Golf Mk7'den Cupra Formentor'a Geçiş

Hayırlı olsun üstadım. kazasız belasız inşAllah
Teşekkürler hocam, amin, bu arada arkadaş için bayiileri ve cupra merkezi ile yaptığımız görüşmelerde herhangi bir makyajsız kasa stoğu kalmadığı söylendi, makyajlı kasa tanıtılınca makyajsızlara talep patlaması yaşandı anlaşılan 😁

Yoğunluktan fotoğraf ekleyememiştim, aracı teslim alırken ve emektar mk7 ile vedalaşmadan önce çekmiştim fotoğrafları

Ekli dosyalar

• IMG_3412.jpeg
    IMG_3412.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_3413.jpeg
    IMG_3413.jpeg
    940.4 KB · Görüntüleme: 37
Araç ile yaklaşık 8000 km oldu, golfe kıyasla donanım yönü çok artı geldi araçta koltuk ısıtıma, kör nokta, acc ve geri park kamerası en rahatlatıcı özellikler oldu açıkçası, birde araç golften daha konforlu geldi ciddi şekilde, çalıştığım ilçede yollar bozuk olduğundan çukurlarda daha az hissettirdiğini bariz anlayabiliyorsun, yol sesi de yaklaşık aynı gibi geldi veya formentor çok daha az fazla olabilir.

Araçla yaptığım yakıt denemelerinde de şu anda açık ara po vmax önde,
En son aynı uzun yolda (bursa-çanakkale) 110-120 sabit hız acc ile sürüşte Total 7.1 yakarken po vmax 6.2 yaktı tamamen aynı sürüş şeklinde varış süreleri bile 5 dk kadar sapmayla aynıydı, po da ayrıca daha sessiz çalışıyor motor, total hariç shell ve bp denedim shell totalle yakın ama bp bariz etkiledi aracı çok yakıyor. Birde dönüş yolunda opeti deneyeceğim sonra net kararı vereceğim, yakıt konusunu merak eden arkadaşlara bilgi mahiyetinde yazmak istedim tecrübelerimi..

Yakıt konusuyla ilgili son güncellememi paylaşıyorum,
1.5 TSi araç ile 8000 km boyunca yaklaşık aynı subjektif standartlarda yaptığım sürüşte kendi deneyimim sonucunda;
1- po vmax (menzili uzun, motor sessiz ve atik denebilir) bir depo şehirlerarası(bursa-çanakkale gidiş dönüş) yakıt ortalaması 6.2-6.8 litre arası
2- shell-total (ikisi çok yakın denebilir, menzil az, motor sessiz ve atik), ortalama 7,2-7,7 arası
3- opet (menzil po dan az, daha sesli çalışıyor ve atiklik az) ortalama 7.0-7.5 arası
4- bp (menzili en az, daha sesli çalışıyor ve atiklik en az) ortalama 7.5-8.0 -arası

Son düzenleme:
Yoğunluktan fotoğraf ekleyememiştim, aracı teslim alırken ve emektar mk7 ile vedalaşmadan önce çekmiştim fotoğrafları
Hocam hayırlı olsun
Bende golften cupra leona geçtim cupra gerçekten iyi hissettiriyor

Hayırlı olsun yeni aracınız, bende golf 7 den cupra formentor’e geçmiştim onu 1 yıla yakın 28 bin km kullanıp daha sonra golf 8 rline’ a geçtim. Donanım yönünden Formentor daha güçlüydü golf 8 rline a göre ancak yalıtım, konfor tüketim sessizlik (motor sessizliği) ve malzeme kaliteli olarak golf 8 rline daha önde. Şuan golf 8 r line ile de 20 bin km. ye geldim. Sonrasında yeni tiguan’ı denemek isterim araç değiştirecek olsam ancak şuan maddi durum el vermiyor. Bu yazdıklarım’dan formentor kötüdür anlamı çıkmasın fiyat performans olarak çok iyi bir araç.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun yeni aracınız, bende golf 7 den cupra formentor’e geçmiştim onu 1 yıla yakın 28 bin km kullanıp daha sonra golf 8 rline’ a geçtim. Donanım yönünden Formentor daha güçlüydü golf 8 rline a göre ancak yalıtım, konfor tüketim sessizlik (motor sessizliği) ve malzeme kaliteli olarak golf 8 rline daha önde. Şuan golf 8 r line ile de 20 bin km. ye geldim. Sonrasında yeni tiguan’ı denemek isterim araç değiştirecek olsam ancak şuan maddi durum el vermiyor. Bu yazdıklarım’dan formentor kötüdür anlamı çıkmasın fiyat performans olarak çok iyi bir araç.
Güle güle kullanın hocam, araç değiştirme arefesinde bir çok marka model inceledim sonuç olarak şunu gördüm vw grubu kullanan birisi başka bir marka hele de ülke arabasını kolay kolay beğenmiyor dönüp dolaşıp yine vw grubu yada yine başka bir alman aracı alıyor genek olarak

Hayırlı uğurlu olsun hocam, kazasız ve keyifli sürüşler.

Teşekkür ederim hocam Allah hepimizi kazadan beladan korusun inşallah

Hayırlı uğurlu olsun tekrardan.

Bursada ki plaka yazı fontu kalınlıklarını çok seviyorum. Bursadan bende almıştım. Bazı illerde plaka yazı fontu ince oluyor, sevemiyorum. :D

1.5Tsi motorda çalıştırdıktan sonra ilk 5dk gibi trafiğe takılıp sonra uzun yola çıkınca tüketim değerleri yüksek gözüküyor, nedense düşmüyor. Trafikten sonra sıfırlayıp yola devam edince değer düşüyor. Sıfırlamayınca 7litre gösteriyorsa sıfırladıktan sonra 6litre gibi.

60 km lik bir yolda bunu denedim, bu farka ulaştım. İlk sürüş sırasında yüksek değerleri nedense hızlıca düşürmüyor. Jettam da öyle değildi.

Teşekkür ederim hocam, evet aslında o da benim dikkatimi çekti düşerken çok yavaş düşüyor ama artarken maşallahı var 😁, bursasa resmi 3 yazı fontu olduğunu söylediler, bu orta olanı, inceside var ama bence de ince iyi durmuyor

Teşekkür ederim hocam, evet aslında o da benim dikkatimi çekti düşerken çok yavaş düşüyor ama artarken maşallahı var 😁, bursasa resmi 3 yazı fontu olduğunu söylediler, bu orta olanı, inceside var ama bence de ince iyi durmuyor
Bendeki de orta font muhtemelen. Bayi iyi seçmiş :D

Geri
Üst Alt