Golf 8 frene basınca gelen çıtırtı ve tıss sesi, sağ koltuktan gelen batarya sesi

yektadogan

Üye
Araç
Golf 8
Arkadaşlar selam, 2023 model golf life aracım var 7 bin km'de. 2 adet sorum var sizlere

1)Arabayı sürdüğüm zaman düşük kmlerde (40) fren yaptığım zaman frenden çıtır çıtır ses geliyordu, yüksek kmlerde yoktu bu ses. Servise götürdüğümde formen başta şaşırdı, ilk defa denk geldiğini söyledi, sonra 1 gün kaldı ve beni arayıp durumun normal olduğunu başka golflerde de oldugunu söylediler.( 2 arkadaşımda golf 8 var 2sinde de bu ses yok.) Her neyse 1 haftadır da düşük km'de frene bastığımda çıtırtı değilde bir tısss sesi geliyor. Çok anlamam ama balatadan mı geliyor emin değilim. Bu seferde yüksek kmlerde 80 90 civarı fren yaptıgım zaman çıtırtı sesi gelmeye başladı.

2) Arabayı yaklaşık 10-15 dk sürdükten sonra sağ koltuk altından (muhtemel batarya) dızzzz diye bir ses geliyor ve çoğu zaman kontak kapayana kadar bu ses gitmiyor. Eskiden böyle değildi. Aracı sürüp bi yere çektim diyelim telefon görüşmesi yapacağım dızzzz sesi resmen yankılanıyor sağ koltuk altından. ( Servis buna direk normal deyip geçiştirdi bakmadı bile)

Bu tarz sıkıntılar yaşayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba. Bugün Doğuşa götürdüm aracımı. Balatadan gelen ses için direk bunun diğer araçlarda da olduğunu yeni yönetmelik geldiğini dokunmayacaklarını vs söylediler. Sonra değiştirenler olmuş deyince 1 ay önce gelseniz değişirdi, 6 ay geçtiği için değişim olmaz dediler. Açık açık danışman arkadaş temizleseler bile 2 hafta sonra aynı ses olacağını söyledi. Bataryadan gelen ses için de geçiştirdiler. Buraya onun videosunu atacağım kısa zamanda. Balatalar için siz ne önerirsiniz araç 7bin km'de. Merkezle mi iletişime geçmeliyim?

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba. Bugün Doğuşa götürdüm aracımı. Balatadan gelen ses için direk bunun diğer araçlarda da olduğunu yeni yönetmelik geldiğini dokunmayacaklarını vs söylediler. Sonra değiştirenler olmuş deyince 1 ay önce gelseniz değişirdi, 6 ay geçtiği için değişim olmaz dediler. Açık açık danışman arkadaş temizleseler bile 2 hafta sonra aynı ses olacağını söyledi. Bataryadan gelen ses için de geçiştirdiler. Buraya onun videosunu atacağım kısa zamanda. Balatalar için siz ne önerirsiniz araç 7bin km'de. Merkezle mi iletişime geçmeliyim?

Araç garantili altı neyi geçmiş anlamadım kafa mı buluyor bunlar...

Bu vw iyice sıkmaya başladı...

Upvote 0
Şaka gibi. Adam kore malı 7 yıl 200bin km garanti ateşliyor.
Almanlar ayağını denk alsın.

Upvote 0
Bende anlamadım gerçekten, balata temizleme için vsde bırakmadım. Yarın merkezle iletişime geçeceğim bakalım ne diyecekler. Dönüşleri buraya da yazarım.. Ek olarak ön sağ koltuk altı bataryadan gelen ses (soğutma sesi mi bilmiyorum) araç çalıştıktan sonra 5 dk sonra başlıyor, kontak kapanana kadar gitmiyor dedim. Elimde video da var üşenmedim araç park halindeyken kontak kapatmayıp 20 dk çektim. Formen bakmaya tenezzül bile etmedi normal dedi geçiştirdi. Arkadaşlarımın golf8lerinde bu ses kesinlikle yok. Gerçekten tam bir hayal kırıklığı

Upvote 0
Bende anlamadım gerçekten, balata temizleme için vsde bırakmadım. Yarın merkezle iletişime geçeceğim bakalım ne diyecekler. Dönüşleri buraya da yazarım.. Ek olarak ön sağ koltuk altı bataryadan gelen ses (soğutma sesi mi bilmiyorum) araç çalıştıktan sonra 5 dk sonra başlıyor, kontak kapanana kadar gitmiyor dedim. Elimde video da var üşenmedim araç park halindeyken kontak kapatmayıp 20 dk çektim. Formen bakmaya tenezzül bile etmedi normal dedi geçiştirdi. Arkadaşlarımın golf8lerinde bu ses kesinlikle yok. Gerçekten tam bir hayal kırıklığı
Başka bir yetkili servis ile iletişime geçiniz, aracı bir de başka bir yetkili servise görürünüz,

Bazı yetkili servislerdeki danışman ve personeller sanki ücret kendi cebinden çıkacakmış gibi olayı kişiselleştiriyorlar, O parça değiştiğinde servis tüm masrafların bedelini zaten doğuştan veya fabrikadan tıkır tıkır alıyorlar.

