Golf 7 1.6 tdi 2015 model partikül sorunu

gokhan6868

Üye
İsim
Gk6868
Araç
Golf 7
Değerli arkadaslarim hayirli gunler diliyorum.Aracim 2015 model 1.6 tdi 110 bin km de.aracim 2 hafta önce partikul uyarisi verdi.bende o sira otoparktaydim.arabayi kapatip islerimi halletmeye gittim.daha sonra geldim ışık sönmüş.Daha sonra uzun yol yaptim uzun yolda sitede okuduklarımı uyguladim.(4.viteste 2.5 devirde 20 dk sürdüm).daha sonra aradan 2 hafta geçti.su an partikul ışığı yanmiyor ama sürekli 1 devirde duruyor.bide yakıt artti şehiriçi 7 nin altina hic dusmuyor.Sehir disida duruma gore 5.5 5 lerde geziyor.Ne yapmam lazim bilen arkadaslarim aydinlatirsa cok sevinirim

Hocam bi kac soru soracagim birde.
Bu partikulden kaynakli yakit artar mi ?
Motor gurultulu calisir mi?
Yikatsam ne kadar surede geri aynidi olur

Upvote 0

Kardeşim peki napalm? Yani yukarda arkadaşların dediklerini zaten yapiyorum surekli sehirici bindigim için surekli başımı agritacak senin fikrin nedir ?

Upvote 0
Hocam bi kac soru soracagim birde.
Bu partikulden kaynakli yakit artar mi ?
Motor gurultulu calisir mi?
Yikatsam ne kadar surede geri aynidi olur
Partikülden dolayı yakıt artar ve gürültülü çalışma olabilir evet.

Enjektörlerinizde bir sorun yoksa dpf e odaklanabilirsiniz.

Aracın kmsi ne kadarsa bir o kadar daha götürür hocam.

Kesin ve net söyleyebilirim ki burda cihaza bağlayıp dpf temizliği yaptırmanıza gerek yok. Bunun yerine yolda kendiniz yapın.

İptal etmek ya da yıkatmak size kalmış ama.

Bence son çare iptal.

Upvote 0
İptal derken nasıl bir yol izliyorsunuz ?
Sanırım benden teknik bir açıklama bekliyorsunuz ondan bu soru geldi sanırım.

Şimdi arkadaşlar teoriden bahsetti kullanıcı açısından durum arkadaşların bahsettiği şekildedir.

Teoriden sonra pratik kısma geçiyorum.. Arkadaşın izlemesi gereken 3 yol vardır.

Değişim, yıkama ve iptal.

Değişim : Bütçeniz el veriyorsa çevreye duyarlı iseniz seçilebilecek en iyi yöntem budur.
Yıkama : Bütçeniz el veriyorsa, para harcamayı seviyorsanız, parçanın sök tak maliyeti & 4-5 ay sonra tekrar yaptırırm diyorsanız buda bir seçenek. ( Yıkanan partikülün iç yapısı zarar görmektedir, Bunu yıkanan bir partikülü kesip orjinali ile kıyaslarsanız içindeki kristalize yapıyı görerek anlayabilirsiniz )
İptal : 3. seçenek iptal ve sorunun kökten çözülmesi.

Arkadaşın yaşayacağı senaryoyu ben yazıyorum, şuan rejenerasyon durumunda ve ekrana artık uyarı gelmeye başlamış, haliyle arkaplanda şuan acil rejenerasyon işletim arızası, sıra 1 sonda 1 kurum yükü fazla arızaları düşmeye başlayacaktır. Arkadaş 3000 devir ile sürüş şartlarını yerine getirdiğinde bir süre gelip gidecek olan bu arızalar yerini, fark basınç sensörü tutarsız sinyal hataları ile değişecektir. ( bu arızadan sonra kızdırma ikazı yanıp çekişten düşmeler yaşanacak ve 3000 deviri geçmeyecektir, ) araç sahibi aracın arızalarını sildirip 3000 devir kullanmaya devam ettiği için p2002 partikül sıra 1 hatalı fonksiyon arızasını alacaktır. Arkadaşın aracı golf 7 1.6tdi yani clh motor koduna sahip araçtır, p2002 sonrası muhtemel durum partikül filtresinde bulunan materyal çatlayacak ve bu şartlar altında çalışan egr partikülü yağlayacaktır. Ve ansızın yolda giderken epc, motor ikazı ve kızdırma lambası yanacak 3000 deviri tekrar geçmeyecektir. Tabi bu süreçte yaşanan durum ne olacak, aktif histeriz haritaları çalışmaya devam edecek, artan yakıt tüketimi, ve performans kayıpları gözlemlenecektir. Tıkanan egsoz sistemi nedeni ile Turbonun geri basınç sorunu olacağı için türbini yavaşlatacak buda p0299 turbo şarj basınç alt değere inildi uyarısı ile karşımıza çıkacaktır.

Extra bilgi : DPF iptali yapacaksanız partikül filtresi çift katmandır, üst kısımda katalizör alt kısımda partikül bulunur. İkisinide bilinçsizce boşaltırsanız horultu sesi & koku alırsınız, katalizör kısmı araçta kalacak ve kırılmayacaktır

Upvote 0
Degerli arkadaslarim emeginize cok tesekkur ederim gercekten vakit ayirip yaziyorsunuz hakkinizi helal edin.
Oncelikle aracim 110 bindedir.1 ay once triger devir daim degisimi hortumlar klima falan butun bakımlarını yaptırdım.Bakinlarini yaptirdiktan sonra boyle bi sorun cikti dpf.Malesef bu sorun canımızı sıkıyor.Sizlerin degerli bilgilerinden faydalaniyorum.Yani iptal ettirmeyecegim tabikide sadece ne yapacagimi bilmiyorum yogunluklu olarak sehir ici aktif kullanan biriyim.
Mesela su an rejenerasyon falan yapmadi aksam biraz gezindim. egzozda bi kurum tarzi bi sey de yok.
Arada cikip otoyolda sürüyorum.Yani uzun bi sure bu dpf den kurtulmak icin sizlerin bilgisinr basvurdum.
Enjektorlerde sorunda yok hepsine bakıldı
Sorunumuz dpf

Upvote 0

Geri
Üst Alt