Tamamlamasına tamamlıyabilirsiniz dee.., Neden aynı yağ koymak varken ve Castrol Edge 5W-30 LL bulmak zor değilken., farklı bir yağ ilave ederek aynı zamanda farklı viskozite değeri olan bir yağ koymuş olacaksınız, bu da yağın ideal çalışma sıcaklığına ulaştığında kararsızlıklar oluşturması muhtemel durumlara sebebiyet vererek silindir yataklarında oluşan kurum tabakasına zarar vermesine ortam hazırlıyasınız ki., iki farklı motor yağı her ne kadar benzer özellikte olursa olsun yağın ısınıp viskozite değeri düşünce ve ideal sıcaklıklarına ulaştıklarında farklı tepkiler verir pistonlarda ve silindir yataklarında ideal film tabakası zarar vermesi muhtemel., benzer özellikte ama bir o kadar da farklı olan iki farklı marka yağı acil durum söz konusu değil ise motorun içinde olmasına gerek yok.,Hocam merhabalar castrolün üzerini bunla tamamlayabilir miyiz?
Üstad tavsiyeniz üzerine ben de aynı marka olmasına rağmen komple yağı ve filtresini değiştirdim, içim rahat etti. Önce erken bakıma sokacaktım sonra baktım 4 yıl bakımı tuzlu (960 TL) zubizu 4 yaş indiriminden de (%16) faydalanamıyorum 4 yaşı dolmadığı için, bakımı rutin zamanı olan Eylül'e erteledim. Yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...Tamamlamasına tamamlıyabilirsiniz dee.., Neden aynı yağ koymak varken ve Castrol Edge 5W-30 LL bulmak zor değilken., farklı bir yağ ilave ederek aynı zamanda farklı viskozite değeri olan bir yağ koymuş olacaksınız, bu da yağın ideal çalışma sıcaklığına ulaştığında kararsızlıklar oluşturması muhtemel durumlara sebebiyet vererek silindir yataklarında oluşan kurum tabakasına zarar vermesine ortam hazırlıyasınız ki., iki farklı motor yağı her ne kadar benzer özellikte olursa olsun yağın ısınıp viskozite değeri düşünce ve ideal sıcaklıklarına ulaştıklarında farklı tepkiler verir pistonlarda ve silindir yataklarında ideal film tabakası zarar vermesi muhtemel., benzer özellikte ama bir o kadar da farklı olan iki farklı marka yağı acil durum söz konusu değil ise motorun içinde olmasına gerek yok.,
Castrol istemiyorsanız veya memnun değilseniz yağı tamamen boşaltıp farklı bir markanın yağını filtreyi de değiştirerek kullanabilirsiniz
Rica ederim, en iyisini yapmışsınız., Eminim motorun sesi bile değişmiştir Eylül'de rutin bakımda da yağ 2.kez değiştiğinde mecburi ekleme yaptığınız yağın (karterde kalabilecek olası küçük artık/kalıntılarından) kurtulmuş olursunuz., %100 tertemiz olur.,Üstad tavsiyeniz üzerine ben de aynı marka olmasına rağmen komple yağı ve filtresini değiştirdim, içim rahat etti. Önce erken bakıma sokacaktım sonra baktım 4 yıl bakımı tuzlu (960 TL) zubizu 4 yaş indiriminden de (%16) faydalanamıyorum 4 yaşı dolmadığı için, bakımı rutin zamanı olan Eylül'e erteledim. Yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...
Araç yağ ışığı yaktı mı hocam ?Arkadaşlar aracımın yağ bakımı geldi . Şuan yağ budurumda pazartesi servise götüreceğim 10 km lik yolu bu seviyede tamamlasam motora zararı olurmu
Selam Yağ ışığı yanmadı.Araç yağ ışığı yaktı mı hocam ?
Eğer yağ ışığı yanmadıysa, aşağıdaki mesaj ve görsele bakarak kıyasladığımda 10 km mesafe için bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 61697