GOLF 1.0 tsı araç arızası hakkında

Yada şöyle sorayım daha yeni akü değiştirdim sıkıntı oluyor diye aracı stop etmeden değiştirmişlerdi. Baskı balata değişiminde akü kutup başları sökülüp takılmış bu sebepten olabilir mi acaba yada böyle durumlarda ne yapmak gerekiyor bilgisi olan varda paylaşırsa sevinirim.
Yeni nesil araçlarda akü değişiminden sonra akü tanıtımı gibi bir olay var sanırsam.

Yada şöyle sorayım daha yeni akü değiştirdim sıkıntı oluyor diye aracı stop etmeden değiştirmişlerdi. Baskı balata değişiminde akü kutup başları sökülüp takılmış bu sebepten olabilir mi acaba yada böyle durumlarda ne yapmak gerekiyor bilgisi olan varda paylaşırsa sevinirim.
Akü değişimin de yeni akü kodlanması gerekiyor. Kablonuz varsa sizde kodlayabilirsiniz. Kesin ondandır diyemem lakin araçta elektronik değişen bir o parça ise ihtimal yüksek

Arkadaşlar el freninin aracı salmamasın sebebi akü kodlaması değil. Vagcom yada odis ile el freni hareket halinde salma hassasiyetini biraz düşürmek gerekir.
Ancak kimse bu hassasiyeti değiştirmediyse araca başka bir işlem yapılmışta olabilir. Hidrolik yağ haznesini bi kontrol edebilirmisiniz. Aklıma bir şey geliyor da @emrahts1453

Arkadaşlar el freninin aracı salmamasın sebebi akü kodlaması değil. Vagcom yada odis ile el freni hareket halinde salma hassasiyetini biraz düşürmek gerekir.
Ancak kimse bu hassasiyeti değiştirmediyse araca başka bir işlem yapılmışta olabilir. Hidrolik yağ haznesini bi kontrol edebilirmisiniz. Aklıma bir şey geliyor da @emrahts1453
Aracı baskı balata değişimi için servise verdiğimde hiçbir sıkıntım yoktu servisten teslim aldığımda böyle bir durumla karşılaştım. Servise durumu sorduğumda bizim onunla alakalı bir işlemimiz olmadı dedi ve haklılarda. Aklıma sadece şu geliyor akü kutup başlarının sökülmesi nedeniyle olur mu sorusu. Servisin de konu ile ilgili bir çözümü yok ne yapacam bilmiyorum açıkçası.

Merhaba aracımı teslim aldım sachs marka değişim yapıldı. Debriyaj şuan pamuk gibi :) fakat şöyle bir problem çıktı şimdi de özellikle geri viteste yapıyor araçta hill holder sistemi aktif olduğunda geriye takıyorum ve aracı salmıyor. Servise gittiğinde bu sıkıntı yoktu ama şimdi yaşıyorum ustaya sorduğumda bizim onunla alakalı bir işlemimiz olmadı dedi acaba balata ile alakalı mı?
Enteresan. Benim de baskıyı değiştirmeden önce araba auto hold aktifken rampada bırakmıyordu. Baskıyı değiştirdikten sonra düzeldi.. sizde ki değişik olmuş

Geri
Üst Alt