Sürekli Pil Değişimi

LaBrise

Üye
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Selamın aleyküm herkese iyi forumlar,

Neredeyse 6-7 ayda bir araç kumanda pilini değiştiriyorum servise sorduğumda ise pillerin çakma olabilir dedi fakat kullandığım piller Duracel 2025.

Konu hakkında yardımcı olabilecek var mı veya bu durum normal mi?

Servise göre herkes yanlış, her şey bozuk, sadece kendileri doğru . Bir şeyden haberleri yok, yargı dağıtıp duruyorlar.

Benim iki anahtarda çok iyi çalışmıyor ama arızalı da diyemeyiz. İkinci yılın sonunda pillerini değiştirdim.

Aynı sorundan bende müzdariptim. Her 2-3 ayda bir nerdeyse pil değiştiriyordum.En son sergis bakımında bana sormadan pili değiştirmişler.8-9 aydır hiç bir pil uyarısı yok.

Servise göre herkes yanlış, her şey bozuk, sadece kendileri doğru . Bir şeyden haberleri yok, yargı dağıtıp duruyorlar.

Benim iki anahtarda çok iyi çalışmıyor ama arızalı da diyemeyiz. İkinci yılın sonunda pillerini değiştirdim.
Kesinlikle öyle bişeyler kitlemek için elinden geleni yapıyolar servisin eline düştün mü yandın

Hocam maalesef bayat pil olarak geçen rafta uzun süre bekleyen piller buna neden olabiliyor. Daha önce Migros'tan 5li 2025 pil almıştım ve 5-6 ayda bitmişti. Anahtarcılardan aldığım garip markalı pil daha uzun süre dayandı, hala da kullanıyorum.

Aynı sorundan bende müzdariptim. Her 2-3 ayda bir nerdeyse pil değiştiriyordum.En son sergis bakımında bana sormadan pili değiştirmişler.8-9 aydır hiç bir pil uyarısı yok.
Hocam işin ilginç tarafı şu ben 13 şubatta pil sorununu dile getirdim onlarda bana sen adi pil kullanıyosundur yada çakmadır dedi kendi ürünlerini önerdi iyi takın dedim bugün 10 Ağustos ve yine uyarı veriyo yani 6 ay oldu az önce pil kapağını açıp kapattım pil uyarısı gitti

Hocam maalesef bayat pil olarak geçen rafta uzun süre bekleyen piller buna neden olabiliyor. Daha önce Migros'tan 5li 2025 pil almıştım ve 5-6 ayda bitmişti. Anahtarcılardan aldığım garip markalı pil daha uzun süre dayandı, hala da kullanıyorum.
O zaman bende öyle bi deneme yapayım bakalım

Benim garaj kumandası 2 ayda bir basmıyor, tutukluk yapıyor. Pili söküp baktığımda gerilimi 12 volt civarında, yani pilde sorun görünüyor. Fakat pilin bağlantı noktaları her seferinde oksitleniyor ve bu yeşil oksit tabakayı temizleyince sorun kalmıyor. Sizde de sorun olduğunda pilin gerilimini ölçün/ölçtürün. CR2025 piller için 3 volt civarı bir gerilim varsa pil yuvasına bakın.

Ben internetten aldim bilindik trd…ama bir tik kalin olandan iki yil olacak neredeyse pilin markasida uyuduruk yazin devamli camlari uzaktan aciyorum kapiyorum hala on numara.Power Extra Cr2032 satici piltr simdi baktim eski siparislerime besli paket 120 tl tavsiye ederim.

Duracell de "Honda" gibi adı olup kendisi yok olup giden markalardan biridir.

**GP
**Panasonic

Bunlar alınıp gecilmeli.

Pili satın aldığınız yerde sirkülasyonun yüksek olmasına dikkat etmek lazım. Uzun süre rafta duran pillerde erken bitme yaşanabiliyor. @rsimsek 'in de dediği gibi devreyi kontrol etmek lazım. Özellikle pilin bastığı iletkenlerde oksitlenme-korozyon varsa direnç yükselteceğinden gücü artıracak, pilin erken bitmesine sebep olacaktır.

Pili satın aldığınız yerde sirkülasyonun yüksek olmasına dikkat etmek lazım. Uzun süre rafta duran pillerde erken bitme yaşanabiliyor. @rsimsek 'in de dediği gibi devreyi kontrol etmek lazım. Özellikle pilin bastığı iletkenlerde oksitlenme-korozyon varsa direnç yükselteceğinden gücü artıracak, pilin erken bitmesine sebep olacaktır.
Anladım hocam çok teşekkür ederim

Size taktiği veriyorum GP marka doğru kodda pil alın bir daha sorun yaşamazsınız.
Hocam az önce gidip baktım 13 şubatta servisin taktığı pil GP 2025 ama 6 ay geçmiş üzerinden şimdi uyarı veriyo

Geri
Üst Alt