Golf 7 1.6 TDI kalorifer açınca hararet hızla düşüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mutigti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mutigti

Üye
İsim
Burak
Araç
mutluay
Merhaba, aracım Golf 7 2015 Model 1.6TDI CLH KODLU MOTOR.

Öncelikle bu araca yeni geçtim, hayatımda ilk defa dizel araç sahibi oldum.

Bana garip olan bi soru var, kaloriferi açtığımda hararet 90’dan hızla düşüyor ve kalorifer açmasam dahi 3000 devirin altında gidersem arabayı çok sıkmadan gene düşüyor.

Ben termostat veya hararet müşüri diye düşünüyorum sizce neden olabilir?

YouTube Video
IMG_0393.png

Ben de 1.6 tdi aracimda trigeri degistirirken devirdaime de baktirdim normalde sorun yaşamiyordum ama yine de yetkili serviste usta degistirirsen iyi olur sıkıntı baslamiş demisti 89 binde triger ile birlikte orijinal sekilde degistirttim kafam rahat su an

Upvote 0

İçindeki parçacıklar soğutma sistemine karışır ve sonu kötü olan sonuçlar ortaya çıkar. Antifrizinizi kontrol ettirin mutlaka çok tehlikeli.
Ben aracımı götürdüm ustama sokturdum onu elektronik eşyalara nemlenmesin diye koyulan bir malzeme var ona benziyor içindeki parçacıklar kesip baktım

Upvote 0
Ben aracımı götürdüm ustama sokturdum onu elektronik eşyalara nemlenmesin diye koyulan bir malzeme var ona benziyor içindeki parçacıklar kesip baktım

Aynen o şekilde. G13 antifrize kireç karışmaması gerekiyor, bu yüzden silikat poşedi emniyet amaçlı koyulmuş. Olur da genleşme kabına kireçli / sert su ilave edilirse , kireci kırsın suyu yumuşatsın diye. Silikat poşedin başka bir espirisi yok.

Eğer araca yıllarca hiç kireçli su ilave edilmez, 3 - 5 sene arası G13 antifriz değişimi yapılırsa zaten poşedin şişme ve dolayısıyla patlama ihtimali yok.

Poşedin şişmesine neden olan şey kireçli su. Kristaller sudaki kireci arındırırıp mıknatıs gibi kendi üzerinde tutuyor ve şişmeye başlıyor, bu sefer poşet patlıyor.

.

Upvote 0
Aynen o şekilde. G13 antifrize kireç karışmaması gerekiyor, bu yüzden silikat poşedi emniyet amaçlı koyulmuş. Olur da genleşme kabına kireçli / sert su ilave edilirse , kireci kırsın suyu yumuşatsın diye. Silikat poşedin başka bir espirisi yok.

Eğer araca yıllarca hiç kireçli su ilave edilmez, 3 - 5 sene arası G13 antifriz değişimi yapılırsa zaten poşedin şişme ve dolayısıyla patlama ihtimali yok.

Poşedin şişmesine neden olan şey kireçli su. Kristaller sudaki kireci arındırırıp mıknatıs gibi kendi üzerinde tutuyor ve şişmeye başlıyor, bu sefer poşet patlıyor.

.
Peki bende iki üç senede bir antifiriz değiştiriyorum daha sonraki değişimlerde komple suyu arındırıp g13 atmaya gerek varmı yoksa bindiğimiz süre icerisinde g12 castrolden devammi edeyim ben ilk defa antifiriz konusunda böyle sıkıntı yadim hocam başka araçlarda böyle g12 g13 sıkıntıları olmuyor VW neden böyle işlerle uğraşmış doğrusu anlayamadim

Upvote 0

.
Birde g12 Evo antifiriz g12 antifiriz ile karışırsa sıkıntı olurmu g12 Evo için hangi markayı önerirsiniz

Upvote 0
Peki bende iki üç senede bir antifiriz değiştiriyorum daha sonraki değişimlerde komple suyu arındırıp g13 atmaya gerek varmı yoksa bindiğimiz süre icerisinde g12 castrolden devammi edeyim ben ilk defa antifiriz konusunda böyle sıkıntı yadim hocam başka araçlarda böyle g12 g13 sıkıntıları olmuyor VW neden böyle işlerle uğraşmış doğrusu anlayamadim

G12 Castrol SF ile devam edebilirsiniz bir sıkıntı olmaz. Her zaman kolay ulaşılabilir olan ürünler kullanmak daha mantıklı.

Birde g12 Evo antifiriz g12 antifiriz ile karışırsa sıkıntı olurmu g12 Evo için hangi markayı önerirsiniz

G12 EVO antifriz Yetkili servis dışında sadece Liqui Moly ve Motul marka olarak mevcut. Ben iki markadan da kullanıyorum.

2 aracımız var, biri G13 kullanıyor giğeri G12 EVO kullanıyor. Her iki antifrizden de bulundurmak zorunda kalıyorum, zor oluyor.

Passat ı da G12 EVO ya döndürürsem 2 aracı da tek tip antifriz ile devam ettirebilirim.

G12-13.png

G12 ile G12 EVO antifrizin birbirine karıştırılmasının zararsız veya zararlı olduğu konusunda net bilgi yok.

Genel kanı : Farklı 2 antifriz çeşidinin birbirine karıştırılmaması gerektiği yönünde.

