Golf 7 İçin Spor Yay Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Thursy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar, 2013 1.4 tsi golf 7 aracımı dıştan tamamiyle 7.5'a çevirdim, 18 inç msw oz jantlarla kombinledim ve sıra yaylara geldi. Kesme, soğuk pres vs. gibi işlemler yayın geometrisini bozduğu için orijinal bir yay arayışındayım.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi araç biraz yüksek. Çamurluk ve lastik arasındaki boşluğu abartıya kaçmadan almak istiyorum. Günlük şehir içi kullanıyorum ve konforumu aşırı derecede kaçırmasını istemiyorum. O yüzden eibach gibi üst segment yaylara baktım ancak pek anlamıyorum.

İdeal ölçü olarak kaç cmlik yay ve hangi marka almalıyım?

Teşekkürler
eibach pro kit 3.5 cm

Bence de eğer Bilstein, KW gibi ayarlanabilir ürünlere güç yetmiyorsa en temizi Pro-Kit almak.

Bazen forumlarda denk geliyor böyle ucuz ürünler hakkında kimisi çok sert oluyor traktör gibi, kimisi ayar tutmuyor. Adam ayarlıyor dördünü aynı seviye de bir kaç ay sonra titreşim den vs. her biri ayrı bir ölçüye düşüyormuş falan.

Bende başta uygun yollu bir Coilover düşünmüştüm ancak internette gördüğüm yorumlar sonucunda vazgeçtim. Pro-kit aldım.

Ya 1300€ üzeri yatırıp bilstein alacaktım yada 150€ ya bir eibach pro-kit.

Ancak ileride yinede düşüneceğim bir yöntem. Örneğin kırsala, köye, yaylaya gideceğim zaman aracı orijinal yüksekliğe gerigetirebilmek müthiş bir konfor olurdu.

@cagan91

Eıbach Sportline kırmızı renkte olur 4 - 4.5 cm civarı alçaltma yapar ( Amortisörleri de değiştirmeniz gerekir )

https://x-tremetuning.com/vw-golf-7-eibach-sportline-spor-yay-45mm/

Prokit siyah renkte olur 3 - 3.5 cm alçaltma yapar ( Orijinal amortisörler ile kullanılabilir )

https://x-tremetuning.com/vw-golf-7-tsi-eibach-spor-yay-35mm/

Ben T-Cross da Eıbach Prokit kullandım memnunum.

Aşağıdaki link de 79 no lu mesajda yay değişim görüntüleri mevcut. Aracın ne kadar alçaldığı konusunda fikir oluşturabilir.

https://www.golftutkusu.com/topic/22100-2024-model-yeni-makyajli-t-cross-aldik/page/6

.
eibach sportlineda amortisör değiştirmeye gerek yok orjinal amörtisörlerle kullanılabiliyor.

dikkatli kullansak bile o derece sıkıntı olur mu diyorsun ?
Hocam amortisörün mekanizmasına aykırı öyle yapacaksan spor amortisör, coilover al diyor. 1cm dahi bassan amortisör ömründen yersin, limit 3cm olan setler(önerilen) onun üstü oem amortisör önerilmez.

Ben 3cm Eibach yay kullanıyorum.

Boş araç ile , sert çukura veya tümseğe hızlı dalarsam, amortisör kulesine kadar vuruyor.

4 - 5 kişi ile sert çukura düşsek amortisör takozu kopacak demek ki.

.

Ben 3cm Eibach yay kullanıyorum.

Boş araç ile , sert çukura veya tümseğe hızlı dalarsam, amortisör kulesine kadar vuruyor.

4 - 5 kişi ile sert çukura düşsek amortisör takozu kopacak demek ki.

.
sert çukura ver tümseğe girmezsek sıkıntı yaşamayız olarak kabul ediyorum o zaman 😅😅

hocam eibach tercih edebilirsiniz ya da coilover , başaran 6-7 civarlarındaydı galiba f/p anlamında başaran iyidir diyorlar veyahut orjinal golf 7 1.4 tsi Rline 18 durbanlarda gelen yay var 2cm daha düşük geliyor araç onu tercih edebilirsiniz (benim aracım 1.6 tdi aynı şekilde rline bir araçtan 2 cm yay aldım çok memnunum görüntüden ve konfordan)
dostum merhaba acaba taktırdığınız yayı
https://web.tecalliance.net/gkn/en/...etType:cars;targetId:124050;typeNumber:124050
bu siteden sorgularmısınız orjinal yay ile arasında ne fark var.. ben resimdeki yayı buldum ve bu siteden sorgulattım. orjinal yay ile arasında 3-3.5 cm fark var.. buda orjinal ve 18 " cantla gelen golf yayı..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-10-02 at 19.16.03 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-02 at 19.16.03 (2).jpeg
    72.2 KB · Görüntüleme: 7
dostum merhaba acaba taktırdığınız yayı
https://web.tecalliance.net/gkn/en/parts/cars/assemblies?targetId=124050&typeNumber=124050#@brc/brands:Car;targetType:cars/assem:SEAT%20LEON%20(5F1)%201.6%20TDI;targetType:cars;targetId:124050;typeNumber:124050
bu siteden sorgularmısınız orjinal yay ile arasında ne fark var.. ben resimdeki yayı buldum ve bu siteden sorgulattım. orjinal yay ile arasında 3-3.5 cm fark var.. buda orjinal ve 18 " cantla gelen golf yayı..