Upvote 0
Başka bir yetkili servis ile iletişime geçiniz, aracı bir de başka bir yetkili servise görürünüz,

Bazı yetkili servislerdeki danışman ve personeller sanki ücret kendi cebinden çıkacakmış gibi olayı kişiselleştiriyorlar, O parça değiştiğinde servis tüm masrafların bedelini zaten doğuştan veya fabrikadan tıkır tıkır alıyorlar.
Zaten bugün bu olaylardan sonra bir sinirle Ankara Arca'ya gittim. Hemen formen geldi, ilk olarak bataryaya baktı video çekti. Diğer balata için vs'de pazartesi gününe randevu yazdılar. Kontrollerini bir yapalım dediler. Doğuştaki durumu anlatınca formene, ben bu şekilde yaklaşmam müşteriye garip diye de belirtti. Bakalım inşallah hem balata hem de bataryadan gelen sesi çözebiliriz. Gene de yarın doğuş merkezi arayacağım, bu şekilde bir yaklaşım çok tatsız oldu.

Upvote 0
Arkadaşlar sağ koltuk altı bataryadan gelen sesi youtube a shorts olarak yükledim. Araba 5 saattir çalışmadı az önce çalıştırdım sürer sürmez dızz sesi gelmeye başladı 1 tur attım park ettim. Ses kontak kapayana kadar gitmiyor. Sizlerde de böyle mi bakabilir misiniz?

Upvote 0
Arkadaşlar sağ koltuk altı bataryadan gelen sesi youtube a shorts olarak yükledim. Araba 5 saattir çalışmadı az önce çalıştırdım sürer sürmez dızz sesi gelmeye başladı 1 tur attım park ettim. Ses kontak kapayana kadar gitmiyor. Sizlerde de böyle mi bakabilir misiniz?

Hocam böyle bir durum 10 aracın 5 ‘inde var, bir ara bazı araçların ön yolcu koltuğu altındaki bataryanın bir parçası olan dc convertörü garantiden değişim yaptılar, sonraları ne oldu 1-2 yerden değiştirsekte, bir süre sonra ses yapıyor diye cevap verdiklerini duymuştum ; https://www.golftutkusu.com/topic/18926-golf-8-hibrit-aku-hatasi/

Upvote 0
Hocam böyle bir durum 10 aracın 5 ‘inde var, bir ara bazı araçların ön yolcu koltuğu altındaki bataryanın bir parçası olan dc convertörü garantiden değişim yaptılar, sonraları ne oldu 1-2 yerden değiştirsekte, bir süre sonra ses yapıyor diye cevap verdiklerini duymuştum ; https://www.golftutkusu.com/topic/18926-golf-8-hibrit-aku-hatasi/
Hocam işin garip yanı bugün doğuşta formene anlatıyorum videoyu gösteriyorum. O soğutma sesi fan ne zaman çalışır bilemezsin vs diyor. Gel bakalım çalışır çalışmaz başlıyor kontak kapayana kadar gitmiyor diyorum hiç oralı olmuyor. Yarın merkezi arayıp bu batarya olayını da anlatıp gerekirse video atmak en iyisi olacak gibi.

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba. Aracımı bugün teslim aldım. Balataların temizliği gerçekleştirildi. Ses gitti fakat ne kadar süre etkili olacak bilmiyorum. Üretici firma bu sesin balata tozundan kaynaklandığını düşünüyormuş ve bir çalışma içindeymiş. En azından kayıt açtırmış oldum. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Ön sağ koltuk altı Batarya konusunda usta sağolsun ilgilendi temizlediğini vs söyledi ses geçti dedi. Fakat aracı aldım 15 dk sonra park edince bataryadan gene yoğun bir ses gelmeye başladı ki gene kontak kapayınca geçti. Bu tarz bir ses problemi yaşayan var mıdır? Ya da çözüm bulan? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Videoyu gene mesaj altına attım

Upvote 0
Arkadaşlar merhaba. Aracımı bugün teslim aldım. Balataların temizliği gerçekleştirildi. Ses gitti fakat ne kadar süre etkili olacak bilmiyorum. Üretici firma bu sesin balata tozundan kaynaklandığını düşünüyormuş ve bir çalışma içindeymiş. En azından kayıt açtırmış oldum. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Ön sağ koltuk altı Batarya konusunda usta sağolsun ilgilendi temizlediğini vs söyledi ses geçti dedi. Fakat aracı aldım 15 dk sonra park edince bataryadan gene yoğun bir ses gelmeye başladı ki gene kontak kapayınca geçti. Bu tarz bir ses problemi yaşayan var mıdır? Ya da çözüm bulan? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Videoyu gene mesaj altına attım

hocam vakit geçirmeden tüketici hakem heyetine başvurun mutlaka olumlu bir sonuç alırsınız.

Upvote 0
videodaki sesler bazen gerçeği yansıtmıyor, yanıltıcı olabiliyor. O yüzden videoya göre yorum yapacağım.
benim aracımda bu tarz bir ses yok. hatta bataryaların soğutma fanlarının sesini bile duyamıyorsun. sizde ki ses videoya göre aşırı rahatsız edici.
farklı servisleri denemek gerekiyor maalesef.

Upvote 0
Geçmiş olsun bende de yok böyle ses arkadaşların dediği gibi farklı bir servise gitmelisin...

Upvote 0

Teşekkürler. Doğuştaki formen araca gelip bakmasını rica etmeme rağmen gelmedi başkasına yönlendirdi, videoyu izlettiğimde fan sesi bu dedi. Kontak kapayana kadar gitmiyor diyorum ne zaman çalışcak bilemezsin diyip geçiştirdi. Gerçekten çok yazık. Arcadaki usta baya uğraştı ses gitti dedi, aracı dün aldım gene devam ediyor. Tekrar getir dedi. Bakalım umarım çözülebilir, gerçekten özellikle sessiz ortamlarda cızırtı sesi çok rahatsız edici..

Upvote 0

Geri
Üst Alt