Yağ sıcaklığı yüksek derecelere çıkıyor

Alibey

Üye
İsim
Ali
Araç
Skoda Kodiaq 1.5 TSI ACT DSG
Herkese merhaba. Uzun yolda yağ sıcaklığı zaman zaman havaların da ısınmasıyla yüksek derecelere ulaşıyor. Örneğin geçen hafta yolculuk esnasında Bolu’da bi ara 132 derecelere yükselmişti. ( aracım 1.5 tsı ) aracımdaki motor yağı castrol edge 5w 30. bu dereceler bu sıcak günlerde normal mi kabul edilmeli yoksa yağ özelliğini yitirmiş, yanmış diyebilir miyiz? İlk fırsatta yağ değişimi yapılmalı mı? Düşünceleriniz nedir?

Yağ değişiminden itibaren kaç km oldu ve yağ yetkili serviste mi koyuldu, dışarıdan mı alındı.

.

Yağ değişiminden itibaren kaç km oldu ve yağ yetkili serviste mi koyuldu, dışarıdan mı alındı.

.
Yağ değişiminden itibaren 4bin km civarı olmuştu hocam. Dışarda özel serviste yağ değişimi yapıldı. Filtreler mann. Yağı da güvenilir bir parçacıdan kendim satın almıştım. Castrol edge 5w 30 olarak.

Yağ değişiminden itibaren 4bin km civarı olmuştu hocam. Dışarda özel serviste yağ değişimi yapıldı. Filtreler mann. Yağı da güvenilir bir parçacıdan kendim satın almıştım. Castrol edge 5w 30 olarak.

Yani 4000 km deki ( sahte olmayan ) yağın özelliğini yitirmesi için , 5 - 6 saat boyunca, 180 km/s ve üzeri hızlarda sürüş yapılmış olması gerekir.

Yağ sıcaklığının 132 derecelere çıkmaması lazım.

Ben kullandığınız yağ ın kaliteli olmadığı kanaatindeyim.

Ben, yetkili serviste doldurulan Castrol 5w-30 yağ 7000 km de iken,

Ağustos sıcağında İzmir - Aydın otobanında 210km hız ile seyir halinde iken bile yağ sıcaklığının 115 derece üzerine çıktığını görmedim.

.

Bende de yazılım var geçen hafta tapagaz gelirken 145 olmuştu :) takılmayın. Yağ sıcaklığının artmasına en büyük etken, kalitesiz yağdır, vizkozitesi bozuk yağdır. Veya aşırı performanslı kullanıyorsunuzdur, yada tam tersi aracı aşırı zorluyor ve hantallaştırıyorsunuzdur. İdeal sıcaklıklar 100-125'ler arasında takılması kafidir.

Yağ yanması dediğiniz olay yağın parlama noktasıdır bu castrol için 197 olarak gözüküyor bizim stock araçlarımız ile çok mümkün gözükmüyor :) ama tabiki sürekli performanslı kullanılan araç ile normal kullanılan aracın yağını aynı periyotta değiştirmek ne kadar sağlıklı bilemiyorum herkesin kendi tercihi

@Bluedrift hocam Yağ sıcaklığı 132 derecelere gelene kadar ben 5-6 saatlik sürüş yapmıştım ve yapmaya devam ediyordum. Ayrıca klima açık, bagaj kısmen dolu ( 3 bavul ) , ve kısmi performanslı sürüş yapıyordum diyebilirim, 140-160 civarı hızlarda ilerliyordum.

@hosmyy hocam Özellikle yokuş yukarı tırmanışlarda en yüksek gördüğüm 132 dereceydi. Onun dışında düzlükte yağ sıcaklığı 110-120 arasındaydı.

Yokuş yukarı çıkarken yağ sıcaklığının artması normal hele bir de bu sıcak yaz günlerinde bana kalırsa çok normal aracın yükünü de (yolcu bagaj klima) hesaba katarsak 132 derece normal gibi geliyor. İğneAda'ya giderken aracım 3 kişi 1 bavul 1 sırt çantası klima açık 117 dereceyi görmüştü (TDI).

