@Wolfsburg Hocam benim sormak istediğim Leon'daki şanzıman sorununun diğer vag grubu araçları etkileyip etkilemediği idi!
@silvershadowdegerli murat hocam evet cok güzel bir konuda yorumlama yapmişsınız audıde stronik vw'dsg sadece isimler farklı olarak söyleniyor aynı şekilde tsı tfsı gibi skoda ve seat'ta da durum aynı hiç bir farkları yok aralarında aynı kodlu şanzımanlar hepsinde var 4 markanında kabukları farklı diyebiliriz :'(
@EMRAH ATTS hocam konuyu özetlemiş.
Araçları kullanan arkadaşların değerli yorumlarından da şanzıman sorununun kötü kullanıma bağlı ortaya çıkmış olabileceği, bu zamana kadar yüksek km. yapmış gerek kendi gerekse arkadaşlarının araçlarında bu örnekteki gibi (bahsi geçen test) bir sorunla karşılaşmadıkları.
@Uygar Hocam F/P da,en çok neyi önemli ?
Donanım mı ?
Kullanış mı ?
İç hacim mi ?
Kalite mi ?
@Wolfsburg hocam F/P da belirttiğiniz tüm kriterler önemli.
Araçlar (Leon vs. vs.) Vw grup ortak üretimi
Başlığı Leon testi olarak açtım, sohbet araç kıyaslaması neticesi doğurdu.
O halde devam edeyim;
Araç A3 ile kıyaslanmış: Alt yapı aynı, aynı doluluktaki A3 parasına kaç Leon alınıyor? (marka imajı, daha kaliteli iç mekan vs. ile açıklanıyor.) + A3 ten daha ferah iç mekan.
Araç golf ile kıyaslanmış: Yol tutuşu golft'en iyi deniyor!
Astra ile kıyaslanmış. Astra'dan daha sessiz deniliyor! (aynı testlerde Golf'ün Astra'dan daha iyi yol tutuşu olduğu söyleniyor.)
Megane 2016 çok konforsuz olduğu belirtiliyor(+ Leon alman teknolojisi)
Diğer markaları yazmıyorum.
Konuyu şöyle bağlayalım; @silvershadow hocamı da dediği gibi herkesi kandıramazsınız! Tüketici eğilimleri ve satış rakamları F/P oranını en iyi şekilde özetliyor.
Ben araç alma aşamasında araçları test edip içime sineni, keseme uyanı tercih edeceğim. Kafada soru işaretleri bırakmamanın en iyi yolu bu. :'(