Golf 7.5 1.0 TSI (110HP) Buji Tavsiyesi(Takıldı)

Vagger_Boy

Katılımcı Üye

İsim
Ozan
Araç
Golf 7.5 1.0 TSI Midline Plus
Merhaba, değerli forum üyeleri 👋🏻👋🏻

60 bin km bakımına girdiğimde balatalarımın ve bujilerimin değişmesi gerektiği (diğer genel değişen filtreler ve yağ bakımları haricinde) kitapçıkta yazıyordu. Yalnız ustam bujilerimin ve balatalarımın durumuna baktığında şu an durumu ikisininde %75 seviyesinde dedi ve değiştirmek için senden para almış olmayım dedi. 75 bin km bakımında değiştirelim diye söyledi.

Ön ve arka balataları 288mm disk ile uyumlu ATE'nin seramik modelinden sipariş ettim. Şu an aracım 71.xxx km'de. 75 bin km de bakıma girecek.

Ön: https://www.otosupermarket.com/urun...-0-tsi-288-mm-disk-icin-2013-2020-ate-seramik
Arka: https://www.otosupermarket.com/urun...1-0-tsi-butun-modellere-2013-2020-ate-seramik

Bujilerimi de en üst düzeyde, kaliteli marka ve modeliyle değiştirmek istiyorum. Bu konuda bulduğum buji tipleri nikel, iridyum, tek platin, çift platin ve gümüş olarak araştırdım. Hangi markann hangi tipte olanını almalıyım ? Ya da direk yetkili servisten sipariş verip orijinal olanı (Doğuş'un getirttiğini) mı takmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim....

Hocam merhabalar. Ben orijinal bujileri taktırdım. Tanesi 439 civarı. Servisten alıp taktırmaniz tavsiyemdir. Araçlar buji seçebiliyor

60 bin km bakımına girdiğimde balatalarımın ve bujilerimin değişmesi gerektiği (diğer genel değişen filtreler ve yağ bakımları haricinde) kitapçıkta yazıyordu. Yalnız ustam bujilerimin ve balatalarımın durumuna baktığında şu an durumu ikisininde %75 seviyesinde dedi ve değiştirmek için senden para almış olmayım dedi. 75 bin km bakımında değiştirelim diye söyledi.

Ön ve arka balataları 288mm disk ile uyumlu ATE'nin seramik modelinden sipariş ettim. Şu an aracım 71.xxx km'de. 75 bin km de bakıma girecek.

Ön: https://www.otosupermarket.com/urun...-0-tsi-288-mm-disk-icin-2013-2020-ate-seramik
Arka: https://www.otosupermarket.com/urun...1-0-tsi-butun-modellere-2013-2020-ate-seramik

Bujilerimi de en üst düzeyde, kaliteli marka ve modeliyle değiştirmek istiyorum. Bu konuda bulduğum buji tipleri nikel, iridyum, tek platin, çift platin ve gümüş olarak araştırdım. Hangi markann hangi tipte olanını almalıyım ? Ya da direk yetkili servisten sipariş verip orijinal olanı (Doğuş'un getirttiğini) mı takmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim....

Bujiyi servis haricinde hiç bir yerden teminini düşünme ... hemen serviste taktır...

Siparişten önce satıcıya danıştınızmı. Bende değiştirsemmi diye düşünürken aynı satıcı aracınıza uygun olan 276mm olduğunu söyledi. şuan en az 15 bin km gideri olduğu için değiştirmekten vazgeçtim. Yani o balata için diskinizinde değişmesi gerekebilir

Siparişten önce satıcıya danıştınızmı. Bende değiştirsemmi diye düşünürken aynı satıcı aracınıza uygun olan 276mm olduğunu söyledi. şuan en az 15 bin km gideri olduğu için değiştirmekten vazgeçtim. Yani o balata için diskinizinde değişmesi gerekebilir
Hocam siparişim onay aşamasında şu an danışmadım yalnız şase numarasından öğrenebilirim yarın. Yarın mesai başlar başlamaz kargoya vermeden firma hemen arayayım doğru olanı yollasınlar. Teşekkür ederim uyarınız için

Son düzenleme:
Teşekkür ederim @metinkar ve @belgehan hocam. Servisten şase numarasına göre alayım. Set halinde 3 adet bujiden mi oluşuyordu ? 3 silindirli olduğu için motorum

