Araç ile yaklaşık 8000 km oldu, golfe kıyasla donanım yönü çok artı geldi araçta koltuk ısıtıma, kör nokta, acc ve geri park kamerası en rahatlatıcı özellikler oldu açıkçası, birde araç golften daha konforlu geldi ciddi şekilde, çalıştığım ilçede yollar bozuk olduğundan çukurlarda daha az hissettirdiğini bariz anlayabiliyorsun, yol sesi de yaklaşık aynı gibi geldi veya formentor çok daha az fazla olabilir.
Araçla yaptığım yakıt denemelerinde de şu anda açık ara po vmax önde,
En son aynı uzun yolda (bursa-çanakkale) 110-120 sabit hız acc ile sürüşte Total 7.1 yakarken po vmax 6.2 yaktı tamamen aynı sürüş şeklinde varış süreleri bile 5 dk kadar sapmayla aynıydı, po da ayrıca daha sessiz çalışıyor motor, total hariç shell ve bp denedim shell totalle yakın ama bp bariz etkiledi aracı çok yakıyor. Birde dönüş yolunda opeti deneyeceğim sonra net kararı vereceğim, yakıt konusunu merak eden arkadaşlara bilgi mahiyetinde yazmak istedim tecrübelerimi..
Yakıt konusuyla ilgili son güncellememi paylaşıyorum,
1.5 TSi araç ile 8000 km boyunca yaklaşık aynı subjektif standartlarda yaptığım sürüşte kendi deneyimim sonucunda;
1- po vmax (menzili uzun, motor sessiz ve atik denebilir) bir depo şehirlerarası(bursa-çanakkale gidiş dönüş) yakıt ortalaması 6.2-6.8 litre arası
2- shell-total (ikisi çok yakın denebilir, menzil az, motor sessiz ve atik), ortalama 7,2-7,7 arası
3- opet (menzil po dan az, daha sesli çalışıyor ve atiklik az) ortalama 7.0-7.5 arası
4- bp (menzili en az, daha sesli çalışıyor ve atiklik en az) ortalama 7.5-8.0 -arası