PLA 3.0 ve Ön-Arka Park Sensörleri (Tamamlandı)

Hayırlı olsun güzel uygulama.
Arka pla sensörleriyle diğer ön ve arkadaki toplam 8 sensörün parça kodu aynı. Yani toplamda 10 tane 275b var 2 tane 297b var
Pla braketlerinin bir tanesi fazladan yazılmış bu arada.
Bu pla braketlerini fiyatları ne kadardır.
Benimde aracımdakileri değiştirme durumum var bendeki milimetrik olarak içerde kalıyor aliexpress ürünüydü büyük ihtimal bununla alakalı yada montaj kötü tamponla aynı hizada değil ama çokta göze batmıyor.
Tamponların son halinin fotolarını koyarmısınız özellikle pla sensörü tamponda nasıl duruyor merak ediyorum.
Fotoğrafları istemiştiniz hocam, 4 adet pla braketide servisten alındı. Pla sensörlerinin orijinal halide bu şekilde içeride sensör kalacak şekildedir. Yalnız braket içeride kalacak şekilde değildir.

Tampon üzerinde duruşu bu şekildedir.
@Zafermtl

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.41.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.41.jpeg
    63.8 KB · Görüntüleme: 64
  • WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.43 (1).jpeg
    79.4 KB · Görüntüleme: 63
  • WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.43.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.43.jpeg
    76.7 KB · Görüntüleme: 61
  • WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.45.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-20 at 23.31.45.jpeg
    100.8 KB · Görüntüleme: 61

Fotoğrafları istemiştiniz hocam, 4 adet pla braketide servisten alındı. Pla sensörlerinin orijinal halide bu şekilde içeride sensör kalacak şekildedir. Yalnız braket içeride kalacak şekilde değildir.

Tampon üzerinde duruşu bu şekildedir.
@Zafermtl
Fotolar için teşekkürler
Benim tamponda orjinal delme aparatıyla delindi Ama seninki kadar düzgün durmuyor. Bende sensör tutucuda mm olarak içerde kalıyor ve tamponun iç kısmındaki siyahlık görünüyor. Ben biraz detaylara takıldığım için gözüme hoş görünmüyor.

Fotolar için teşekkürler
Benim tamponda orjinal delme aparatıyla delindi Ama seninki kadar düzgün durmuyor. Bende sensör tutucuda mm olarak içerde kalıyor ve tamponun iç kısmındaki siyahlık görünüyor. Ben biraz detaylara takıldığım için gözüme hoş görünmüyor.
Braket orijinal mi? Degilse arkasindaki bant sökülüp tampona kaynatilmali. Yoksa o bant cikinti yapiyor

Yan sensörler için dudaklı braketler yerine golf 8 braketi kullanılırsa normal park sensörleri gibi yalnızca sensör görülür ve bence daha şık durur ama kullanım açısından etkisi ne olur bilmiyorum.

Fotolar için teşekkürler
Simetri hastalığım sağolsun mümkün değil öyle olmasına :)

Yan sensörler için dudaklı braketler yerine golf 8 braketi kullanılırsa normal park sensörleri gibi yalnızca sensör görülür ve bence daha şık durur ama kullanım açısından etkisi ne olur bilmiyorum.
Dediğiniz durum @HONEY hocamın arabasında kullanıldı. Kullanıma etkisi var mı yok mu bilmiyorum kendisinin tecrübelerini bekleyelim

Braket orijinal mi? Degilse arkasindaki bant sökülüp tampona kaynatilmali. Yoksa o bant cikinti yapiyor
Bantlar söküldü hatta zımpara ile birazda inceltildi plastik kaynak yapıldı. Şuan için kullanıma engel durum yok ama yinede gözüme estetik durmuyor

Bantlar söküldü hatta zımpara ile birazda inceltildi plastik kaynak yapıldı. Şuan için kullanıma engel durum yok ama yinede gözüme estetik durmuyor
Hocam servisten aldığım braketlerimde ön tamponda içeride kaldı. Opsiyonel otomotivin kendi elinde ki braketleri denedik sıfıra sıfıra oldu. Orijinal mal dahi aynısını yapınca anlayamadım. Kör nokta için arka tampon söküldüğü zaman arka sensörlerinde braketlerini değiştireceğim. Tampon iç rengi gözükmüyor yalnız mm'lik olarak içeride kaldı 4 normal sensör. Kör noktayı bekliyoruz bakalım :)

merhaba. Aracınızı kazasız belasız keyifle kullanmak nasip olsun. Aynı montajı ben de yaptırdım. Fakat benim içimden çıkamadığım bir durum söz konusu. Pla dikey yatay vs sıkıntısız çalışıyor. Ama çok azıcık da olsa araç sağ veya sol tarafa meyilli olduğunda aracın meyilli olduğu taraf sensörleri engel gösteriyor ve çarpacakmış gibi ötüyor. Sensörler braketler hepsi orijinal ürün. Yardımcı olabilecek veya yönlendirecek birileri varsa çok memnun olurum

