1.5 TSI Triger Seti Değişimi

Millet yetkili servis dışı aman triger değiştirmesin zorakoşması olmuş
Bu elektronik / digital sente cihazı hikayesi.

Aslında olay mikrometrik sente

Karadüzen Manuel isaretlemeli / çentikli sentede milimetrik yeterli olmaz, illa mikrometrik olacak seklinde kapitalist bir icat.

Yani sanayide ki ustalar ,,,
İşçilik almıycam bedava trigerini değistircem dese ? Nafile....

Yetkili servis diyorki eller yukarı mecbur bana gelcen

Maalesef. 1-2 ay önce bi araştırmıştım yetkili servisin kullandığı cihaz fiyatını. O zaman 150-200bin civarındaydı. Sanayilerdeki çoğu usta bu cihazı alamaz. Şimdiye kadar bu cihazı alan Ankarada sadece 1 dükkan tespit ettim. O da cihazın parasını çıkarmak içindir ki yetkili servisin triger değişimine parça + işçilik 8-9bin tl dediği yerde kendileri 12bin tl demişti. Vahim bir durum. Hakkımızda hayırlısı…

Maalesef. 1-2 ay önce bi araştırmıştım yetkili servisin kullandığı cihaz fiyatını. O zaman 150-200bin civarındaydı. Sanayilerdeki çoğu usta bu cihazı alamaz. Şimdiye kadar bu cihazı alan Ankarada sadece 1 dükkan tespit ettim. O da cihazın parasını çıkarmak içindir ki yetkili servisin triger değişimine parça + işçilik 8-9bin tl dediği yerde kendileri 12bin tl demişti. Vahim bir durum. Hakkımızda hayırlısı…
İngiltere forumununda da bu cihaza
3000£ lafı geciyordu.

Hemen hemen 150 bine geliyor doğru.

Her usta bunu almaz doğru.

Yukarda da bahsettim.

Hele bi 3-5 yıl geçsin.

Sanayideki ustaların eline illa 1.5 tsi düsecek. Bende bu cihaz yok diye değiştirmeyecek mi ?

Olay sadece digital / mikrometrik sente

Sanayideki (çentikli sistem) milimetrik yapınca araba subab mı eger kayış mı kopartır ögreniriz.

Sizin durum istisna , ilk siz 1.5 tsi trigeri değistireceğiniz icin mecbur yetkili tercih edildi.

Bu tür kritik değişimler için (triger, devirdaim, kavrama vs.)bence macera aramayın,cdirek yetkili servise gidin, maliyet 2 katida olsa yetkiliye gidin. En azından yapılan işlemin garantisi ve karşınızda bir muhatap var

Bu tür kritik değişimler için (triger, devirdaim, kavrama vs.)bence macera aramayın,cdirek yetkili servise gidin, maliyet 2 katida olsa yetkiliye gidin. En azından yapılan işlemin garantisi ve karşınızda bir muhatap var
Siz yılda 6 bin km yaptığınızı belirtmistiniz.

Güncelde 23k km de iseniz?

6 bin x 17 yıl =102 bin km

2041 yılında 125 bin km de iken triger için yetkili gözüküyor size.

Siz yılda 6 bin km yaptığınızı belirtmistiniz.

Güncelde 23k km de iseniz?

6 bin x 17 yıl =102 bin km

2041 yılında 125 bin km de iken triger için yetkili gözüküyor size.
Ben kendim için demedim, arkadaş için tavsiyede bulundum. Sizin hesaba göre benim triger değişimine kadar aracı satarım muhtemelen.:)

Piyasada henüz yaptığı işin arkasında duran bi ustaya veya özel servise henüz denk gelmedim. Tabi istisnalar vardır muhakkak, ama bir elin parmaklarını geçmez. Yan yattı, çamura battı vs.vs.

Ben kendim için demedim, arkadaş için tavsiyede bulundum. Sizin hesaba göre benim triger değişimine kadar aracı satarım muhtemelen.:)

Piyasada henüz yaptığı işin arkasında duran bi ustaya veya özel servise henüz denk gelmedim. Tabi istisnalar vardır muhakkak, ama bir elin parmaklarını geçmez. Yan yattı, çamura battı vs.vs.

(Bende yılda 8k km yapıyorum artık)

Benim belirtmek istediğim konu

3-5 yıla bu sente cihazının replikası (laptop yazılım cd si dahil) çoğu sanayi ustalarının eline gecer.

