225/40r18 Lastik için en konforlu lastik seçimi

Hangi Lastik

• continental premiumcontact 7

Kullanılan: 7 46.7%
  • michelin primacy 4

Kullanılan: 2 13.3%
  • michelin primacy 4+

Kullanılan: 6 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    15
İlginiz için teşekkür ederim.
Yollar kötü demem çok kötü değil kaymak gibi asfalt değil. Aracı yeni aldım yeniyim ama şunu söylemek istiyorum buradaki okuyuculara. Otomotiv sektöründe çok sahte işler var,denetim yok en kaliteli marka denilen dahi sahtesi çokmuş. Paramızla rezil olmaktan başka anlam veremiyorum. Araç uzağı yakına getiriyor ama baş ağrısını da adrese teslim ediyormuş. Tüm volkswagen ve araç kullanıcılarına saygılar sunuyorum.
lastigin sahtesi olmaz hocam. uretim tarihine bakin yeter

Hocam konuyu hortlatıyorum yarın gidip alıyorum bu ebatlarda michelin 4,michelin 4+ ve continental premiumcontact 7 arasında kaldım size zahmet fikrilerinizi belirtirseniz istanbul kağıthanedeyim şuan yokuş ve çukur var yani bol seviyede s-line araç sert zaten konfor istiyorum sessizlik istiyorum aynı zamanda da yol tutuşu iyi olursa tadından yenmez.

Hocam konuyu hortlatıyorum yarın gidip alıyorum bu ebatlarda michelin 4,michelin 4+ ve continental premiumcontact 7 arasında kaldım size zahmet fikrilerinizi belirtirseniz istanbul kağıthanedeyim şuan yokuş ve çukur var yani bol seviyede s-line araç sert zaten konfor istiyorum sessizlik istiyorum aynı zamanda da yol tutuşu iyi olursa tadından yenmez.
[/URL][/URL]
205 55 16 olarak Primacy 4 , Primacy 4+'tan daha konforludur.
Salınım biraz daha az olsun isterseniz Primacy 4+
18 ebatta etiket değerleri Primacy 4 AA 70db, Primacy 4+ CA 70db.
Burada tam tersi durum var. Yani yakıt tüketimi iyi olan Primacy 4 yerine, Primacy 4+ daha konforludur.

Teknik detayları kıyaslayınız ve ona göre ikisi arasında tercih edebilirsiniz.
@Ahmet_Kirici

2018'den 2024'e kadar 16 ebat Primacy 4 ile yaklaşık 90bin km yaptım. Gayet konforluydu.
2024 Eylül sonu Primacy 4+ almak durumunda kaldım. Primacy 4 bulamadım. Primacy 4'e göre Primacy 4+ konforu daha az.

Yukarıda alıntı yaptığım yorumu tamamen test etmiş oldum. Kısaca 16 ebat lastikte Primacy 4 , 18 ebat lastikte Primacy 4+ daha konforlu olacaktır.

Para önemli değil.En iyi konforlu lastiği almak istiyorum arabam için 225/40r18 ebatlarım bu şekilde çok performansdan ödün vermeden en iyi konfor ve sessizliği istiyorum sizce hangi lastik bana uygun?
Continental de hem 6 hemde 7 kullandım. Performanslı kullanıyorsanız virajlara hızlı sert giriyorsanız yüksek hızlarsa seyahat ediyorsanız tek kelime ile continental öneririm başka bakmayın derim. Ama sakin kullanan yumuşak ve daha sessiz bir araç kullanmak istiyorsanız michelin derim. (bir kullanıcıya yorum yapmışsınız deli dehşet ses alıyor diye bence onun sebebi porya bilyesi olabilir çünkü bende yaşadım lastık continental idi ama ses alıyordu porya bilyesini değiştirince lastikten olmadığını öğrenmiş oldum bi baktırın derim baktırması kolay uğraştırmaz

.....................

.

Son düzenleme:
Primacy 4 modeli (eski seri) bir lastiktie, ilerde lastiklerden birine zarar gelirse bulamazsınız, bu lastiğin ebatları yavaş yavaş üretimi kalkıcak, Bu sebebten Michelin düşünüyorsanız Primacy 4+ bakmalısınız,

Hem konfor, hem yol tutuşu, hem sessizlik olsun, hepsi bir arada bir lastik yoktur,

Zaten 225/40 R18 gibi bir ebatta konfor ve sessizlik olması pek mümkün değil,

Taleb ettiğiniz şey ; Şantiyede işim var üzerimde beyaz takım elbise var ama kirlenmesini istemiyorum gibi birşey..

Primacy 4 modeli (eski seri) bir lastiktie, ilerde lastiklerden birine zarar gelirse bulamazsınız, bu lastiğin ebatları yavaş yavaş üretimi kalkıcak, Bu sebebten Michelin düşünüyorsanız Primacy 4+ bakmalısınız,

Hem konfor, hem yol tutuşu, hem sessizlik olsun, hepsi bir arada bir lastik yoktur,

Zaten 225/40 R18 gibi bir ebatta konfor ve sessizlik olması pek mümkün değil,

Taleb ettiğiniz şey ; Şantiyede işim var üzerimde beyaz takım elbise var ama kirlenmesini istemiyorum gibi birşey..
anladım hocam peki senin tercihin hangi lastik olurdu ?

16 janttan 18 janta geçtim ve tercihim primacy 4+ oldu. tavsiye ederim.

anladım hocam peki senin tercihin hangi lastik olurdu ?

Öncelik sıralamasına göre paylaştım ve konfor önceliğine göre sıralama;

Michelin Primacy 5 (yeni çıkmış)

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Michelin Primacy 4
içlerinden en konforlu lastiktir, Ses seviyesi de bu ebata göre oldukça düşüktür 70dB ama eski seri olması dezavantaj, bir süre sonra üretimi durdurulacağından (belki 6 ay sonra belki 5 sene sonra) olası bir lastik hasarında bulmanız çok çok zor olacaktır (not: ayrıca bu ebatta Primacy 4+ üretilmiyormuş)

Continental Premium Contact 7

Michelin Primacy 5 (yeni çıkmış)

Siz söyleyince baktım. Desen değişmiş.
Desen ile ilgili eski konu.. https://www.golftutkusu.com/topic/12510-lastik-seciminde-lastik-desenlerinin-suruse-etkisi/
Testleri merak ediyorum. Resmi sitede bir adet yorum var biraz yapay duruyor.. hibrit ve elektrikli uyumluluğundan bahsediliyor özelliklerinde.
Golf 7 16 inç için arama yaptığımda listeye eklenmiş Primacy 5.
Primacy 4'ten sonra Primacy 4+ kullanmaya yeni başladım sayılır. Biraz bekleseydim mutlaka Primacy 5 denerdim.

Geri