Selamlar değerli forum üyeleri,
Açıklayıcı olabilmek için oldukça detaylı yazıyorum.
Aracımı 8 yıldır kullanıyorum, daha önce hiç antifriz ilave etmemiştim.
-Geçen hafta “soğutma sıvısı eksik” uyarısı aldım, min çizgisinin de altına inmişti, yarım litre antifriz koydum. Düne kadar yaklaşık 400km yol yaptım. Sabah kalorifer akşam klima açık şekilde.
-Dün aynı uyarıyı tekrar verdi, yarım litre daha antifriz ilave ettim. Üzerine 30-40km yol yaptım. Bu gün yine uyarı verdi, orta ve sağ klima ızgaralarından beyaz, kokusuz hafif duman bu har arası bir şey gelmeye başladı. antifrizim bittiği için 1lt yakın içme suyu ekledim. 40km daha yol yapıp eve geldim, yarım litre daha antifriz ekledim.
-Tespit edebildiğim görünür yerlerinde sızıntı yok,
-egzozdan beyaz duman atma yok
-şu an motor soğuk, klimayı açınca yine beyaz duman yok.
- genleşme tankını açınca soğuk/sıcak hiç basınç olmuyor.
Sorun hakkında bir fikriniz var mıdır?
Açıklayıcı olabilmek için oldukça detaylı yazıyorum.
Aracımı 8 yıldır kullanıyorum, daha önce hiç antifriz ilave etmemiştim.
-Geçen hafta “soğutma sıvısı eksik” uyarısı aldım, min çizgisinin de altına inmişti, yarım litre antifriz koydum. Düne kadar yaklaşık 400km yol yaptım. Sabah kalorifer akşam klima açık şekilde.
-Dün aynı uyarıyı tekrar verdi, yarım litre daha antifriz ilave ettim. Üzerine 30-40km yol yaptım. Bu gün yine uyarı verdi, orta ve sağ klima ızgaralarından beyaz, kokusuz hafif duman bu har arası bir şey gelmeye başladı. antifrizim bittiği için 1lt yakın içme suyu ekledim. 40km daha yol yapıp eve geldim, yarım litre daha antifriz ekledim.
-Tespit edebildiğim görünür yerlerinde sızıntı yok,
-egzozdan beyaz duman atma yok
-şu an motor soğuk, klimayı açınca yine beyaz duman yok.
- genleşme tankını açınca soğuk/sıcak hiç basınç olmuyor.
Sorun hakkında bir fikriniz var mıdır?