Arkadaşlar, herkese tekrardan selamlar. Bir süre önce ev almak için golfümü satmıştım, daha sonrasında biraz bekleme oldu, o sırada TOGG un fiyatları açıklandı, ben de ne zamandır elektrikli araç istiyordum, ailem de suv araç istiyordu derken, donanımı görüşünü fiyatına göre uygun geldi ve çekilişe 2 hesaptan katıldık, Anadolu diye adlandırılan kırmızı renk standart menzil (314 km) v2 lansman paketli bayağı dolu diyebileceğimiz aracı almaya hak kazandık ve teslimat için beklemeye başladık, bu süreçte araç 1 kez zam yedi, 0.99 olarak duyurulan TOGG a özel olan kredi önce 1.59 a ardından 2.21 e çıktı, ben aracı aldıktan sonra da 2.59 oldu. Biz de uzun ve yorucu bir bekleyişin ardından Ekim ayının 2. Haftasında aracımızı aldık. Araç Şuan 1750 km de. 1200 km civarı bunun uzun yol diyebilirim, karışık kullandık. Aracın ufak tefek yazılım ve kalite sorunları, eksikleri bulunmakta fakat özellikle yazılım tarafı zamanla gelişecektir, şimdiye kadar kullanıma engel bir sorun yaşamadım. Kendi kendine park özelliği bayağı iyi çalışıyor, malum araç büyük, golften geçen birisi olarak zorluk yaşıyorum, ama otomatik park hızlıca park edebiliyor aracı.
Sizlere bir kaç görsel bırakıp sohbet havasında bir konu açmak istedim, bu konuyla birlikte sizlere lastik danışmak istiyorum. Aracın mevcut lastikleri 235/50r19 ölçüsünde, bu biraz ara bir ölçü gibi, fiyatları bayağı yüksek, kışlık lastik almak istiyorum, continental wintercontact ts870 p modeli için 6650 tl fiyat aldım, en uygun bu fiyatı bulabildim, bu lastik EV destekli gözüküyor. Fakat özellikle EV araçlar için üretildiği söylenen lastikler biraz pahalı gibi, fakat 400-500 ps, 2 ton ağırlığında Porsche yi taşıyan lastikler EV logolu olmasa da 2 tonluk 218 ps gücü olan TOGG u da taşır heralde diye düşünüyorum. Bir kaç kişiye 255/50r19 takabilir miyim falan diye sordum, %3 barajını aşmıyor, fakat kasko şirketleri olası kaza durumunda uygun ölçü olmadığı için sorun çıkarabilir dediler, aynı şekilde EV logolu lastik olmazsa yine benzeri sorun yaşanabilir dediler, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Aynı ölçüde 5200 tl civarına hankook icept evo 3 modeli falan var, ama EV logolu bir lastik değil. Aradaki 1400 tl farka değer mi emin olamadım.
Sizlere bir kaç görsel bırakıp sohbet havasında bir konu açmak istedim, bu konuyla birlikte sizlere lastik danışmak istiyorum. Aracın mevcut lastikleri 235/50r19 ölçüsünde, bu biraz ara bir ölçü gibi, fiyatları bayağı yüksek, kışlık lastik almak istiyorum, continental wintercontact ts870 p modeli için 6650 tl fiyat aldım, en uygun bu fiyatı bulabildim, bu lastik EV destekli gözüküyor. Fakat özellikle EV araçlar için üretildiği söylenen lastikler biraz pahalı gibi, fakat 400-500 ps, 2 ton ağırlığında Porsche yi taşıyan lastikler EV logolu olmasa da 2 tonluk 218 ps gücü olan TOGG u da taşır heralde diye düşünüyorum. Bir kaç kişiye 255/50r19 takabilir miyim falan diye sordum, %3 barajını aşmıyor, fakat kasko şirketleri olası kaza durumunda uygun ölçü olmadığı için sorun çıkarabilir dediler, aynı şekilde EV logolu lastik olmazsa yine benzeri sorun yaşanabilir dediler, siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Aynı ölçüde 5200 tl civarına hankook icept evo 3 modeli falan var, ama EV logolu bir lastik değil. Aradaki 1400 tl farka değer mi emin olamadım.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: