Golf 7.5 1.0 TSI (110HP) Buji Tavsiyesi(Takıldı)

Hocam merhabalar. Dizel araçlar için şöyle bir bilgi vereyim belki genel bir kanı oluşturabilir. Serviste Kızdırma Bujisinin tane fiyatı 450₺. Serviste verilen Kızdırma Bujileri "Bosch" marka ve üzerlerinde "Made In France" üretim yeri yazmakta. Dışarıda yine Bosch firmasının kızdırma bujisinin satışını yapan yedek parça satıcılarında (otosupermarket, onlineyedekparca, parcafilosu) ortalama 150-170₺ gibi bir fiyata satılmakta. Serviste %30 indirimiyle 4'ünün sadece parça fiyatı 1.260₺'ye gelmekte. Dışarda ise 600₺ ye gelmekte. Tabii ki servisi tercih edelim ama parça numarası ve üretim yerine kadar aynı ürünü iyi ve bilinen bir yetkili satıcıdan alırsanız yarı yarıya paranız cebinizde kalacaktır diye düşünmekteyim.

Servisten alıp taktırmaniz tavsiyemdir. Tüm ürünlerde yağından bujisine sahtesi çok 500 lira fazla verin servisten kazık yersiniz en kötü. Kalitesinden emin olduğunuz mann hava filtresini yada poleni kullanın örnek veriyorum ama mekanik parçada servis malı kesinlikle.

Bujileri araçta ne var ise onu takın. Yalnız Servis bana balatalar bitmiş dedikten bir sene 15bin km sonra uyarı verdi araç değişmesi gerekli diye, acele etmeyin Balata konusunda.

Hocam merhabalar. Dizel araçlar için şöyle bir bilgi vereyim belki genel bir kanı oluşturabilir. Serviste Kızdırma Bujisinin tane fiyatı 450₺. Serviste verilen Kızdırma Bujileri "Bosch" marka ve üzerlerinde "Made In France" üretim yeri yazmakta. Dışarıda yine Bosch firmasının kızdırma bujisinin satışını yapan yedek parça satıcılarında (otosupermarket, onlineyedekparca, parcafilosu) ortalama 150-170₺ gibi bir fiyata satılmakta. Serviste %30 indirimiyle 4'ünün sadece parça fiyatı 1.260₺'ye gelmekte. Dışarda ise 600₺ ye gelmekte. Tabii ki servisi tercih edelim ama parça numarası ve üretim yerine kadar aynı ürünü iyi ve bilinen bir yetkili satıcıdan alırsanız yarı yarıya paranız cebinizde kalacaktır diye düşünmekteyim.
Teşekkür ederim hocam öneriniz için servise yönelmek benim içimi daha da rahatlatır bu durumda işçilik ücreti artık yaş indiriminden çok tutmaz en azından @vomgti

Bujileri araçta ne var ise onu takın. Yalnız Servis bana balatalar bitmiş dedikten bir sene 15bin km sonra uyarı verdi araç değişmesi gerekli diye, acele etmeyin Balata konusunda.
Bujileri serviste değiştireceğim, balatalarında siparişini ate seramik verdim hocam zaten şu an servis zamanına 4.500 km daha var. Seramik balata daha önce hiç kullanmadım sadece iyi ısıtırsak daha da iyi çalıştığını biliyorum. :)

Son düzenleme:
Serviste buji değişim ücreti ne kadar istediler?
Telefonda sorduğumda saatlik işçilik ücreti olarak 900 TL istediklerini söylemişlerdi bayramdan önce konuştuğumda tam net bir bilgi vermediler bunu dışında telefonda @tuncer_2632

Merhaba tekrardan bujileri tavsiyeleriniz üzerine servisten satın aldım tanesi 599 tl tuttu. İyi ki 3 silindirli motor x3 oluyor :)

Kullanım kitapçığında 60 bin km de değişmesi gerekiyor yazıyordu. Üzerinden çıkan bujilerin durumuna baktığımızda daha ömrünün yarısının gitmediğini söyledi usta. 75 bin km de değiştirdim. İşçilik ücreti olarak 250 tl ödedim.

Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Gözlemim eskisine göre rölanti ve motorun ilk yanma anında çıkan sesin azaldığı 👍🏻

Ekli dosyalar

• IMG_8878.jpeg
    IMG_8878.jpeg
    168.4 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_8855.jpeg
    IMG_8855.jpeg
    155.3 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_8858.jpeg
    IMG_8858.jpeg
    232.7 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_8856.jpeg
    IMG_8856.jpeg
    222.7 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba tekrardan bujileri tavsiyeleriniz üzerine servisten satın aldım tanesi 599 tl tuttu. İyi ki 3 silindirli motor x3 oluyor :)

Kullanım kitapçığında 60 bin km de değişmesi gerekiyor yazıyordu. Üzerinden çıkan bujilerin durumuna baktığımızda daha ömrünün yarısının gitmediğini söyledi usta. 75 bin km de değiştirdim. İşçilik ücreti olarak 250 tl ödedim.

Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Gözlemim eskisine göre rölanti ve motorun ilk yanma anında çıkan sesin azaldığı 👍🏻

Güle güle kullan bende alıp kenara koyacağım:)

bu arada serviste 1 saatlik ücret bölüme göre değişiyor yeni rakamlar:)

1200₺+kdv / 1350₺+kdv arası...

3d34b710-6ef3-4b80-baaa-869ce5111ec0.jpeg

Güle güle kullan bende alıp kenara koyacağım:)

bu arada serviste 1 saatlik ücret bölüme göre değişiyor yeni rakamlar:)

1200₺+kdv / 1350₺+kdv arası...

Ekli dosyayı görüntüle 69294
Teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun.

Öyle hocam haklısınız yatırımlık alıp koymak lazım. Ben konuyu açtığımda serviste saatlik ücret 900 TL idi şimdi o da artmış :)

Geri
Üst Alt