👍 Mk8 eTSİ Kullanıcılarından Destek Lütfen

metinkar

Uzman Üye

İsim
Metin
Araç
Golf8 Life
Merhaba arkadaşlar...
Yeni bir serüvene başlamadan önce desteğinize ihtiyacım var...

eTSİ kullanıcılarından + - yorumları alabilirmiyim...

Farklı bir araçta alabilirim ama önceliğim Life yada Style paket...

Bu arada 1990 yılından bu yana manuel araç kullanıyorum şimdi emeklilikte otomatik araçta bir ilk olacak🤭

Son düzenleme:

1.5etsi ile 33bin kilometreyi devirmek üzereyim. Şu güne kadar batarya ile alakalı herhangi bir problem yaşamadım. Teknoloji olarak düz tsi araç da kullanmış biri olarak mühendislere ve yıllar süren arge süreçlerine laf etmek istemem ama çokta gerekli ahım şahım bir teknoloji değil. Ne yakıta müthiş bir katkısı var ne de performansa. Garantim bitti birkaç ay önce artık korkarak sürerim, hiçbir şeye yaramadığını düşündüğüm o 48v batarya ne zaman el sallar bana diye…
Etsi Mild hibrit + start stop + 0/20 yağ+ tdi Dpf
Sadece egzos emisyon için icat edilmiş olmasa da olur ekipmanlar

Upvote 0

metin hocam her zaman golf derim , eğer bütçen elveriyorsa iki kere R.line derim.
ne kadar full dolu olursa o kadar güzel bir araç, yolda gittikçe gidesin geliyor, viraja kaç ile girersen gir aynen çıkıyorsun, 1.5 ve bağımsız süspansiyon oluunca tadından yenmez derim. şimdi birde gti 2.0 çıktı ama gereksiz pahalı

Upvote 0
Tabiki "0" Km life. Normal bir kullanıcı için 3 yıllık km demek bu. 2021 yılı 8 in ilk yılları, yollardan veri topladıkları ve sorunların olabileceği seri bence. Haziran 2020 den sonra gelmiş Türkiye'ye.

Upvote 0
bende life düşünüyorum bayileri aradım tek tek genel olarak 25 ekimden sonra tüm bayilere araçlar gelecekmiş bakalım...

Upvote 0
Sıfır style zorlaması olabilseydi iyi olurdu , tam olurdu.

+174.000 lira daha zorlama ha gayrettt

Upvote 0
metin hocam her zaman golf derim , eğer bütçen elveriyorsa iki kere R.line derim.
ne kadar full dolu olursa o kadar güzel bir araç, yolda gittikçe gidesin geliyor, viraja kaç ile girersen gir aynen çıkıyorsun, 1.5 ve bağımsız süspansiyon oluunca tadından yenmez derim. şimdi birde gti 2.0 çıktı ama gereksiz pahalı

Golf ok...

Ama Rline ve Style alamam kredi işine girmek istemiyorum...

Upvote 0
Şuan için kredi olur ona da girmeyeceğim belki kırmızı life ile devam eder iken garanti bitmeye yakın olabilir...
Hocam artık bu son petrolle çalışan aracın olur. Life alıp 2-3 sene sonra yine petrollü araç düşüneceksen bu biraz hata olur.

Bu fransız araçlarına hep burun kıvırmışımdır.

Şu an elektrikliler komik menzilleri nedeniyle tutulmuyor piyasası oluşmuyor.

Ayrıca ben suv arac hicbir zaman tercih etmem etmeyeceğim

Egerki şu megane e-tech (c sınıfı)

450 degilde 850 km menzilli olsa
Fransız mransız direk kafayı takardım

İlk defa orta sınıfta (c hatcback) de eli yüzü düzgün araç bu megane e-tech i görüyorum.

Dedigim gibi 2024 de life mk8 ini alsan 2026 ortasına kadar kullansan bi + 2 yıl sonra elektrikli mk9 a gececeksin zaten

(Bende mk9 u bekliyorum 750 km menzile tav olurum)

Upvote 0
Hocam artık bu son petrolle çalışan aracın olur. Life alıp 2-3 sene sonra yine petrollü araç düşüneceksen bu biraz hata olur.

Bu fransız araçlarına hep burun kıvırmışımdır.

Şu an elektrikliler komik menzilleri nedeniyle tutulmuyor piyasası oluşmuyor.

