Sıcaklığa bağlı direksiyon ısıtma ayar sorunu hakkında

hknakcyr

Üye
İsim
Hakan
Araç
Golf 1.5 eTSI 150 PS R-Line DSG
Merhabalar,

Gün geçmiyor ki Golf 8'te yeni bir sorun çıkmasın. Klima ayarlarında havanın sıcaklığına bağlı olarak Koltuk ya da Direksiyon ısıtmayı Düşük, Orta ya da Yüksek olarak otomatik başlatma ayarı var. Bende direksiyon ısıtma ayarı ile ilgili bir sorun var. Düşük, Orta ya da Yüksek'ten herhangi birini seçmeme rağmen sürekli Kapalı konumda kalıyor. Koltuk ısıtma ayarında bir sorun yok.

İşin kötüsü bu ayar kapalı olmasına rağmen araca bindiğimde kafasına göre direksiyon ısıtma açılabiliyor. Bu durumu yaşayan var mıdır? Kendi araçlarınızda klima ekranında iken sağdaki ayar tuşundan bir kontrol edebilir misiniz? Direksiyon ısıtmayı Düşük, Orta veya Yüksek seçebiliyor musunuz?

Multimedya sürümüm 1766'dan 1776'ya güncellenmişti. Bir de geçenlerde 90S8 aksiyon güncellemesi yapıldı.

https://we.tl/t-nkte0amcoy

1707388927154.png

Şu an 2024 8.5 R-Line, daha önce de 2022 8 R-Line kullanıcısı olarak 3. kademe direksiyon sıcaklığı kesinlikle çok yetersiz.

Cupra Leon'da böyle değil mesela. 3. kademede el sürülmeyecek şekilde ısınıyor.
Hocam çok hafif bir ılıklık var 3.seviyede yok gibi bir şey. Golflerde genel böyle mi acaba yoksa sıkıntılı bir durum mu servise gitmek gerekir mi emin olamadım

Upvote 0

Hocam çok hafif bir ılıklık var 3.seviyede yok gibi bir şey. Golflerde genel böyle mi acaba yoksa sıkıntılı bir durum mu servise gitmek gerekir mi emin olamadım
Bende Tiguan mevcut . Direksiyon Golfle aynı. Direksiyon ısıtmasıyla ilgili hiç sorun yaşamadım.

Upvote 0
Bende 3. seviyede gayet ısınıyo direksiyon sadece alt kısımları biraz daha az ısınıyo gibi ama sıcaklığı yetiyor. 5dk civarında tam sıcaklığa ulaşıyo

Upvote 0
Anladım teşekkürler geri dönüşleriniz için. Dün öğlen saatlerinde araç iç sıcaklığı17 dereceyken direksiyon ısıtmayı açtığımda gerçekten 5 dkda ısındı epey. Bu sabah işe giderken iç sıcaklık 10 dereceyken açtığımda 20 dk sonra bile direksiyon sıcaklığı ılıktı. Ortam daha soğukken geç ısınmasını beklerim ama 20 25 dk sonra bile ılık kalması sıkıntı gibi. Bir optimizasyon sorunu olabilir, bir ara servise göstereyim zaten vw bülten de yayınlamış

Upvote 0
Anladım teşekkürler geri dönüşleriniz için. Dün öğlen saatlerinde araç iç sıcaklığı17 dereceyken direksiyon ısıtmayı açtığımda gerçekten 5 dkda ısındı epey. Bu sabah işe giderken iç sıcaklık 10 dereceyken açtığımda 20 dk sonra bile direksiyon sıcaklığı ılıktı. Ortam daha soğukken geç ısınmasını beklerim ama 20 25 dk sonra bile ılık kalması sıkıntı gibi. Bir optimizasyon sorunu olabilir, bir ara servise göstereyim zaten vw bülten de yayınlamış

5dk dediğim gibi normal ama 20dk falan sorun var muhtemelen... direksiyon içindeki parçadan da ( 5Q1953549F ) kaynaklı olabilir...

Son düzenleme:
Upvote 0
Bültenleri takip etmeyle ilgili site var mı?

Upvote 0
Merhabalar benim aracımda(8.5 life) da aynı şekilde oluyor pek hissedilmiyor son kademede bile zaman geçtikçe orta kısımları biraz ısınıyor ama eh işte. İşin daha ilginci klimayı kapatmama rağmen hala havalandırmadan hava gelmeye devam ediyor manuel elimle kapatıyorum ve hava soğuk yağmurlu olduğu zaman ön camların buğusu çözülmüyor bir şeyleri yanlış mı yapıyorum

Upvote 0
Direksiyon sıcaklığı dışarıda ki sıcaklığa göre tepkime süresi farklılık gösterebilir gibime geliyor.

Upvote 0
Direksiyon sıcaklığı dışarıda ki sıcaklığa göre tepkime süresi farklılık gösterebilir gibime geliyor.
Bende böyle düşünüyorum hocam ama normal hava koşullarında da 3.kademe de ılık olarak kalıyor benim direksiyon. Yani imkanı yok bir seviye bile düşürmem. Golf8' de el değmeyecek kadar sıcaklığa ulaşan var mı direksiyonda? Duruma göre servise yolumuz düşerse gösterelim.

Upvote 0
Bende böyle düşünüyorum hocam ama normal hava koşullarında da 3.kademe de ılık olarak kalıyor benim direksiyon. Yani imkanı yok bir seviye bile düşürmem. Golf8' de el değmeyecek kadar sıcaklığa ulaşan var mı direksiyonda? Duruma göre servise yolumuz düşerse gösterelim.
Hava 15 dereceyken ile 10 dereceyken denediğim arasında tepkime hızında farklılık yaşadım. Hava soğukken daha kısa sürede etki ediyor ve daha sıcak oluyor. Tiguan da bu şekilde. Geçen kışda direkt 0 ila 5 derece civarlarında denediğimde de bir sıkıntı yoktu.

Upvote 0

Hava 15 dereceyken ile 10 dereceyken denediğim arasında tepkime hızında farklılık yaşadım. Hava soğukken daha kısa sürede etki ediyor ve daha sıcak oluyor. Tiguan da bu şekilde. Geçen kışda direkt 0 ila 5 derece civarlarında denediğimde de bir sıkıntı yoktu.
Peki ılığımsı mı oluyor hocam yoksa el değmeyecek kadar sıcak mı oluyor son seviyede

Upvote 0

Geri
Üst Alt