Bahsettiği orijinal yay. Golflerde Standart ve Sport olmak üzere iki ayrı süspansiyon versiyonu var. Motorizasyona bağlı değişmekle birlikte 15-20mm daha alçak standart şasiye göre. Örneğin Rline araçlar, 2.0 motorlu dizeller, GTI,GTD modelleri vs. normal golflere göre 20mm daha alçaktır.

Dikkat edilmesi gereken şey sport yaylar ( örneğin eibach pro-kit) standart süspansiyon baz alınarak tasarlandığı için verilen alçaltma bilgisi de standart süspansiyon araçlar için. Yani siz bir Rline golfe eibach pro-kit 35mm takarsanız bu golf sadece 15mm alçalacaktır çünkü zaten orijinalinde 20mm alçaltılmıştır.

Golflerde benim bildiğim -20mm haricinde bir sürüm yok. Şayet TCR vs. gibi istisna modeller de kullanılan bir yaysa olabilir ancak aksi durumda 35mm alçaltan orijinal oem bir yay yok.

Bahsettiği orijinal yay. Golflerde Standart ve Sport olmak üzere iki ayrı süspansiyon versiyonu var. Motorizasyona bağlı değişmekle birlikte 15-20mm daha alçak standart şasiye göre. Örneğin Rline araçlar, 2.0 motorlu dizeller, GTI,GTD modelleri vs. normal golflere göre 20mm daha alçaktır.

Dikkat edilmesi gereken şey sport yaylar ( örneğin eibach pro-kit) standart süspansiyon baz alınarak tasarlandığı için verilen alçaltma bilgisi de standart süspansiyon araçlar için. Yani siz bir Rline golfe eibach pro-kit 35mm takarsanız bu golf sadece 15mm alçalacaktır çünkü zaten orijinalinde 20mm alçaltılmıştır.

Golflerde benim bildiğim -20mm haricinde bir sürüm yok. Şayet TCR vs. gibi istisna modeller de kullanılan bir yaysa olabilir ancak aksi durumda 35mm alçaltan orijinal oem bir yay yok.
benim orjinal yayların kodu ; 5Q0511115 JS (arka) 359 mm
aldığım resmini paylaştığım yay 5Q05111 GG (arka) 325 mm bunlar siteden aldığım değerler..
arkaların biraz daha düşürüldüğünü farz edersek önler en az 3 cm kısa olmalı
bu site orjinal yay ,ile ilgili bilgi veren bi site..

benim orjinal yayların kodu ; 5Q0511115 JS (arka) 359 mm
aldığım resmini paylaştığım yay 5Q05111 GG (arka) 325 mm bunlar siteden aldığım değerler..
arkaların biraz daha düşürüldüğünü farz edersek önler en az 3 cm kısa olmalı
bu site orjinal yay ,ile ilgili bilgi veren bi site..

Sertlik farkı. Sertlik farkından dolayı çökme de farklı olur. Yani boş yay farkı 3.5cm ise ikisinin üzerinede 1tonluk aracı koyunca aradaki fark 1.5-2cm'e düşüyor olabilir.

Bahsettiğiniz referans numarasından Golf GTD çıkıyor. Yani bu yay standart olana göre 2cm alçaltacak aracı.

Sertlik farkı. Sertlik farkından dolayı çökme de farklı olur. Yani boş yay farkı 3.5cm ise ikisinin üzerinede 1tonluk aracı koyunca aradaki fark 1.5-2cm'e düşüyor olabilir.

Bahsettiğiniz referans numarasından Golf GTD çıkıyor. Yani bu yay standart olana göre 2cm alçaltacak aracı.
standart yayın salınım direnci fazla olacağından arac altında ikisi arasında fark 2 cm olabilir diyorsunuz.. mantıklı:.:)
boşta iken ölçmemek lazım..

Geri