Ayrıca ben suv arac hicbir zaman tercih etmem etmeyeceğim

Egerki şu megane e-tech (c sınıfı)

450 degilde 850 km menzilli olsa
Fransız mransız direk kafayı takardım

İlk defa orta sınıfta (c hatcback) de eli yüzü düzgün araç bu megane e-tech i görüyorum.

Dedigim gibi 2024 de life mk8 ini alsan 2026 ortasına kadar kullansan bi + 2 yıl sonra elektrikli mk9 a gececeksin zaten

(Bende mk9 u bekliyorum 750 km menzile tav olurum)

Megane yolda gördüm güzel olmuş bence ama her yerde Tesla var...

Valla hocam kararsızlık kararsızlık...

Max 2 sene kullanıcam bilemedim üç yıl...

Ya 2022 az km de style alıcam (1.400₺) yada sıfır life (1.370₺) bunu da bir anda karar vericem gibi...

Yarın ödeme günü belli olacak (umarım) eğer uzak bir tarih değilse vericem bir araca ön ödeme...

Upvote 0
Bende 1 aydır 1.5 Style kullanıyorum bir önceki aracım 1.4 Golf 7.5 Comfortline idi. İlk olarak süspansiyonlar daha sert geldi direksiyon hissi daha net geldi araç daha atak sürekli gitmek isteyen bir yapısı var yani araç 60 km de bile hızlı gibi bir his var .Vites geçişleri daha net.Star stop belli belirsiz devreye girip çıkıyor o güzel olmuş .Elektrik destekli kısmını çok anlayamadım ayağını gazdan çekince motoru kapatıyor devir sıfırlanıyor çok az bir süre hızını koruyor ama hemen hız düşüyor tekrar gaza yada frene basınca motor açılıyor ne kadar yakıta faydası olur bilemiyorum ayağınızı da ne kadar gazadan çekerek şürüş keyfi olur bilemiyorum yakıt 1 litre daha fazla gibi ,aynaların konumu daha iyi olmuş ,uzun yolda daha fazla içeri ses aldı .Ses sistemi iyi rahatsız etmedi .Koltuklar daha iyi kavrıyor gibi .Ekranı kullanmayada çabuk alışılıyor klima kısa yolu olması falan iyi. Araç genel olarak golf 7.5 daha daha iyi beni sadece süspansiyon sertliği rahatsız etti üzerinde nexen lastikler var belki 16 ya düşüp daha yumuşak bir lastiğe gecebilirim.

Upvote 0
Ben konuyu biraz farklı yöne çekeceğim. Bence bahsedilen bütçede en iyi cupra leon var. Hem ses sistemi hem donanım olarak hemde kalitesiyle benim ilk tercihim olurdu. Şimdi buradan cupra leonu kötüleyenler çıkacak her iki aracıda incelemiş biri olarak bence cupra golften bir gömlek daha üstün. Zeten bir çok araç yorumcuları golf 7.5 araçların golf 8 araçlardan daha iyi olduğunu söylerken bizim foruma bakıyorum golf 8 daha iyi yorumları geliyor golf 8 kullanıcılarından.
Benim tercihim 2023 leon fr yada 2023 cupra leon olur. Hele hele golf 8 life paket asla ama asla tercih etmezdim sıfır dahi olsa. Örnek;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-leon-1.5-etsi-fr-dsg-1124938442/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...siz-ekstrali-aile-araci-leon-1128822741/detay

Son düzenleme:
Upvote 0

Ben konuyu biraz farklı yöne çekeceğim. Bence bahsedilen bütçede en iyi cupra leon var. Hem ses sistemi hem donanım olarak hemde kalitesiyle benim ilk tercihim olurdu. Şimdi buradan cupra leonu kötüleyenler çıkacak her iki aracıda incelemiş biri olarak bence cupra golften bir gömlek daha üstün. Zeten bir çok araç yorumcuları golf 7.5 araçların golf 8 araçlardan daha iyi olduğunu söylerken bizim foruma bakıyorum golf 8 daha iyi yorumları geliyor golf 8 kullanıcılarından.
Benim tercihim 2023 leon fr yada 2023 cupra leon olur. Hele hele golf 8 life paket asla ama asla tercih etmezden sıfır dahi olsa. Örnek;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-leon-1.5-etsi-fr-dsg-1124938442/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...siz-ekstrali-aile-araci-leon-1128822741/detay

@tuncer_2632 her aracın bence kendine özgü güzelliği var ben mk6 aracımı hepsinden daha çok severim ama mk8 hoşuma gidiyor... cupra güzel hiç binmedim kısa süre içinde aveğe gideceğim bir test sürüşü yapayım...

Upvote 0

Geri
Üst Alt