş geçtik. Onun masrafıda 1.000 tl yi buldu.

Hazır karışıma 1 - 1.5 lt de saf su eklersek antifriz oranı bayağı bayağı düşer gibi geliyor.

Bir de 5 lt konsantre olanı Sulandırırsak 10 lt karışımımız oluyor. Bize lazım olan 6 - 6.5 lt civarı.

Yani fiyat karşılaştırmasında 5 lt hazır karışım ile 5 lt konsantre karışımı yanlış olmuş demeye getiriyorum.

Özet olarak hazır karışım 5 lt alınınca 1 lt de konsantre olanından alıp, 1 lt ye yakın saf su ile sulandırmak gerekir. Yoksa yüzde 50 oranını yakalayamayız
Hazır karışıma 1-1,5lt eklerseniz -37 derece değilde hadi ya -30a çeksin. Buda normal bi durum ki zaten servisinde önerdiği ve kullanım kitapçığında yazanda en az %40 g13, %60su. Yani %40'ta kabul gören bi oran. İlla %50'yi yakalama gayreti manasız. Norveç gibi soğuk çoğrafyalarda yaşamıyorsanız.

Fiyat karşılaştırmada referans olarak o rakamları yazdım. Birebir kıyas olduğu için değil. Sulandırmada ise gayet açık bilgileri sundum. (5 hazır karışıma 1-1,5su gibi)

Ekli dosyalar

• IMG_5375.jpeg
    IMG_5375.jpeg
    238.5 KB · Görüntüleme: 6
Velevki sizin rakamlardan gidelim. Yine 2 katı gibi bir rakam çıkmıyor ortaya benim sorum gayet açık 'neye istinaden 2 katı??' diye. Sizin rakamlara göre 508x2= 1000 küsür lira yapması gerekmez mi? Demek ki 2 katı bir fiyat çıkmıyormuş ortaya.

2. Pragrafınıza cevaben ben orada net 5lt rakamı verdiğimi görmedim. 5lt 'civarıdır' dedim. Burda kesin bi ibare bulunmuyor.

207 olayına gelince klavye sürçmesi 207-270 olarak kaba taslak bi rakam hesaplamış olabilirim.

Her halükarda 2 katı bir rakam olmuyor.
Hazır karışıma 1-1,5lt eklerseniz -37 derece değilde hadi ya -30a çeksin. Buda normal bi durum ki zaten servisinde önerdiği ve kullanım kitapçığında yazanda en az %40 g13, %60su. Yani %40'ta kabul gören bi oran. İlla %50'yi yakalama gayreti manasız. Norveç gibi soğuk çoğrafyalarda yaşamıyorsanız.

Fiyat karşılaştırmada referans olarak o rakamları yazdım. Birebir kıyas olduğu için değil. Sulandırmada ise gayet açık bilgileri sundum. (5 hazır karışıma 1-1,5su gibi)
En başta (karışım yapmakla uğraşmayın, hazır karışım olanlardan alın) diyorsunuz, sonra da efendim yeterli gelmez ise saf su eklersiniz diyorsunuz., İnsanın kendi kendisi ile çelişmesi çok enteresan oluyor.,

2 kez hesap-kitap yapıp ikisinde de farklı sonuçlar çıkarmanız çok manidar olmuş, Matematiğin böyle insanın kafasına eser şekilde esnetilebilir bir bilim olduğunu sayenizde öğrenmiş olduk, Muazzam matematik bilginizle bizleri aydınlattığınız çok teşekkür ederim.

En başta (karışım yapmakla uğraşmayın, hazır karışım olanlardan alın) diyorsunuz, sonra da efendim yeterli gelmez ise saf su eklersiniz diyorsunuz., İnsanın kendi kendisi ile çelişmesi çok enteresan oluyor:))))

2 kez hesap-kitap yapıp ikisinde de farklı sonuçlar çıkarmanız çok manidar olmuş, Matematiğin böyle insanın kafasına eser şekilde esnetilebilir bir bilim olduğunu sayenizde öğrenmiş olduk, Muazzam matematik bilginizle bizleri aydınlattığınız çok teşekkür ederim.
Hocam anlatmak istediğimi ya bilerek anlamıyorsun ya da gerçekten anlayacak kapasiteye sahip değilsin. 5lt hazır karışıma ister saf su eklersin ister konsantre eklersin. Bunu neresinden anlarsan anla neresinden hesap edersen et, neresinden kapasiten elveriyorsa ordan anla. Her koşulda senin salladığın gibi 2 kat fiyat çıkmıyor, bu kadar net. Bunu bir çocuğa ya da bi aklı kısıtlıya anlatır gibi anlatıyorum sana ama anlamamakla beraber, yok işte hesap şu yok hesap bu. Bırak hocam bu birebir ağız dalaşını.

Ben yazmışım uğraşma hazır karışım al diye, sen girmişsin topa 2 katı olur diye. İki katı oluru ispatlasana bana madem çok biliyosun? Bana örnekleriyle, birebür anlat şunu nasıl 2 katı oluyormuş? Burda milleti gelişi güzel yazarak 2 katı diyerek yanıltamazsın ki bide modsun. Sen karışımı boşver sen bana 2 kat olduğunu koy ortaya ispatla.

Şunu ispatla bana ya pardon 2 kat demişim, 2 katındanda fazla 😂
Aslında 2sn.ye sürecek o kadar basit bir hesap ki., ama bunun için kendimi yormayacağım, Sebebi; her msj.ınız da (açılan bu konuda) kendisi ile çelişen bir forum üyesine bu kadar basit bir hesaplama —>vakit kaybından öteye gitmeyecek. Var olun sayenizde (esnetilebilir matematik) diye bir alt branş dalını kazandırmış oldunuz., saygılar sevgiler…

Aslında 2sn.ye sürecek o kadar basit bir hesap ki., ama bunun için kendimi yormayacağım, Sebebi; her msj.ınız da (açılan bu konuda) kendisi ile çelişen bir forum üyesine bu kadar basit bir hesaplama —>vakit kaybından öteye gitmeyecek. Var olun sayenizde (esnetilebilir matematik) diye bir alt branş dalını kazandırmış oldunuz., saygılar sevgiler…
Aynen matematik başkanı 😂. Asıl esnetilebilir matematik 2katından fazla hesabınla oluyor. Emin ol 2sn sürüyor 2 katından fazla olmadığını hesaplamak.

Merhaba arkadaşlar, yağ bakımımı castroll edge 5 lt. Kullanarak gerçekleştirdim. Filtreler mann, antfriz 3 lt. Petrol ofisi g12 kullandım. Malzemeyi kendim temin ettim, malzeme 1.600 TL tuttu. İşçilik 250 TL toplam 1.850 TL.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    111.4 KB · Görüntüleme: 16
@ugur.dogan Hangi linkten aldınız link yokmu konunun içi dolsun biraz,faturayıda burada görelim bizde sebeplenelim başka linlkerden kazık yemeyelim.

@ugur.dogan Hangi linkten aldınız link yokmu konunun içi dolsun biraz,faturayıda burada görelim bizde sebeplenelim başka linlkerden kazık yemeyelim.
Hocam ben sahte korkusundan dolayı netten alamadım. Gittim toptancıdan aldım istanbulda çağlayanda. Daha uyguna getirdim.

Merhaba arkadaşlar,

İyi pazarlar herkese.

Daha önce de belirttiğim gibi bakımımı yaptım. Ancak eklemek istediğim bir kaç şey var.
Antfriz konusundan başlamam gerekirse piyasada ki ustaların çoğu G12, G13 farkını hangi araçta ne olabileceğinin bilgisini hala edinememiş. Ve umursamaz bir tavırla G12, G13 diye bahsedince önemi yok bu tip şeylerin diye alaylı bir tavırla bakıyorlar. Bir diğer konu, sistemi tamamen boşaltmadan su ile yıkamadan antfriz su deposunu direkt biraz bosaltarak üzerine ekliyorlar. İstanbulda çoğu yer bu şekilde. Ben de doğru kişiye bir türlü denk gelemediğimden G12 eklettim üzerine ancak içim rahat etmediği için araştırıp işinde uzman birini buldum. Direkt o ustaya gidip komple sistemi boşaltıp G13 + saf su eklettim. Demem o ki arkadaşlar siz bilinçli olmazsanız e sözüm ona usta olmuş kişilerde nasılsa kendi arabası olmadığı için umursamadan yapıyorlar ve olan size oluyor. O kadar çok usta tanıdım ki arkadaşlar şanzıman yağı, hidrolik yağı, antfriz, normal yağ konusunda rastgele iş yapan. Yetkili servislerde bile bazı kişiler gerçekten konuya hakim değiller, işini düzgün yapan insanlara gelmek gerçekten çok zor. Kendimi de eleştiriyorum olabildiğince aman daha az tutsun bakım derseniz ciddi sonuçlar doğurabilir. Dikkat etmemizde yarar var. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İyi pazarlar herkese.

Geri
Üst Alt