5W-40 veya 10W-60 viskozitede yarış tipi bir yağ kullanan V12 bir Ferrari spor otomobil için yağ sıcaklığı tehlike sınırı 140-160°C derece,

9.500 rpm devir çevirebilen V12 bir motor ile kıyasladığımızda karşısında sütçü beygiri olan TSI motorda 132°C derece yağ sıcaklığı riskli bir durum değil diyebilir miyiz :)

A noktasından B noktasına gitmek amacıyla ve aynı zamanda çevreye duyarlı olması beklenen standart kullanım için üretilmiş bir arabayla, motora zarar verebilecek bu kadar yüksek yağ sıcaklıkları araç sahibine orta vadede ciddi tamir masrafı olarak geri döner..

Herkese merhaba. Uzun yolda yağ sıcaklığı zaman zaman havaların da ısınmasıyla yüksek derecelere ulaşıyor. Örneğin geçen hafta yolculuk esnasında Bolu’da bi ara 132 derecelere yükselmişti. ( aracım 1.5 tsı ) aracımdaki motor yağı castrol edge 5w 30. bu dereceler bu sıcak günlerde normal mi kabul edilmeli yoksa yağ özelliğini yitirmiş, yanmış diyebilir miyiz? İlk fırsatta yağ değişimi yapılmalı mı? Düşünceleriniz nedir?
golf 7 1.4 tsi 122hp ama 140lık hybird turbo setup stage 3 aracım 1 saatlik sıkıştırma sonrası 104 dereceyi geçmiyor çok kolay 95-98 seviyelerine düşüyor

• Beğen
Tepkiler: SCC
Siz önce işe yağı değiştirerek başlayın. Hatta bi engine flush ile temizleme yaptırın sonra güvendiğiniz yerden (yetkili servis olabilir) yağ ve yağ filtresi değişimi yapın. Devam ederse yağ soğutucusuna hatta antifiriz değişimine kadar bi yenilemeden geçin. Yanlış hatırlamıyorsam aracınızın kilometresi de yüksekti. Motor sıvılarını yenilemek motoru rahatlatabilir.

İstanbul alanya geldim 140kmh hızlarda 117 120 200+ hızlarda 126 lara çıktım zorlasam 130 u geçerdi yag sicakligi arac stage 1 jetta 1.6 tdi takılmayın bu sıcak aylarda normal

Her ihtimale karşı bu sabah motor yağını ve filtrelerini mann filtre ve castrol edge 5W 30 ile değişimini yaptırdım. Antifiriz geçen yıl değişim yapılmıştı. Bu sabah kontrol edildi, -60 derece gösteriyor. @ack937 evet aracımın km’si 124.xxx. Engine flush’ın motora pek bi faydası olmadığı kanaatindeyim. Bunun yerine bugün yaptığım gibi km’si dolmadan yağ bakımı yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Tabi herkesin doğrusu kendine. Ama yetkili servisin yağı olsaydı bu derecelere çıkar mıydı, deneyimlemek gerek. Fakat hava sıcaklığı 40 derece,klima açık, araçta kısmen ağırlık varken, bolu’yu tırmanırken 130’lu derecelerin normal olduğunu söyledi ustam yağ değişirken. Klima açıkken klima peteğinin sıcaklığının motor suyu radyatörüne de sıcaklık anlamında etki ettiğini, ısıyı artırdığını, dolayısıyla birbirini tetikleyen bu durumda yapılacak en doğru şeyin yokuş bittikten sonra düzlükte ilerlerken gaza abanmadan, motora zaman zaman nefes aldırarak ilerlemek olduğunu söyledi. Aracı takip edecem bakalım.

-60 antifriz olmaz oranı kötü ayarlanmış, sağlıklı antifiriz derecesi üreticiye göre -25 ve - 35 aralığında olmalı.

bence normal değil bolu'da tırmanma esnasında olsun olsun 120 hava sıcaklığıda normalden çok daha düşük orada ,

dikkat etmekte fayda var aracınız yağ eksilttimi hiç baktınız mı ?

benim aracım 1.2 tsi geçen sene denizli çıkışında yokuşlu bir yerdi ve asfalt dökülüyordu en fazla 117 gördüm dur kalk trafikti bir tane cayenne sağa çekmişti hatta 3.0 dizel

Geri
Üst Alt