Herkese tekrardan selamlar Tesla yı teslim aldım hayırlısıyla 3.haftaya geldim 1500km civarı bir tecrübe oldu şimdilik. Biraz deneyim paylaşayım dedim izninizle...
Olumlu
Öncelikle araca kullanımına alışması çok kolay, tek pedal kullanımına hemen alıştım. İsterseniz kapatabiliyorsunuz da. Görüş açıları çok iyi her yer cam. Araç kesinlikle teknoloji üssü. Vw de eklemeye can attığımız donanımların fazlası araçta standart olarak mevcut.
Misal kör nokta, otomatik pilot, premium ses sistemi, 15" ekran, 5 koltuk ısıtma, ön cam rezistans, uzaktan klima bagaj açma, kameraların kalitesi, elektrikli bagaj, hafızalı deri koltuklar, sentry modu, adaptif farları vs. vs.
Sürekli sınırsız internet bağlantısı olması, netflix, spotify, youtube vs. (ayda 150tl) ve uzaktan aracın bazı özelliklerini sadece cep telefonu ile kumanda etmek harika bir şey. Kart a bile gerek yok telefonu tanımlayınca.
Araç tıpkı bir iphone gibi oldukça sade ve kullanışlı. Her şeyi orta ekrandan yapıyorsunuz.
Genişlik ve konfor çok iyi özellikle bagajlar hacmi toplam 1000lt ye yaklaşıyor. Şaft tüneli yok, arka diz mesafesi, cam tavan efsane. Malzeme kalitesini beğendim. Eşya gözü bol.
Performansını da oldukça yeterli buldum sollama yokuş vs. hiçbir dert yok.
Yol tutuş ve sürüş gayet iyi geldi. 255 taban 19 jant lastikler, ağırlık merkezi yere yakın olmasından dolayı
Menzil benim kullanım alışkanlıklarıma uygun. Bana neredeyse bir hafta yetiyor. Özellikle Kocaeli de çokça şarj yeri mevcut misal yemeğe gittin tak, avmye gittin tak. Buralarda yoğunluk da yok öyle açıkçası elektrikli araçlar konusunda. Özellikle gidip şarja taktığım hiç olmadı. Uzun yolda da zaten küçük çocuğumuz olduğu için birkaç kez duruyorduk o duruşlarda şarja takınca kısa sürede yeterli şarj elde ettim. Şarj ağı gün geçtikçe gelişmekte.
Şimdilik uzun yol sayılabilecek Ayvalık tarafına gittim geldim otoyolda oksijen tesislerinde bir kez doldurup çay kahve ihtiyaç molası verip sorunsuz ulaştık. Menzil 450km olarak belirtilmekte hiç 100-0 gibi deneyimlemedim. Ortalama tüketimim aracı aldığımdan beri 179wh/km olarak gözükmekte bunun içerisinde otoyolda 140km sabit kullanım mevcut. Normalde 150wh gibi. Bu şekilde bile dışarıdan doldurursam kmde yaklaşık 1,5tl tüketim hesaplanıyor. Max hız şimdilik 220km/h gördüm kolayca sonrasına çıkmak istemedim limitör kaçta bilmiyorum belki de 220 de dir.
Keyifli bir araç insan daha çok yol yapmak istiyor.
Aracın tasarımı hoşuma gitmeye başladı, beyaz rengi simli gibi bence araca yakışıyor ek ücret vermek istemedim ve koyu renk almak istemedim. İmkan olsa Quiksilver tercih edebilirdim. Tesla dikkat çekiyor yolda özellikle çocuklar bayılıyor nedense.
Ama yolda arkadan gereksiz selektör atan, darlayan, inatla yol vermeyenleri de çok farkettim golfte böyle birşey yaşamamıştım.
Olumsuz görüklerim en başta deri koltukların ısıtma olup, soğutmasının olmaması (sırtı terletiyor),
Sürüş asistanları çok uyarı veriyor uykun geldi, şeritten çıktın, hız sınırını aştın şu bu,
Golfteki gibi park sensörlerinin bulunmayışı (özellikle ön parklarda dikkat etmek gerekiyor kameradan hesaplamaya çalışıyor mesafeyi ancak güvenemedim. Geri parkta problem yok)
Dönüş çapı iyi değil
Araç büyük park ve şehiriçinde kullanım boyuttan dolayı golf gibi rahat değil
Arka cam tasarımından dolayı dikiz aynasından geri görüş kısıtlı
Özetle teknolojisi, performansı, kullanım kolaylığı, kullanışlılığı, aile kullanımına uygun olması, hacimden ve konfordan dolayı çok çok memnunum gün geçtikçe daha çok sevmeye ve alışmaya başladım iyi ki almışım diyorum. Bence golf 8.5 yerine on kere tercih edilesi bir araç golf çok sevmeme rağmen.
Bu arada şükür ki golf 7.5 umuz da kardeşimde istediğimde kullanabilmek hasret giderebilmek güzel
Pek düzgün foto bulamadım şimdilik bunları bulabildim telden.
Allah herkese gönlündeki aracı nasip etsin cümlemize güzel günlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. İyi akşamlar dilerim.