PLA 3.0 ve Ön-Arka Park Sensörleri (Tamamlandı)

Vagger_Boy

Katılımcı Üye

İsim
Ozan
Araç
Golf 7.5 1.0 TSI Midline Plus
Merhaba, manevra frenleme fonksiyonlu ön ve arka park sensörlerinin beraberinde PLA 3.0 uygulamasını da başardık.

Parçaların çoğunu temin ettiğim @HONEY bal abime :) teşekkürlerimi borç bilirim....

Gerekli olan parçalar:

8pcs x 5Q0 919 275 B (standart park sensörleri)
2pcs x 5Q0 919 297 B (ön pla sensörleri)
2pcs x parça no bilmiyorum (arka pla sensörleri ön ile aynı değil bilen kişiler yazabilir)
8pcs x 5G0 919 491 D x2 , 5G0 919 491 E, 5G0 919 492 D, 5G0 919 493 J x2 , 5G0 919 493 L , 5G0 919 494 G (park sensörü braketleri)
4pcs x 5G0 919 397 A , 5G0 919 397 A5G0 919 398 A , 5G0 919 399 F , 5G0 919 400 F (pla braketleri)
1pcs x 5GG 927 238 EWZU (vites etrafında bulunan tuş takımı)
2pcs x 5Q0 919 279 (park sensörü buzzerları)
1pcs x 5QA 919 298 K (manevra frenleme fonksiyonu ve pla 3.0 destekleyen park sensör beyni)
12 pcs x 5Q0 919 133 9B9 (sensörlerin contası)
1pcs x Ön taraf kablo demeti
1pcs x Arka taraf kablo demeti

⬇️Test Videolarıma aşağıda bulunan linklere basarak erişebilirsiniz⬇️

Manevra Frenleme Fonksiyonu : https://disk.yandex.com.tr/i/oP_HScHlJwUvvQ
(10 km/h hızın altında ön veya arka tarafa doğru frene dokunmadan ilerlediğiniz zaman devreye girer. Hafif frenle devam ederseniz devreye girmez.)

PLA 3.0 : https://disk.yandex.com.tr/d/SAJ5Pd0TzVmCuQ
Paralel Park Giriş
Paralel Park Çıkış
Dikey Park Giriş
Dikey Park Çıkış
Çarpraz Park Giriş
Çarpraz Park Çıkış olarak 3 farklı dikey, çarpraz ve yatay park fonksiyonunu yerine getirebiliyor.

Sıkışık Trafikte Otomatik Aktifleşmesi : https://disk.yandex.com.tr/i/6U9H3ozq8xh-nQ
(Geri vitese takılmadan, ön ya da yan tarafa doğru 10 km/h altında ki hızlarda yaklaşmanız durumunda sistem devreye girer)

Sensörler boyasız olarak gelmektedir. Araç şasi numaranıza göre boyattırılmalıdır.
Aynı şekilde 4 adet PLA braketide boyattırılmalıdır.
Diğer braketlerin boyanmasına gerek yoktur.

Aracım 2018 model MK7.5 Midline Plus. ABS sensörlerinin değişmesine gerek yoktur.

1689528281526.jpeg
1689528305997.jpeg
1689528364747.jpeg
1689528373467.jpeg

Hayırlı olsun güzel uygulama.
Arka pla sensörleriyle diğer ön ve arkadaki toplam 8 sensörün parça kodu aynı. Yani toplamda 10 tane 275b var 2 tane 297b var
Pla braketlerinin bir tanesi fazladan yazılmış bu arada.
Bu pla braketlerini fiyatları ne kadardır.
Benimde aracımdakileri değiştirme durumum var bendeki milimetrik olarak içerde kalıyor aliexpress ürünüydü büyük ihtimal bununla alakalı yada montaj kötü tamponla aynı hizada değil ama çokta göze batmıyor.
Tamponların son halinin fotolarını koyarmısınız özellikle pla sensörü tamponda nasıl duruyor merak ediyorum.

Pla braketleri servisten alınmalı. Orijinal olanlar çok daha iyi duruyor

Hayırlı olsun güzel uygulama.
Arka pla sensörleriyle diğer ön ve arkadaki toplam 8 sensörün parça kodu aynı. Yani toplamda 10 tane 275b var 2 tane 297b var
Pla braketlerinin bir tanesi fazladan yazılmış bu arada.
Bu pla braketlerini fiyatları ne kadardır.
Benimde aracımdakileri değiştirme durumum var bendeki milimetrik olarak içerde kalıyor aliexpress ürünüydü büyük ihtimal bununla alakalı yada montaj kötü tamponla aynı hizada değil ama çokta göze batmıyor.
Tamponların son halinin fotolarını koyarmısınız özellikle pla sensörü tamponda nasıl duruyor merak ediyorum.
Teşekkürler hocam, sizlere de nasip olur inşallah. Pla braketlerinin fiyatları 260-280 tl arasında. Servisten aldım tüm braketlerimi bende braketler asla içeride durmuyor resmini gündüz atayım size. Yalnız normal sensörler hafif içerde kaldı orjinal olmasına rağmen. Opsiyonel otomotivde başka orjinal braket kullanılarak sıfıra sıfır yapıldı. Orjinalinde de mm lik fark ile normal sensörler içeride duruyormuş zaten benim öyle olması hoşuma gitmedi sıfıra sıfıra yaptırdım

Pla braketleri servisten alınmalı. Orijinal olanlar çok daha iyi duruyor
Doğru diyorsunuz servis ürünü pla da alınmalı ama diğer braketlerimde orijinal servisten almama rağmen milim fark ile içerde durdu. Başka orjinal braket ile tam durdu. Orjinalinde de içeride kalıyormuş normal sensörler aslında

Forumun yeni ZaGani si 😀

İlgiyle takip ediyoruz hocam doldurmaya devam 😀

Forumun yeni ZaGani si 😀

İlgiyle takip ediyoruz hocam doldurmaya devam 😀
Estağfurullah hocam hiçkimse Oğuz hocamın emeğine denk gelemez yaptığı retrofitlerle @ZaGani

Kendimizce maddi durumumuza göre bütçe ayırıyoruz diyelim :) Daha iyileri sizlerin olsun :)

Eline sağlık hocam… en büyük soru? Montaj hariç kaç tl ye mal oldu 🤣🤣

Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlere nasip olsun.

Tüm parçaları orijinal kullandım.

Sensörleri @HONEY hocamdan orijinal olarak satın aldım.

Kalan ürünlerin tamamını VW Arca servisten temin ettim.

Toplam malzeme ücreti montaj hariç 16.000 TL'ye yaklaştık tuttu. @ugrsa

Maaşallah 🧿 arabayı değiştiremeyince arabayı değiştirmeye başladık artık retrofit bir tutku

Maaşallah 🧿 arabayı değiştiremeyince arabayı değiştirmeye başladık artık retrofit bir tutku
Sağolun hocam, arabayı değiştirme fikrim olsaydı da yine aynı arabayı alırdım sanırım
Tabi otomatik ve bağımsız süspansiyonlusunu :) :)

Geri
Üst Alt