Egzos kapalı iken men ve ehliyete el koydular!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kagandogan

Üye
İsim
Kağan doğan
Araç
GOLF 7 1.4 TSI HIGHLINE
Cümleten selamun aleyküm iyi forumlar,

Bilgi paylaşmak amaçlı bu yazıyı yazıyorum abilerim kardeşlerim.
Geçtiğimiz hafta akşam nöbetçi eczaneye gitmek için yıka çıktım. Kayseri şehir içi sakin sakin 50-60 km hızla sağ şeritten gidiyorum egzoz sistemim kapalıydı.
Arkamdan normal bir araç gibi gelen ekip aracı bi anda ışıklarını ve sirenini açtı ve sağa çekmem için plakayı anons etti.
Aracımın arkada GTI difizör 115 lik çift çıkış aktif krom egzoz uçları vardı ve 5-10 metre mesafeden çift çıkış görünüyordu.
Araçta kumandalı egzoz mi var dedi. Hayır dedim. Elinde bir kumanda bide cihaz vardı. Tuşa basınca egzoz açıldı.
4065₺ egzoz ve 955₺ ön cam filminden ceza yazdı aracı trafikten men etti. Ehliyetime el koydu. 20 ceza puanı ekledi.
Aracın menini kaldırdım ona bi çok kişi hakimdir ben bilmeyen yada başına gelme ihtimali olan forum üyeleri için bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.
Ehliyet için bulunduğum şehir merkezindeki trafik şubeye gittim. Orada başvuru yaptım. Başvuru sonrası posta yolu ile yazı tarafıma 5 iş gününde iletildi.
Sonrasında bu yazı ile yine bulunduğum şehrin il sağlık müdürlüğüne giderek orada bir başvuru daha yaptım.
İl sağlık müdürlüğü 3 günde bulunduğum şehrin şehir hastanesinde Ruh Sağlığı bölümüne yazı çıkarttığını ve gidip muayene olup Sürücü Raporu alır adlı rapor çıkartıp o yazı ile tarafıma gelmemi istedi.
Sonrasında ise il sağlık müdürlüğü bu yazı ile trafik şubeye yazı yazdı. O yazı ise trafik şubeye posta yolu ile 5 iş gününde ulaştı.
Akabinde gidip ehliyeti alabildik.
Merak ettiğiniz daha başka bişey varsa elimden geldiği kadar bahsedebilirim.

@Kagandogan kumandalı egzoz olup yok demek ve sonucunda yaşanan his..

Aslına bakılırsa aklıma takılan tek soru kalıyor; bunu yapan var yaptıran var. Araç sahibi kusurlu çünkü yüksek ses diğer insanları rahatsız edebiliyor. Ama kapalıydı, açıktı, yok bilmiyordum vs. sonucu değiştirmiyor.
Esas olan bunların yapımına izin verilmemeli. Bunu yapmak hata ise, yapana da yaptırım uygulanması gerekmez mi?

[/URL]

Bir de koskoca youtube kanalları olan insanlar tünellerde yüksek egzoz sesi ile video çekiyorlar.. Diğer insanlar buna maruz kalmamalı..

Forum içerisinde @Furkan Hocam'ın da cam filmi sebebiyle trafikten men konusu vardı bulamadım. Süreç orada da vardı. Güncel süreç aynı mı değişti mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hocam varex vardı ve o zaman kapalı mıydı? sonuçta kumandalı sistem var değil mi?

Esas olan bunların yapımına izin verilmemeli. Bunu yapmak hata ise, yapana da yaptırım uygulanması gerekmez mi?
Kesinlikle katılıyorum iki taraflı çok ağır cezası olmalı.
Denetimler çok çok artırılmalı, gizli ve suçüstü yapılmalı, halkın ihbar etmesi için de kamu spotu dönmeli tvlerde ve cezanın maddi yaptırımı gerçekten ağır olmalı ki bir anlamı olsun (50 bin tl üstü bir ceza)

eksozun kapalı olmasi durumu değiştirmez varmı var bitti şimdi kapali ilerde gittin açtın ne değişti bende Kayseri'deyim yan tarafta yol var bu bağırta gidenlere sinir oluyorum gecesi gündüzü yok gece caddeyi boş bulup yanlayan bile var

ikincisi bunun satışı gizli mi yapılıyor madem yasak satilmasin sanki birileri için yasak değilmis gibi sattıripta size yasak der gibi de ceza yazmak mantikli değil devletin işine geliyor ama hem ithalattan vergiden kazanıyor hem cezadan kimsenin aklina gelmez

Ekip de çok ekipmiş gerçekten. Saygılarımı sunuyorum.
kumandalar üniversal olmalı..

