RCD 330 Deneyimim

Hocam konu baya eskide kalmış ama yine de gördüm ve sormak istedim. RCD 330 ilk taktığınızda alt tarafta bulunan ambiyans rengi sarı renk. Benim aldığım RCD 330da da öyle. Acaba nasıl kırmızı renge çevirebildiğinizi paylaşır mısınız ?

Hocam konu baya eskide kalmış ama yine de gördüm ve sormak istedim. RCD 330 ilk taktığınızda alt tarafta bulunan ambiyans rengi sarı renk. Benim aldığım RCD 330da da öyle. Acaba nasıl kırmızı renge çevirebildiğinizi paylaşır mısınız ?
güncelleme ile hocam bir araştırın güncelleme kodu ile değişiyor. usb üzerinden halledebilirsiniz. Zamanında yapıyordum çok oldu

Acilis logosunun GTİ yaparsaniz kirmizi olur

Birde mavi olur galiba o R yapinca

Kodlama ille

Nerden hangi kod giriliyor bilmiyorum :)

Honey bey merhabalar. RCD330 fiyatı nedir? Bir de sorum olcak. Aracım 2015 Bluetoothsuz versiyon 105hp. Bunu bağladığımızda telefon konuşması için mikrofon gerekir mi yoksa cihazın kendisinde mi var? Teşekkürler.

Honey bey merhabalar. RCD330 fiyatı nedir? Bir de sorum olcak. Aracım 2015 Bluetoothsuz versiyon 105hp. Bunu bağladığımızda telefon konuşması için mikrofon gerekir mi yoksa cihazın kendisinde mi var? Teşekkürler.

Merhaba mikrofon cihaza gömülü içinde ihtiyac yok

Cerceve dahil 13.000 tl hocam

Hocam merhaba, şu ana kadar bi sıkıntı yaşadınız mı ? 30 küsür bin tl verip orijinal 7.5 highlinedaki teyp ve üniteyi mi takmak mantıklı yoksa bu daha mı iyi olur

Hocam merhaba, şu ana kadar bi sıkıntı yaşadınız mı ? 30 küsür bin tl verip orijinal 7.5 highlinedaki teyp ve üniteyi mi takmak mantıklı yoksa bu daha mı iyi olur
Hocam hersey butceyle alakalı
Bır rcd330 la
dıscover media yada harman mib2,5 kıyaslanamaz her anlamda ses kalitesi olsun araç içi goruntu olsun ozellıkleri olsun
İmkanın varsa Discover media yada harman al özellikle 5NA ünitelerin ses kalıtesı mükemmel

uzun zamandır rcd330 kullanıyorum hepsi aynı mı bilmiyorum ama ben memnunum. Orjinal teybinden daha performanslı, radyosu pek iyi değil fakat CarPlay veya Bluetooth üzerinden dinlenen şarkılar gayet başarılı. Arada da yüksek ses açar dinlerim her zaman tatmin ediyor. Görüntü olarak da orijinal teybine göre daha şık duruyor.

Dün @HONEY hocam ile RCD330 alışverişimizi gerçekleştirdik. Sağolsun kendisi çok yardımsever, bilgili ve nazik biri. Gerek ilgisi olsun, gerek “kardeşim almak zorunda da değilsin, tak cihazı dene beğenmezsen almazsın, sorun değil” gibisinden tavırları olsun cidden alışveriş yapmak için ideal bir satıcıdır kendisi.

Forumda çok kez araştırmıştım bu cihazı, bir çok eksi okumuştum. Fakat hepsinin yersiz olduğu kanaatine vardım. Radyo konusunda çok düşük bir ses kalitesi kesinlikle söz konusu değil ama evet, biraz da olsa ses kalitesini bozuyor. Genel olarak bluetooth, carplay seslerinde herhangi bir şekilde kalitesizlik sezmedim. Söylendiği gibi radyoda kanal resimleri yok ve favori kanallara kaydettiğinizde frekans olarak görünüyor. Ama radyo kanalını dinlerken de radyo ismi frekansın altında yazıyor.

3 sene boyunca orijinal Golf 7 Comfortline teyibi ile kullandım aracımı, RCD 330’a geçtiğimde hem ses yüksekliğinde hem de ses kalitesinde belirli düzeyde artış gözlemledim. Ekstra olarak eski teyibimde parazit sıkıntısı vardı, araç devri ile parazit sesi de yükseliyordu. Yüksek seste müzik dinleyemez olmuştum. Parazit kesici tarzı şeylet denedim fakat bu sefer sesi çok fazla kısmıştı, kesinlikle bir çözüm bulamamıştım fakat RCD330’u taktıktan sonra parazite dair en ufak bir sıkıntım olmadı.

İlk başta Carplay’de sıkıntılarım oldu, dondu, kapandı, harita yüklenmedi fakat telefonumu açıp kapadığımda düzeldi. Kısacası telefonumda sıkıntı olmuş. Eğer bunun bir bir sıkıntıyla karşılarsanız hem teyibi hem de telefonunuzu kapatıp açın, muhtemelen düzelecektir.

Cihaz içerisinde dahili mikrofon var ve sırf denemek için 6-7 kişiyle görüştüm, hepsi de araç mikrofonundan ziyade telefonla konuşuyormuşumcasına kaliteli bir ses geldiğini söyledi. Araçta camlar açık 100-120km/s hızda giderken dahi Siri rahatlıkla sesimi algılayabiliyor, söylediklerimi başarıyla yerine getirebiliyordu. Mikrofondan gayet memnun kaldım açıkcası.

Basit bi’ kaç kodlama ile ekrandaki araç simgesini(passat, golf, tiguan, vs.) ve vurgu renklerini değiştirebiliyorsunuz. Aynı şekilde kadrandaki ekran Almanca oluyor, onu da kodlamayla değiştirebilirsiniz.

Toplam 12 saate yakın bir deneyimim olmuştur, bir çok kez test ettim ve en ufak bir sorun yaşamadım.

Kısa bir özet gerekirse:
(Golf 7 Comfortline teyibine kıyasla)

Ses kalitesi 9/10
Görünüş 10/10
Kullanılabilirlik 8/10 (Bluetooth bi tık geç bağlanıyor ve cihaz aracın arızalarını göstermiyor)
Ayarlar ve araç kontrolü 10/10
Bağlantı 9/10
Mikrofon 9/10

Kod Yerleri
Renk: 5F - Byte 17
Açılış Logosu: 5F - Byte 18

Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz…
Merhaba ekran değişince iç ambiance aydınlatma renkleri ile ilgili bir değişiklik oldumu ve ekran değişimiyle neler eklendi özellikler olarak merak ettim .

Geri