Golf 8 kapı gıcırtı sesi

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Herkese Merhaba
Ben çetin almanyadan aranıza katılıyorum
Arabamın kapıların üstündeki lastiklerden gıcırtı sesi geliyor videoda ekledim(ekleyemedim) daha önce öyle bir sorunla karşılaşan ya da sebebini veya çözümünü bilen var mı ?

Bende sorun olmadı. Herhangi bir yapışkan izi yok, kendimce bulduğum bir çare. :)

Upvote 0
Bende sorun olmadı. Herhangi bir yapışkan izi yok, kendimce bulduğum bir çare. :)
mantıklı bir çözüm ama ıslanma durumu olmasa yapardım. bazıları o fitil birleşim yerlerine ppf çekiyor, o da işe yarıyormuş galiba. hatta gariptir benim arabada fabrikasyon fitil yerlerinde ppf geldi.

Upvote 0
benim fitillerde ses yoktu bakım olsun diye würth silikon sprey sıktım herhalde biraz fazla sıkmışım şimdi fena fitillerden ses gelmeye basladı :D 2 kere sildim bezle yine geliyor napıcam

Upvote 0
Mk8 de kapı üstünden kordona kadar kısımlardaki fitiller yok. Golf 7 de vardı.
Yeni tiguanda var.
Yeni passatta var.

Yeni tcrossta da yok!!
Bu olmayan kısımlara fitil takmak geliyor aklıma.
Bez bant geçici çözüm.
Kalıcı birşey fitil..

Upvote 0
Mk8 de kapı üstünden kordona kadar kısımlardaki fitiller yok. Golf 7 de vardı.
Yeni tiguanda var.
Yeni passatta var.

Yeni tcrossta da yok!!
Bu olmayan kısımlara fitil takmak geliyor aklıma.
Bez bant geçici çözüm.
Kalıcı birşey fitil..
Benimde aklımda ama aliekspres temu felan çok dandik geliyor bana tiguan çıkma falan bulursak denesek olmaz mı acaba ?

Upvote 0
Bu sese tek çözüm aracı yıkamak ve yıkadıktan sonra fitilleri kapı içlerini temiz nemli bezle silmek. Bunu döngüsel halde 2 haftada bir yapınca araçta kapı gıcırtısı sesi olmuyor bilginize :)
1730274914619.png

ben 3 kapıda o sesi kestim ancak sağ arka kapıda kesemedim. işaretlediğim terde plastik bir kapama parçası var. o marpiyellin üstüne sürttüğü için gıcırtı sesi yapıyor açıp kapatırken. ayda bir wd 40 la halloluyor.

Upvote 0
kapılarımda hic gıcırtı yoktu. temizlik ve bakım olsun diye würth silicon sprey sıktım. gıcırtı gacurtu cıkmaya basladı. ne kadar nemli bezle silsem de düzelmedi. bir tanıdığım vazelin sürmemi söyledi. daha önce deneyen var mı

Upvote 0

Geri
Üst Alt