Golf Mk7 Hava Girişi Hk.

hocam 20 ve 21 nolu parçaları takınca resme göre sağ giriş tıkanmıyor mu?
Bizim araçlarımızda sağ giriş zaten tamamrn tıkalı. Soldan da havayı doğrudan çekmiyor, giren havanın tamamı kaputa gidiyor, kaputtan bir arabanın önüne değil yolcu tarafına bakan bir hortumla havayı çekiyor gibi düşünebilirsiniz.

Sola takılan parça havanın kaputun altına gitmesine yerine hava kanalına topluyor sağdan da su ve kar almayacak şekilde filtreleyerek alıyor.

Hava emmenin üstündeki kapağın iki vidası var onları söküp kapağı kaldırırsanız dediğimi görebilirsiniz.

Aracın standart emmesi yeterli. IAT ı ciddi düşürmek istiyorsanız aftercoolerdan intercoolera geçmeyi araştırabilirsiniz

haftasonu can sıkıntısı şöyle bir şey yaptım

1_K&n hava filtremi temizlemek için sökerken o sırada panjur üstündeki havanın ilk girdiği kanalı söktüm temizledim
2_Temizledikten sonra kapalı olan kısma 25-30 delik açtım ve zımparaladım (direk kesebilirdim ancak yağmur su girişleri biraz olsun engellensin istedim)
3_Daha sonra oto süsçülerden aldığım tofaşçıların tampon alt boşluklarına taktığı ince ızgaradan aldım. Sıfıra sıfır yuvaya sığacak şekilde kestim ve alt ve üst köşeleri güçlü yapıştırıcı ile yapıştırdım, yapıştırıcı kuruduktan sonra aynı köşelere siyah boya attım. (yapıştırıcısızda sağlam oturmuştu yuvaya, dahada sağlam olsun istedim)
4_Bir gün balkonda beklettikten sonra montajladım

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    211.2 KB · Görüntüleme: 24
  • 3.jpg
    3.jpg
    333.4 KB · Görüntüleme: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    144.6 KB · Görüntüleme: 24
  • 44.jpg
    44.jpg
    510.7 KB · Görüntüleme: 24
  • 5.jpg
    5.jpg
    331.4 KB · Görüntüleme: 24
Sol taraf için yönlendici parçayı almayı da düşünebilirsiniz. Hem daha iyi hava toplarsınız hem de motor içinin kirlenmesini engelliyor

Sol taraf için yönlendici parçayı almayı da düşünebilirsiniz. Hem daha iyi hava toplarsınız hem de motor içinin kirlenmesini engelliyor
hocam o parçayı düşündüm ancak videolardaki gibi bizim yuva yerinde tırnakların oturacağı yerler yok. bunun için size yazacaktım

Geri
Üst Alt