Eğer öyleyse en olmadık zamanda yan araçtan başka kumanda ile kumandalı egzozu olan araçların egzozunu açmak.. biraz zahmetli ve masraflı bir şaka kumandası denilebilir..

Son düzenleme:
Geçenlerde araba ilanlarında ''Arabada jammer vardır, çevirmelerden rahat geçmektedir.'' yazdıklarını okumuştum. Demek ki polislerin kumandası içinmiş şaşırtıcı cidden.

Kimse kurusa bakmasın ama bu "zevk işi" deyip geçilecek bir mevzu değil, oğlum bebekken kaç kere gecenin bir yarısı çatara patara caddeden geçen kendini bilmezler yüzünden uyandı, bunu yapmaya kimsenin hakkı yok! Çok meraklıysanız gidersin piste rahatlarsınız, veyahut otobanda öttürürsünüz. Bence yine iyi niyetli yaklaşmışlar , ben olsam orijinal haline döndürülme şartı ile aracı salardım.

@Kagandogan Geçmiş olsun hocam

Nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama herkesi aynı kefeye koymamak lazım, yalnızca otoyolda açıp kullanılsa kimseye zararı olmaz.

Egzozun var olduğunu söyleseydiniz ehliyetinize el konulmazdı bence.

Ön camımdaki pp60 filmden ötürü aracım trafikten men edilmişti @iamalegend , "tüm camlardaki" filmleri söktükten sonra meni kaldırmışlardı. Men halinin ortadan kalkması için orijinale dönülmesi gerekiyor yani. 5 cama ceza yazılmıyorken men kaldırma için hepsinin sökülme şartı tam bir saçmalık tabii.

Her işte olduğu gibi bu işlerde de hile ve *üşvet dönüyor, ben bulaşmadım 10 katı zararım oldu. Filmleri söküp meni kaldırdıktan sonra tekrar yaptırmayı tercih ettim (ön cam hariç).

Geçmiş olsun. Bende tatillerde kayserideyim bende de çift egzoz var ama aktif değil plastik :) son susturucuyu değiştirip çift çıkış aktif hale getirmek için fiyat almıştım pahalı olduğu için vazgeçmiştim insan biraz ses gelsin istiyor ama ben abartılı sesten rahatsız olurum asla böyle bir işe girmem. Tekrardan çok geçmiş olsun

Özellikle yaz günü ev az serinlesin diye birde bebek varsa mecbur, uyandığında tüm binayı ayağa kaldırıyor.
Ortalama her binada bir kaç tane bebek oluyor. Uyandıklarında saatlerce ağlayıp uyumuyorlar. ( yeni binalarda yalıtım çok kötü)

Örnek: O bitiyor bizim mahallenin camisi 6 tane büyük hoparlör özellikle sabah uykuda son ses açıyor. Amfi yetersiz kalınca pat pat ses çıkarıyor tesisata fazla yükleniyor. :) ordan anlıyoruz. + Aşırı uzatıyor sonraki ezana yetiştirecek o denli.. Bu mevzudan kaynaklı müezzin imamı dövdü karakolluk oldular. müezzini başka camiye sürdüler imam devam ediyor.:) Büyük şehirlerde huzur vs.. aramayın kısacası imam böyle yaparsa cemaati siz düşünün ..
Mahallede egzozu açık paketçi kurye motorcular biri ön kaldırıyor, Diğeri kaldırımda son sürat, oh şükür motor yok diyorsunuz arkanızdan son sürat scooter martı çıkıyor. Bazen üstünde 2 kişi, Binenlere bakıyorsunuz 100 kilo üstü yürü biraz ilerde 50de kalpten gideceksin..
Ankara kızılay da onlarca kişiye vurduklarına şahit oldum.. Biri bi çarpsa katil olacak seviyedeyim bir tarafına monte edeceğim bizim gibi geri kalmış toplumlarda bu işler yürümez. karşıdan karşıya geçerken önünüzden son sürat geçiyorlar.. bir adım atsanız kolunuz bacağınızdan kırılacak, kafanızı vursanız ölümle sonuçlanacak. Kendileri de ölüyor o değil..
Yaşanılmayacak dünya olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz...