+ ?
Bu cihaz olmazsa sente yapılamıyor değil . Elle Manuel sentenin digital olanı sonuçta .

Neyse zaman herseyi çözer

1.5 tsi ın trigeri bir tek bu cihazla degisebilir? Bunu da anca yetkili servisler yapar? Triger değişim Fiyatınıda isterlerse 13-15 bin degil 50 bin yapsınlar o zaman. Mecburuz ya??

Valla benim aracım 1.5 tsi olsa

Yetkili servis bu tip zorakoşmalarla bana mecbursun dese ben şutlarım sarı sitede aracımı. Alırım bi düdük clio, megane, egea biner gecerim.

Bunlar Kendi tercihsel yorumlarım tabi.

Benim birader

2012 den 2019 a 210 bin km ye kadar hep yetkili servise götürdü aracını (2012 tdi passat manuel) sonra yetkiliyi bıraktı (güncelde 430 bin km de 2020 den beridir sanayide ustaya götürüyor)

Bu arada hesaplarsanız 2012 den 2019 a 7 yılda 210 bin km demek yılda 30 bin km yaparak her yıl 1 degil 2 kere yetkili servis bakımına girmesi sonucuna gelir ki zaten öyle yaptı

Kocaman adam , kendi arabası , kendi tercihi .

Ben olsam yetkiliye ilk 7 yılda 14 periyodik bakım parası vermezdim. (Herkes kendi aracından mesul sorumlu)

1.5 motorların bakımları bu kadar zorsa kimse uğraşmaz trigerle. Psikolojik sınır zaten 100 bin km . Buraya gelen bakım yaptırmadan ilana koyar aracı. Bakım yaptırıp satacak değil ya! (Serviste yaptırsa cepten zarar, sanayiye gitse ekstra stres, satacağı araca motordan darbe vurma durum riskleri)

Zamanı olan izlesin

14:15 den sonra dedikleri (1.4 tsi lar )

Yavvv bu iş tamamiyle VAG vurgunu tezgahı olabilir mi dedirttirdi bana

Ulen klasik 1.4 tsi lar 2009 dan
ACT 1.4 tsilar 2015 den beridir yollarda . O zamanlarda böyle bir icat yokken karadüzen sente ye tav olunurken, bu cihaz zorunlulugu nerden çıktı diyor insan.

İngiltere forumununda da bu cihaza
3000£ lafı geciyordu.

Hemen hemen 150 bine geliyor doğru.

Her usta bunu almaz doğru.

Yukarda da bahsettim.

Hele bi 3-5 yıl geçsin.

Sanayideki ustaların eline illa 1.5 tsi düsecek. Bende bu cihaz yok diye değiştirmeyecek mi ?

Olay sadece digital / mikrometrik sente

Sanayideki (çentikli sistem) milimetrik yapınca araba subab mı eger kayış mı kopartır ögreniriz.

Sizin durum istisna , ilk siz 1.5 tsi trigeri değistireceğiniz icin mecbur yetkili tercih edildi.

Ali bey aparatla ne kadar kilitlersen kilitle cihazla hassas ayar yapılıyor. Milim oynatınca kaçıyor.Hangi şehirdesinini bilmiyorum iatanbulda bu cihazı alan yerler var. Yoksa bulunduğunuz yerde mutlaka servise gidin. 1.5tsi kronik sorunu olmayan bir motor. Yanlış bir sente ayaro subaplara zarar verir. Motor zarar görür. Karar yine sizindir ama dediğimi unutmayın ister özel ister servis ama cihazsız yaparım diyen yetden uzak durun .

Ali bey aparatla ne kadar kilitlersen kilitle cihazla hassas ayar yapılıyor. Milim oynatınca kaçıyor.Hangi şehirdesinini bilmiyorum iatanbulda bu cihazı alan yerler var. Yoksa bulunduğunuz yerde mutlaka servise gidin. 1.5tsi kronik sorunu olmayan bir motor. Yanlış bir sente ayaro subaplara zarar verir. Motor zarar görür. Karar yine sizindir ama dediğimi unutmayın ister özel ister servis ama cihazsız yaparım diyen yetden uzak durun .
Bilgi için teşekkür ederim Ayhan bey. Uzun süren araştırmalarım sonucu ben de yetkili serviste karar kıldım. 3-5 fazla veririm belki ama en azından parçadan ziyade işçilik de garantili oluyor. Triger seti Uzun vadeli değişim periyoduna sahip olduğu için de bu rakam görmezden gelinebilir kanaatindeyim.

Geri
Üst Alt