Metin hocam selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Rabbim daha beterinden korusun diyerek başlamak istiyorum.
Senin de belirttiğin gibi bende emekli olmadan bir kaç ay önce manual Golf 7'den Golf 8 Life otomatik vitese geçiş yaptım. Yaklaşık 1 sene ve 20000 km oldu. Aracımdan memnunum, 7 den sonra bazı kısımlar eğreti gibi dursa da sonradan alışıyorsun. Eğer agresif kullanıcı değilsen zaten biliyorsun eski aracından.
E-tsi kısmına gelecek olursak motorun çalışma prensibi nedeniyle biraz tuhaf geliyor kullanımı, motorun kapanması vs önceleri pek alışamamıştım ama vücut kabul etti en sonunda. Araç 5,3-6lt aralarında bir yakıt kullandığı için memnun oluyorsun, yüzündeki tebessüm hoş oluyor. Ufaktan bir motor titremesi oluyor, benim 1.4 tsi dede yaşadığım bir durum olması nedeniyle takılmıyorum.
Hibrit bataryadan dolayı koltuk oturma yüksekliğin artıyor, pek takılma ona da. İlk servise girdiğim dönemde bakım periodunu sormuştum, pek bilgi veremediler. Fiyat sordum 35k gibi bir rakam olduğu söylenmişti. Ama yeni dönemin trendi pil, bu pilin hangi periyodlarda değişeceği ve bakımı konusunda hiç bir bilgi yok maalesef. Bakalım onu da zamanla göreceğiz.
Otomatik vites çok iyi ancak şu fren kullanımı bende ilk başlarda büyük sorundu. Buna da alıştım, işin olmazsa olmazı bu fren. Ama kullanım rahatlığı bende bundan sonra manuel kullanamam tarafına kadar gitti.
Yeni araç konusunda ben olsam seçimimi bütçen varsa style paket üzerinden devam ederdim. Koltukların kalitesi ve ön farlardan dolayı retrofite açık bir araç. Sonradan R-line tarzına çok rahat dönebilirsin.
Retrofit hastalını bilirsin style alırsan matrise geçmek ister ve Rline yapmaya karar verirsen ön farlarına ve arka difizöre talip olurum haberin olsun.
Saygılar.