Cümleten selamun aleyküm iyi forumlar,
Bilgi paylaşmak amaçlı bu yazıyı yazıyorum abilerim kardeşlerim.
Geçtiğimiz hafta akşam nöbetçi eczaneye gitmek için yıka çıktım. Kayseri şehir içi sakin sakin 50-60 km hızla sağ şeritten gidiyorum egzoz sistemim kapalıydı.
Arkamdan normal bir araç gibi gelen ekip aracı bi anda ışıklarını ve sirenini açtı ve sağa çekmem için plakayı anons etti.
Aracımın arkada GTI difizör 115 lik çift çıkış aktif krom egzoz uçları vardı ve 5-10 metre mesafeden çift çıkış görünüyordu.
Araçta kumandalı egzoz mi var dedi. Hayır dedim. Elinde bir kumanda bide cihaz vardı. Tuşa basınca egzoz açıldı.
4065₺ egzoz ve 955₺ ön cam filminden ceza yazdı aracı trafikten men etti. Ehliyetime el koydu. 20 ceza puanı ekledi.
Aracın menini kaldırdım ona bi çok kişi hakimdir ben bilmeyen yada başına gelme ihtimali olan forum üyeleri için bilgi amaçlı paylaşım yapmak istedim.
Ehliyet için bulunduğum şehir merkezindeki trafik şubeye gittim. Orada başvuru yaptım. Başvuru sonrası posta yolu ile yazı tarafıma 5 iş gününde iletildi.
Sonrasında bu yazı ile yine bulunduğum şehrin il sağlık müdürlüğüne giderek orada bir başvuru daha yaptım.
İl sağlık müdürlüğü 3 günde bulunduğum şehrin şehir hastanesinde Ruh Sağlığı bölümüne yazı çıkarttığını ve gidip muayene olup Sürücü Raporu alır adlı rapor çıkartıp o yazı ile tarafıma gelmemi istedi.
Sonrasında ise il sağlık müdürlüğü bu yazı ile trafik şubeye yazı yazdı. O yazı ise trafik şubeye posta yolu ile 5 iş gününde ulaştı.
Akabinde gidip ehliyeti alabildik.
Merak ettiğiniz daha başka bişey varsa elimden geldiği kadar bahsedebilirim.