ipek_ali
Üye
- İsim
- Ali ipek
- Araç
- Tiguan 2023 1.5 TSI LIFE
Selamlar, Bir konuda fikrinizi almak isterim.
Benim aracım 2023 1.5 TSI Tiguan Life. (O da bir nevi Golf )
Aracı 2 ay önce 1300 km de aldım Ocak 2024 çıkışlı ve şu an 4 bin küsur km de.
Bu hafta uzun yolda 130 km üzerindeki hızlarda direksiyonda titreme hissettim.
İki kez balans yaptırdım ufak tefek bozukluk çıktı ama arka lastik tabanında da bozuklukta olduğunu söylediler.
Yanısıra düzensiz aşınma da görüldü lastiklerde.
Aracın rot ayarlarına baktırdım hiç bir sorun yok. Yürüyenle ilgili bir sorun da yok.
Zaten alırken düzgün ekspertiz de yaptırdım.
Bu durumda ya lastikler fabrikasyon bozuk ya benden önceki 1300 km'de lastiklerin havası filan çok kötü idi kullanırken ya da bayide filan bu aracın lastikleri mi değişti acaba diye düşünüyorum. Bu kadar sürede bozulması çok ilginç gerçekten.
(Lastikler Hankook Ventus S1 Evo 2)
Diğer konu ise aracı yarım saat filan kullandıktan sonra düz yolda sabit giderken direksiyonda bir takılma hissi oluyor.
Mesela düz giderken hafif oynatmak istiyorsunuz direksiyonu ama ufak bir direnç oluyor önce. Azıcık güç verip orayı atlayınca normal dönüyor direksiyon.
Bu her zaman olmuyor. Dediğim gibi bir süre kullanımdan sonra oluyor.
Bu durumun da yine lastik kaynaklı olabileceği yönünde bir hissiyatım var (ya da öyle olmasını ümit ediyorum. )
Acaba lastik ısınınca mı oluyor diyorum ama daha önceki VAG grubu araçlarıma başıma hiç gelmedi.
Sadece bi kesik kesik dönme konusu oluyordu bir araçta galiba.
Yarın bu lastikleri çıkarıp Michelin primacy 4+ alma niyetindeyim paraya kıyıp.
Bakalım ne olacak.
Bu sırada benzer deneyim ya da yorumlarınız olursa sevinirim.
Teşekkürler
Benim aracım 2023 1.5 TSI Tiguan Life. (O da bir nevi Golf )
Aracı 2 ay önce 1300 km de aldım Ocak 2024 çıkışlı ve şu an 4 bin küsur km de.
Bu hafta uzun yolda 130 km üzerindeki hızlarda direksiyonda titreme hissettim.
İki kez balans yaptırdım ufak tefek bozukluk çıktı ama arka lastik tabanında da bozuklukta olduğunu söylediler.
Yanısıra düzensiz aşınma da görüldü lastiklerde.
Aracın rot ayarlarına baktırdım hiç bir sorun yok. Yürüyenle ilgili bir sorun da yok.
Zaten alırken düzgün ekspertiz de yaptırdım.
Bu durumda ya lastikler fabrikasyon bozuk ya benden önceki 1300 km'de lastiklerin havası filan çok kötü idi kullanırken ya da bayide filan bu aracın lastikleri mi değişti acaba diye düşünüyorum. Bu kadar sürede bozulması çok ilginç gerçekten.
(Lastikler Hankook Ventus S1 Evo 2)
Diğer konu ise aracı yarım saat filan kullandıktan sonra düz yolda sabit giderken direksiyonda bir takılma hissi oluyor.
Mesela düz giderken hafif oynatmak istiyorsunuz direksiyonu ama ufak bir direnç oluyor önce. Azıcık güç verip orayı atlayınca normal dönüyor direksiyon.
Bu her zaman olmuyor. Dediğim gibi bir süre kullanımdan sonra oluyor.
Bu durumun da yine lastik kaynaklı olabileceği yönünde bir hissiyatım var (ya da öyle olmasını ümit ediyorum. )
Acaba lastik ısınınca mı oluyor diyorum ama daha önceki VAG grubu araçlarıma başıma hiç gelmedi.
Sadece bi kesik kesik dönme konusu oluyordu bir araçta galiba.
Yarın bu lastikleri çıkarıp Michelin primacy 4+ alma niyetindeyim paraya kıyıp.
Bakalım ne olacak.
Bu sırada benzer deneyim ya da yorumlarınız olursa sevinirim.
Teşekkürler