Tamamdır hocam tekrardan teşekkür ederim bilgilendiren herkese. İyi yol gösterdiniz (y)(y)

Ustan bujileri kontrol ettiyse, şuan değiştirmene gerek yok seneye değiştirirsin, bujileri dışardan almana gerek yok, sahtesi var vs.. sıkıntılı işler, yetkili servisten de almayınız o zaman pahalıya gelir,

Değişim yaptıracağınız zaman yetkili servisten randevu oluşturun, bujileri direkt olarak serviste değiştirin, serviste değiştirdiğiniz için (yedek parça ve işçilikte) zubizu indiriminden yararlanırsınız, bu sayede dışarda yaptırmakla hemen hemen aynı rakama geliyor,

Hatta madem seneye buji değiştireceksiniz, (fren hidroliği değişimini) de serviste yaptırın, onda da aynı indirimden yararlanırsınız,

Buji değişimi, fren hidroliği değişimi, antifriz değişimi gibi işlemleri her zaman serviste yaptırmak sizin avantajınıza olur, çünkü bu işlemleri dışarda yaptırmak ile serviste yaptırmak arasında çok küçük fiyat farklılıkları oluyor, yada aynı rakama geliyor. Ama ben parçaları servisten alayım dışarda taktırırım dersen zubizu indiriminden faydalanamazsınız,

VW Zubizu Servis Kampanyası; https://binekarac.vw.com.tr/tr/kamp...panyalari/volkswagenim-servis-kampanyasi.html

Fren balatası ve Fren diskleri hakkında arkadaşların da dediği gibi p.tesi erkenden aldığınız yeri arayıp aracınızın (şasi numarasına) göre sorgulama yaptırarak alınız, Çünkü Golf 7 ve 7,5 kasalarda bazıların da 276mm disk bazılarında 288mm disk kullanılıyor, bununla bağlantılı olarak diskin boyutuna göre balatarın da doğru uyumlu olanı seçilmesi gerekeceği için —>en sağlıklı yöntem şasi no sorgulaması ile öğrenebilirsin.

Not: ATE alabileceğiniz en kaliteli disk ve balata üreticilerinin başında gelir, seramik fren balatası güzeldir, pek çok avantajı vardır, ancak seramik balata normal olandan pahalı olduğu için yetkili servisteki orjinal balata (eco seri olmayan) ile aynı rakama geleceği de aklınızda olsun.

@forzaGilles teşekkür ederim hocam bilgilerinizle aydınlattığınız için. Zubizu'dan bir kaç yerde faydalanmıştım vw yetkili servisinde yararlanacağımı bilmiyordum. Balata ve diskleri de dediğiniz gibi erkenden arayıp halledeceğim. Aracımda ki diskler eğer 276mm ise, 288 mm ATE marka diski de sipariş edip taktırmam uyumsuzluk ya da sorun yaşatır mıydı bana yoksa aksine artısı mı olurdu ?

Hocam siparişim onay aşamasında şu an danışmadım yalnız şase numarasından öğrenebilirim yarın. Yarın mesai başlar başlamaz kargoya vermeden firma hemen arayayım doğru olanı yollasınlar. Teşekkür ederim uyarınız için
Bende şase numarası vererek benimkinin 276mm olduğunu öğrenmiştim

Günaydın herkese. Sabah satıcıya şase numaram ile sorgulatarak ''Önler 276mm arkalar 272mm disk aracınızda efendim'' dedi ve buna uygun olarak öne 276 mm seramik balata ile arkaya 272 mm ebatında seramik balata siparişi ile düzelttim @Zafermtl

@forzaGilles teşekkür ederim hocam bilgilerinizle aydınlattığınız için. Zubizu'dan bir kaç yerde faydalanmıştım vw yetkili servisinde yararlanacağımı bilmiyordum. Balata ve diskleri de dediğiniz gibi erkenden arayıp halledeceğim. Aracımda ki diskler eğer 276mm ise, 288 mm ATE marka diski de sipariş edip taktırmam uyumsuzluk ya da sorun yaşatır mıydı bana yoksa aksine artısı mı olurdu ?
Disk ölçünüz ne ise balatayı da aynı ölçüde almanız gerekir. 276mm disk ve 276mm diske uygun balata almalınız.

288mm disk alsanız da tek başına uyumlu olmaz.

Geri
Üst Alt