Gülle gülle kullanın
Pla 3.0 ve kor nokta işlemini bende bı yaz aracıma yaptırdım montaj işlemini Necati usta yaptı araca ayrı bir konfor ve rahatlık veriyor bence imkanı olan herkes yaptırmalı düye düşünüyorum

merhaba. Aracınızı kazasız belasız keyifle kullanmak nasip olsun. Aynı montajı ben de yaptırdım. Fakat benim içimden çıkamadığım bir durum söz konusu. Pla dikey yatay vs sıkıntısız çalışıyor. Ama çok azıcık da olsa araç sağ veya sol tarafa meyilli olduğunda aracın meyilli olduğu taraf sensörleri engel gösteriyor ve çarpacakmış gibi ötüyor. Sensörler braketler hepsi orijinal ürün. Yardımcı olabilecek veya yönlendirecek birileri varsa çok memnun olurum
Merhaba hocam, teşekkür ederim. Sizlerinde güle güle kullanmanızı dilerim. Yan sensörlerin tekini elinizle kapatıp kalibre ettiğimde düzelmişti o sorun bende. Yan sensörlerden çarpacakmış gibi olan tekini elinizle kapatın ya da başka birisi kapatsın. Kapalı olan tarafın diğer sensörünüde kapattıktan sonra elinizi yavaşca çekin düzelecektir. En basit kodlamada hata olmadan durumda böyle bir çözüm üretilebilir.

Gülle gülle kullanın
Pla 3.0 ve kor nokta işlemini bende bı yaz aracıma yaptırdım montaj işlemini Necati usta yaptı araca ayrı bir konfor ve rahatlık veriyor bence imkanı olan herkes yaptırmalı düye düşünüyorum
Teşekkürler hocam. Sizlerde sağlıklı günlerde sürün. Şerit takip ile kör nokta olunca yan asistan devreye giriyor sanırım sizde de memnun musunuz? Sinyal Verseniz dahi direksiyon kırmaya araç gelirken izin vermem durumu mu oluyor ?

Merhaba hocam, teşekkür ederim. Sizlerinde güle güle kullanmanızı dilerim. Yan sensörlerin tekini elinizle kapatıp kalibre ettiğimde düzelmişti o sorun bende. Yan sensörlerden çarpacakmış gibi olan tekini elinizle kapatın ya da başka birisi kapatsın. Kapalı olan tarafın diğer sensörünüde kapattıktan sonra elinizi yavaşca çekin düzelecektir. En basit kodlamada hata olmadan durumda böyle bir çözüm üretilebilir.

Teşekkürler hocam. Sizlerde sağlıklı günlerde sürün. Şerit takip ile kör nokta olunca yan asistan devreye giriyor sanırım sizde de memnun musunuz? Sinyal Verseniz dahi direksiyon kırmaya araç gelirken izin vermem durumu mu oluyor ?
Aynen arkadan gelen aracı sağdan yada soldan gelsın sana ışık sıstemıyle bildiriyo sen sinyal verip şerit degistırmek istesen dahi seritin dısına çıkarmıyor arkadaki araçla aranızdaki mesafe olumlu olduğunda ışık sönüyor ve şerit degistirebiliyorsunuz
Şerit degıstırmene ızın veriyor
Ben çok memnunum

Son düzenleme:
Aynen arkadan gelen aracı sağdan yada soldan gelsın sana ışık sıstemıyle bildiriyo sen sinyal verip şerit degistırmek istesen dahi seritin dısına çıkarmıyor arkadaki araçla aranızdaki mesafe olumlu olduğunda ışık sönüyor ve şerit degistirebiliyorsunuz
Şerit degıstırmene ızın veriyor
Ben çok memnunum

Son düzenleme:
Ben bu yaz bunları yaptım ve inan neden önce yaptırmadım diye çok pismanlık duyuyorum araca rahatlık ve çok üst seviyede konfor kattı
Acc
Kornokta
Pla3.0
Serittakip (bunda takılan camera çok önemli
Ben bu camerayı taktım 3Q0 980 654 H )
İnan araçtan inmek istemıyorsun özellikle uzun yolda

Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlere nasip olsun.

Tüm parçaları orijinal kullandım.

Sensörleri @HONEY hocamdan orijinal olarak satın aldım.

Kalan ürünlerin tamamını VW Arca servisten temin ettim.

Toplam malzeme ücreti montaj hariç 16.000 TL'ye yaklaştık tuttu. @ugrsa
Temmuz 2023 tarihinde parçaları yurtdışından getirdim montaj boya kodlama dahil bana toplam bu sistem 8500 e mal olmuştu. Montaj ve kodlama yı Ankara da Necati usta yapmıştı
Demekki parça da çok fıyat farkı var yurtdışı ile Türkiye arasında

Ekli dosyalar

• IMG_8618.jpeg
    IMG_8618.jpeg
    149.8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Geri
Üst Alt