Öncelikle bu model 18 inçte gösterişsiz kalıyor. Aracınızın rengini modelini bilemiyorum ama 19’a çıkmak istemiyorsanız 18’de orijinal Durban veya Jurva birçok araca yakışıyor. Ben 4 yıl önce Arıcıoğlu’ndan 19” Pretoria almıştım, halen kullanıyorum. Rot ve balans ayarlarını yeni yaptırdım. Artık teker döndükçe hafiften bir ses geliyor ama tam olarak tespit edemedim, lastiklerin eskimesinden de olabilir varsa janttaki ufak eğriliklerden de. 19” olunca dikkatli kullanmak gerekiyor ama ister istemez çukurlara maruz kalıyorsunuz, az eğrilikler varsa da normal karşılarım, orijinal jant dayanımı beklememek lazım (ki orijinaller bile hor kullanımda bozulabiliyor). Ben aldığımda piyasadaki en tercih edilesi replika markaydı, bu zamana kadar birçok model çıkardılar, farklı markalar da piyasaya çıktı. Markanın kullanıcısı olarak 4 sene sonra tavsiye ederim ama ne kadar iyi olursa olsun orijinal bir yana, replika bir yana. Dezavantaj olarak sayabileceğim şeyler; kaldırım sürtmelerine karşı çok hassas, bir de paslanmaz diye taktıkları çelik siboplar paslandı.
Replika kötüdür diye bir şey yok ama kafanızdaki şüpheler devam edecek gibi duruyorsa hiç yanaşmayın. Balata gibi, ses yaptı değiştireyim durumu olmuyor neticede.