G12 den G12 EVO ya geçmek isterseniz Yine sistemi tamamen boşatıp durulama yaptıktan sonra, antifriz kullanmadan tamamen saf su ile doldurup aracı 1 - 2 gün kullanmak, sonra tekrar suyu boşaltıp, ondan sonra farklı antifriz çeşidine geçmek daha sağlıklı.

Ama hiç gerek yok bence G12 ile devam ediniz.

Devamlı internetten antifriz almak zorunda kalırsınız benim gibi.

Çünkü yetkili servisler bile satış için litrelik antifriz bulundurmuyor. Varilden direk araçlara takviye veya değişim yapıyor.

Ben zor zahmet bağıra çağıra 1 litre istedim, boş bir cam suyu bidonuna doldurup öyle verdiler.

.

Son düzenleme:
Upvote 0
G12 Castrol SF ile devam edebilirsiniz bir sıkıntı olmaz. Her zaman kolay ulaşılabilir olan ürünler kullanmak daha mantıklı.

G12 EVO antifriz Yetkili servis dışında sadece Liqui Moly ve Motul marka olarak mevcut. Ben iki markadan da kullanıyorum.

2 aracımız var, biri G13 kullanıyor giğeri G12 EVO kullanıyor. Her iki antifrizden de bulundurmak zorunda kalıyorum, zor oluyor.

Passat ı da G12 EVO ya döndürürsem 2 aracı da tek tip antifriz ile devam ettirebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 80571

G12 ile G12 EVO antifrizin birbirine karıştırılmasının zararsız veya zararlı olduğu konusunda net bilgi yok.

Genel kanı : Farklı 2 antifriz çeşidinin birbirine karıştırılmaması gerektiği yönünde.

G12 den G12 EVO ya geçmek isterseniz Yine sistemi tamamen boşatıp durulama yaptıktan sonra, antifriz kullanmadan tamamen saf su ile doldurup aracı 1 - 2 gün kullanmak, sonra tekrar suyu boşaltıp, ondan sonra farklı antifriz çeşidine geçmek daha sağlıklı.

Çünkü yetkili servisler bile satış için litrelik antifriz bulundurmuyor. Varilden direk araçlara takviye veya değişim yapıyor.

Ben zor zahmet bağıra çağıra 1 litre istedim, boş bir cam suyu bidonuna doldurup öyle verdiler.

.
Anladım Castrol radicool sf g12 heryerde bulunabiliyor hicbiryerde bulamazsam bp benzinliklerde var bu şekil devam edeyim o zaman çünkü yıllardır kullandığım ve çok memnun olduğum bir antifiriz bu

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 80571

.
Birde bu silikat torbasını youtubeden araştırdım biraz yabancı kaynaklarda sizin dediğiniz gibi torbayı herkes çıkartıyor ve genelde g12 antifirize geçiyorlar işlem sonunda

Upvote 0
Anladım Castrol radicool sf g12 heryerde bulunabiliyor hicbiryerde bulamazsam bp benzinliklerde var bu şekil devam edeyim o zaman çünkü yıllardır kullandığım ve çok memnun olduğum bir antifiriz bu

Ben de yıllardır Castrol mavi ve kırmızı antifriz kullandım, Vw e geçince G13 ve G12 Evo ile karşılaştım. Gereksiz formulasyonlar. Kafa karışıklığı ve kargaşadan başka bir işe yaradığı yok.

En iyi antifriz.png

.

Upvote 0
Merhaba, aracım Golf 7 2015 Model 1.6TDI CLH KODLU MOTOR.

Öncelikle bu araca yeni geçtim, hayatımda ilk defa dizel araç sahibi oldum.

Bana garip olan bi soru var, kaloriferi açtığımda hararet 90’dan hızla düşüyor ve kalorifer açmasam dahi 3000 devirin altında gidersem arabayı çok sıkmadan gene düşüyor.

Ben termostat veya hararet müşüri diye düşünüyorum sizce neden olabilir?

YouTube Video
Ekli dosyayı görüntüle 74322
Aynı sorunu bugün termostatı değiştirerek çözdüm şuan sabit 90 derecede duruyor.

Upvote 0
Sisteme çeşme suyu karıştırılmayıp temiz berrak kalması sağlandığı ve 4 - 5 senede bir komple antifriz değişimi yapıldığı sürece silikat poşedinin patlayacağını sanmıyorum.

Ben bir hafta kadar önce Passat ' ın genleşme kapağını açtım.

Antifrizi şırınga ile çekerek yarıya kadar boşalttım, silika poşeti gayet sağlam şekilde yerinde duruyordu,

Parmağımla poşete dokundum, şişkinlik falan da yok poşette, gayet sağlam. araç 7 yaşına girmek üzere. 5. yılında antifriz değiştirdim.

En son kafam atarsa, antifiriz i komple boşaltıp Castrol Radicol SF G12 kırmızı organik antifriz ile yola devam edeceğim, uğraşamayacağım artık, silikasıyla evo suyla. Bir kaç sene sonra da başka antifriz türetir bunlar.

.
Bende sanayideki ustama ve foruma üye olduktan sonra sizinde tavsiyelerinizle Castrol radicool sf koydum araca g13 Müş g12 evoymus (g12 evoyuda ) bu forumda duydum parçacıkların zaten haberi yok sadece kırmızı antifiz ve yeşil antifiriz olarak telafuz ediyorlar sattıkları malzemenin icerini ne olduğunu okuyup merak bile etmiyorlar

Upvote 0

Geri