Golf 8 frene basınca gelen çıtırtı ve tıss sesi, sağ koltuktan gelen batarya sesi

yektadogan

Üye
Araç
Golf 8
Arkadaşlar selam, 2023 model golf life aracım var 7 bin km'de. 2 adet sorum var sizlere

1)Arabayı sürdüğüm zaman düşük kmlerde (40) fren yaptığım zaman frenden çıtır çıtır ses geliyordu, yüksek kmlerde yoktu bu ses. Servise götürdüğümde formen başta şaşırdı, ilk defa denk geldiğini söyledi, sonra 1 gün kaldı ve beni arayıp durumun normal olduğunu başka golflerde de oldugunu söylediler.( 2 arkadaşımda golf 8 var 2sinde de bu ses yok.) Her neyse 1 haftadır da düşük km'de frene bastığımda çıtırtı değilde bir tısss sesi geliyor. Çok anlamam ama balatadan mı geliyor emin değilim. Bu seferde yüksek kmlerde 80 90 civarı fren yaptıgım zaman çıtırtı sesi gelmeye başladı.

2) Arabayı yaklaşık 10-15 dk sürdükten sonra sağ koltuk altından (muhtemel batarya) dızzzz diye bir ses geliyor ve çoğu zaman kontak kapayana kadar bu ses gitmiyor. Eskiden böyle değildi. Aracı sürüp bi yere çektim diyelim telefon görüşmesi yapacağım dızzzz sesi resmen yankılanıyor sağ koltuk altından. ( Servis buna direk normal deyip geçiştirdi bakmadı bile)

Bu tarz sıkıntılar yaşayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler. Doğuştaki formen araca gelip bakmasını rica etmeme rağmen gelmedi başkasına yönlendirdi, videoyu izlettiğimde fan sesi bu dedi. Kontak kapayana kadar gitmiyor diyorum ne zaman çalışcak bilemezsin diyip geçiştirdi. Gerçekten çok yazık. Arcadaki usta baya uğraştı ses gitti dedi, aracı dün aldım gene devam ediyor. Tekrar getir dedi. Bakalım umarım çözülebilir, gerçekten özellikle sessiz ortamlarda cızırtı sesi çok rahatsız edici..

Ben şöyle yapardım bu bana göre bir arıza, bunun için üç kere kayıt açtırırdım değişim isterdim fabrikaya yazı yazıyorlar ona göre cevap geliyor, bu sesin başka arabalarda olmadığına dair bir de arkadaşın varsa onu da götür, onun aracında olmadığını senin aracında olduğunu videoyu da ver, değişim sonucunu bekle.

Upvote 0

Evin salonuna koydugun akvaryumun hava motoru sesi vardır ya?

Japon balıkları lepistesler çöpçüler Kabarcıklar , baloncuklar + bu ses

Yetkili servis diyorki

Akvaryum niyetine ........takma kafana

Upvote 0
Arkadaşlar selam. Batarya videodaki sesten dolayı değişim kararı aldı ve değişti. Çok şükür ses kesildi araç 2 gündür bende. Fakat aracı aldığımdan beri direksiyonda bir ağırlaşma var çok ağır diyemem ama eski hafifliği gitmiş net hissediyorum. Eskiden 80 90 km de gelen direksiyon sertliği şimdi 50 60 kimlerde hissediliyor. Düşük hızlarda sağ sol dönerken tüy gibiydi şimdi daha ağır, rölantide bile ağırlık etkin. Bu durum bataryanın sıfır yeni olmasıyla alakalı olabilir mi? Hibrit batarya direksiyona da güç veriyor diye biliyorum çünkü. Dönüşleriniz ve fikirleriniz çok önemli

Upvote 0
frene basınca gelen çıt çıt sesi devam ediyor mu? bu ses coğu araçta var

Upvote 0

Geri
Üst Alt