Golfcu02
Üye
Herkese selamlar. Geçtiğimiz günlerde araçtaki kaçak konusuyla ilgili konu açmıştım, bu hafta içi ustaya gidip sorunu halletmeye çalışacağım. Bir yandan da baskı balata kötü durumda onu da halledeyim diyorum. Baskı balatayla birlikte şanzıman yağı değişimi elzem bir durum mudur? Çeşitli yorumlar okudum kimi usta ömürlük kimisi de zamanı gelince değişim yapılması gerektiğini belirtiyormuş. 13-14 Yıldır araç bizde bu zamana kadar da değişim yapmadık.
Baskı balatayla beraber şanzıman yağını da değiştirmeli miyim? Yağın kötü durumda olduğu nasıl anlaşılır? Değişecekse araç yağı liqui moly marka, şanzıman yağını da bu markadan mı seçeyim? Araç 242 binde, bu yağların birçok modeli var hangisi uyumludur? 4-5-6. viteslerde sabit hızlarda ufak uğultu geliyor belki yağla beraber bu durum da çözülür. Yanlış bakmadıysam 2,1 litre kapasitesi varmış. Teşekkür ederim.
Baskı balatayla beraber şanzıman yağını da değiştirmeli miyim? Yağın kötü durumda olduğu nasıl anlaşılır? Değişecekse araç yağı liqui moly marka, şanzıman yağını da bu markadan mı seçeyim? Araç 242 binde, bu yağların birçok modeli var hangisi uyumludur? 4-5-6. viteslerde sabit hızlarda ufak uğultu geliyor belki yağla beraber bu durum da çözülür. Yanlış bakmadıysam 2,1 litre kapasitesi varmış. Teşekkür ederim.