Özellikle yaz günü ev az serinlesin diye birde bebek varsa mecbur, uyandığında tüm binayı ayağa kaldırıyor.
Ortalama her binada bir kaç tane bebek oluyor. Uyandıklarında saatlerce ağlayıp uyumuyorlar. ( yeni binalarda yalıtım çok kötü)

Örnek: O bitiyor bizim mahallenin camisi 6 tane büyük hoparlör özellikle sabah uykuda son ses açıyor. Amfi yetersiz kalınca pat pat ses çıkarıyor tesisata fazla yükleniyor. :) ordan anlıyoruz. + Aşırı uzatıyor sonraki ezana yetiştirecek o denli.. Bu mevzudan kaynaklı müezzin imamı dövdü karakolluk oldular. müezzini başka camiye sürdüler imam devam ediyor.:) Büyük şehirlerde huzur vs.. aramayın kısacası imam böyle yaparsa cemaati siz düşünün ..
Mahallede egzozu açık paketçi kurye motorcular biri ön kaldırıyor, Diğeri kaldırımda son sürat, oh şükür motor yok diyorsunuz arkanızdan son sürat scooter martı çıkıyor. Bazen üstünde 2 kişi, Binenlere bakıyorsunuz 100 kilo üstü yürü biraz ilerde 50de kalpten gideceksin..
Ankara kızılay da onlarca kişiye vurduklarına şahit oldum.. Biri bi çarpsa katil olacak seviyedeyim bir tarafına monte edeceğim bizim gibi geri kalmış toplumlarda bu işler yürümez. karşıdan karşıya geçerken önünüzden son sürat geçiyorlar.. bir adım atsanız kolunuz bacağınızdan kırılacak, kafanızı vursanız ölümle sonuçlanacak. Kendileri de ölüyor o değil..
Yaşanılmayacak dünya olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz...

İnsan olabilmeyi başardığımızda bazı şeyler düzelecektir mutlaka.

Şu anlık , dünya genelinde, büyük / küçük topluluklar halinde insansı varlıklarız.

.

Kimse kurusa bakmasın ama bu "zevk işi" deyip geçilecek bir mevzu değil, oğlum bebekken kaç kere gecenin bir yarısı çatara patara caddeden geçen kendini bilmezler yüzünden uyandı, bunu yapmaya kimsenin hakkı yok! Çok meraklıysanız gidersin piste rahatlarsınız, veyahut otobanda öttürürsünüz. Bence yine iyi niyetli yaklaşmışlar , ben olsam orijinal haline döndürülme şartı ile aracı salardım.
Bakın haklısınız çocuklar hastalar vs gibi insanları rahatsız etmek elbette büyük bir ayıp. Sonuç olarak ben aracı aldığımda bulunan bir egzoz sistemi idi kumadası dahi araçta bulunmazken kullanmazken herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Yaklaşımızı katı ve yanlış buluyorum. Madem rahatsız oluyorsunuz burada kullanmadığım halde başıma gelenleri bilgi amaçlı paylaştım kulağınız seste olsun inin aşağıya çevirin rahatsız eden arkadaşı durumu açıklayın yetmiyorsa şikayetinizi yetkili birimlere aktarırsınız. Yok arabayı sallardım yok şöyle böyle gibi laf kalabalığına gerek yok. Ben o akşam annemin insülin iğnesini almak için nöbetçi eczaneye gidiyordum. İnşallah başınıza zor durumda kaldığınızda daha farklı bi şekilde gelirse o zaman beni anlarsınız.

@Kagandogan Geçmiş olsun hocam

Nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama herkesi aynı kefeye koymamak lazım, yalnızca otoyolda açıp kullanılsa kimseye zararı olmaz.

Egzozun var olduğunu söyleseydiniz ehliyetinize el konulmazdı bence.

Ön camımdaki pp60 filmden ötürü aracım trafikten men edilmişti @iamalegend , "tüm camlardaki" filmleri söktükten sonra meni kaldırmışlardı. Men halinin ortadan kalkması için orijinale dönülmesi gerekiyor yani. 5 cama ceza yazılmıyorken men kaldırma için hepsinin sökülme şartı tam bir saçmalık tabii.

Her işte olduğu gibi bu işlerde de hile ve *üşvet dönüyor, ben bulaşmadım 10 katı zararım oldu. Filmleri söküp meni kaldırdıktan sonra tekrar yaptırmayı tercih ettim (ön cam hariç).
Eyvallah teşekkür ederim. Ön cam filminden men etmedi sadece onun için ceza yazdı. Cam filmini söktürmem yeterli oldu. Biraz süreç uzun ve zahmetli.

Kesinlikle katılıyorum iki taraflı çok ağır cezası olmalı.
Denetimler çok çok artırılmalı, gizli ve suçüstü yapılmalı, halkın ihbar etmesi için de kamu spotu dönmeli tvlerde ve cezanın maddi yaptırımı gerçekten ağır olmalı ki bir anlamı olsun (50 bin tl üstü bir ceza)
Keşke bu duyarlılığınızı şehit haberleri içinde görebilsek. Ne kadar kin doluymuşsunuz bu egzoz sesi yüksel araçlara inanın anlaması çok güç. Evet mahalle yerleşim yerlerinde kullanılması çok kötü gürültü kirliliği oluşturuyor ben burada bunu yapan insanları savunmuyorum. Ama bu denli kin dolu olmanızı anlamak güç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt