Golf 7 Balata Önerisi

Biraz şans işi gibi Hella kullanıp ötüyor diyende var
Elbette var ama ate ve hella-pagid ‘te olasılık çok daha düşüktür. Bu biraz da disk yüzeyinin durumu ile alakalı bir durumdur. Araç marka/model/motor bilgisi nedir.?

2014 1.4 tsı golf
(Ön fren için); 278mm ve 288mm olmak üzere 2 tip fren diski olduğu için doğal olarak 2 farklı tipte fren balatası var (golf 7 için),

Bu sebebten aracınızın ön fren disklerinin 278mm veya 288mm olduğunu bilmeniz gerekir,

278mm disk için (üstten kulaklı balatalar uyumludur)

288mm disk için (yandan kulaklı balatalar uyumludur),

Bunu öğrenmek için fren balatasını inceleyerek veya satın almak istediğiniz yerle iletişime geçerek sistemden şasi no sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz.

Hella-Pagid için; https://www.vwyedekleri.com/urun/vo...n-balatasi-hella-pagid-8db355020191-8v0698151 (ezbere satın almayınız, iletişime geçip şasi no sorgusu yaparak ve stok bilgisi sorduktan sonra alınız),

Forumda hella-pagid için daha önce nereden satın aldığı ile ilgili yazısı ekran görüntüsü;
AA9691FD-C114-42BA-A29E-AEDCE5319BFB.jpeg

Aracım 2017 1.0 4 gün önce hella takıldı sadece arkalara çok şükür şuan ötme veya farklı bir durum yok

Ekstrem bir kullanımınız yoksa R90 sertifikalı iyi bir OEM ürünü kullanırsanız bir sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok azdır. Abidik marka tamirci önerisine kanarsanız başka.

Aracımın orijinal balataları ön Ferodo, arka Galfer üretimi idi. Arka fren sistemi TRW olunca balata da TRW sanmıştım, TRW almıştım. Ferodo ve TRW alıp taktırdım. Performans, dozajlama vb her şey orijinali ile aynı gibi, anlamlı bir fark yok. Ses sorunu hiç olmadı. Fabrikada takılan balata iyi, piyasaya sattığı aftermarket dandiktir, daha erken biter demişlerdi, sürüş tarzımızda değişiklik yoktu, aynı gitti.

Bu balatalar bitince ön disklerin de değişmesi gerekti (daha giderdi biraz ama kafam rahat olsun). İhtiyaç yoktu ama araca uzun süre binmeyi planladığımdan, uzun süre fren işi çıkmasın diye arka diski de değiştirdim. Hem disk hem de balatalar aynı marka olsun dedim. Önler Ferodo, arka TRW takım olsun istedim ama online alırken denk getiremedim. Sonuç olarak önlere Delphi disk+balata, arkaya TRW takım yaptım. Yaklaşık 3000 km oldu, ne ses ne de farklı bir şikayetim var. Fren mesafesi, dozajlama vb her şey güzel. Ömrünü de zamanla göreceğiz. (Abartı fark beklemiyorum)

Özetle, çok ileri düzey ihtiyacınız yoksa çok da abartmaya gerek yok, Ferodo, TRW, Hella, Pagid (ve hatta Delphi) gibi iyi bir OEM ürünü işinizi fazlasıyla görecektir. Şahsen en önemli gördüğüm husus disk ve balatanın aynı marka olması (zira birbirine en uyumlu olması beklenir)

@Swiftx

Disk ve balatanın aynı marka olması aynı soydan gelmesi hususu önemli evet.

Karşıt malzemelerin sertlik / yumuşaklık uyumu üzerinden ses+ senkronize aşınma+ uyum zaten arge aşamasında +100 bin km üzerinde tezgah üzerinde test ediliyor.

Sert alaşımlı bir balataya bu sertlikte karşılık veremeyen bir disk de akort sorunlarıyla başlayan eşlenik olmayan aşınmalarla devam eden sorunlara kadar gidecektir.

Ate marka olarak saydığınız o markalardan daha kalitelidir,

Fakat Ate Ceramic balata veya diğer Trw, Textar vs.. diğer markaların Ceramic balata tedariği ülkenin ekonomik durumu belli olduğu için ve Ceramic balata ciddi pahalı olduğu için buna bağlı olarak fiyatı yüzünden satış adetleri de az olduğu için distribütörler 1-2 senedir pek getirmiyorlar,

Ate Ceramic (arka) balata 1.6 TDI için (Türkiye Distribütörü resmi satış sitesi); https://www.otosupermarket.com/urun...1-6-tdi-butun-modellere-2013-2020-ate-seramik

Ön fren balatası için; aracınızın disklerinin çapını bilmeniz gerekir, Golf Mk7 ‘de 278mm ve 288mm olmak üzere 2 farklı tip disk olduğu için, balata tipi farklılık göstermektedir, ön balatalarınıza göz gezdirip (yandan kulaklı mı) yoksa (üstten kulaklı mı) bakarak veya şasi numarası ile sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.,

Serviste orjinal balata taktırsanız (Eco seri olmayan), Ceramic balata fiyatına gelecektir, belki ceramic daha pahalı bile olabilir,

Yetkili servisten orjinal balata için (eco seri olmayan) fiyat almanızı öneririm, verdikleri fiyat üzerinden aracınızın yaşına göre %20-30 arası (yedek parça ve işçilikte) Zubizu indirimi yapılacak, tercih sizin.
Detaylı açıklama için çok teşekkür ediyorum. Aynen söylediğiniz gibi piyasada ne yazık ki ön için kalmamış. Bir iki yere sorduracağım. Gümrük yasası çıkmadan sipariş verseydim keşke, olan oldu.

Geri
Üst Alt