Klima kapalı iken ızgaralardan sıcak hava gelmesi yardım lütfen

İsim
ALP KAAN
Araç
Golf 8 Life
Arkadaşlar aradım 2023 golf 8 life 8 bin km de daha… klima kapatma butonunda kapalı iken araç hızlandıkca motordan gelen sıcaklık dahada artıyor ve hızlanıyor… klima ayarını geri dönüş açık yapıp tekrar kapatın dedi bir kaç arkadaş düzelmiyor klima açıkken fan kapalıykenn sorun yok ama klimayı tamamen kapattığımda içeriye hava alıyor araç yardım edin lütfen çözümü bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

klimayı kapatırken direkt mi kapatıyorsunuz yoksa fan düşürerek mi
eğer direkt off tuşuna basıp kapatırsanız hava vermeye devam eder diye biliyorum

Upvote 0
Klima soğutma içindir, ev tipi klimalardaki gibi ısıtmada bir etkisi yoktur. Çünkü motor sıcaklığı, sıcaklık kademesi ayarıyla fan ile içeriye verilir. Muhtemelen klapalar ve konum anahtarı sıcak tarafta kalmıştır. Fan açık olmazsa bile motor sıcaklığı içeri girer.

Upvote 0
Arkadaşlar aradım 2023 golf 8 life 8 bin km de daha… klima kapatma butonunda kapalı iken araç hızlandıkca motordan gelen sıcaklık dahada artıyor ve hızlanıyor… klima ayarını geri dönüş açık yapıp tekrar kapatın dedi bir kaç arkadaş düzelmiyor klima açıkken fan kapalıykenn sorun yok ama klimayı tamamen kapattığımda içeriye hava alıyor araç yardım edin lütfen çözümü bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Klapeleri hareket ettiren aktüatör bozulmuş ya da takılı kalmış olabilir. Bir hata kodu bırakmıştır mutlaka, bilgisayara bağlatıp görebilirsiniz. Koddan tam yeri belli olur.

Bende de ayaklara üflemeyi ayarlayan aktüatör takılmış. Direksiyon altından erişilebiliyor, tatilde müdahale edeceğim kısmetse. Bunlar bazen bir sebepten takılıyor kurcalayınca düzeliyor. Arızalıysa değiştirmek lazım tabii.

Upvote 0
Hocam sıcak ayardayken klimayı kapatırsanız sıcak vermeye devam ediyor olabilir. Klimayı açıp soğuk ayara getirip 2-3 dk çalıştırdıktan sonra kapatıp deneyebilir misiniz? Benim kendi aracımda böyle bir tespitim olmuştu.

Upvote 0
Sorunu çözebildiniz mi?

Upvote 0
Bunun çözümünü ben de bulamadım. En kısa yol havalandırma kapaklarını manuel kapatmanız olacak.

Upvote 0
Hocam sorunun tam anlaşılması için soruyorum. Sıcaklık ayarı soğukta olmasına rağmen klimayı kapattığınızda içeri sıcak hava mı giriyor? Sirkülasyonu kapattığınızda da aynı problem devam ediyor mu?

Upvote 0
merhaba benim de bugün başıma geldi şehir içinde ilerlerken sıcak hava gelmeye başladı . klima off durumda . arabayı park ettiğimde yağ sıcaklığı 90 dereceyi gösteriyordu. Stop etmeden önce rolantide çalıştırdım ancak 91 dereceye çıktı. korktum stop ettim. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum.

Upvote 0
merhaba benim de bugün başıma geldi şehir içinde ilerlerken sıcak hava gelmeye başladı . klima off durumda . arabayı park ettiğimde yağ sıcaklığı 90 dereceyi gösteriyordu. Stop etmeden önce rolantide çalıştırdım ancak 91 dereceye çıktı. korktum stop ettim. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Benzer durumu ben de yaşadım bir kac ay önce. Stop etmeden önce rolantide çalışırken yağ sıcaklığının arttığını fark ettim.92 dereceden 97 dereceye kadar geldi durduğu yerde araç. Sonrasında çok kafaya takmadım bir sorun da yaşamadım ama nedenini bilmiyorum.

Upvote 0
Sorunun (motor sıcaklığı) ile alakası yoktur, Sorunu yanlış yerde arıyorsunuz, AC tuşu aktif durumdayken klima sıcaklık ayarını soğuğa getirip 4-5 dk. çalıştırınız, devamında hiç bir tuşa basmadan sadece OFF tuşuna basarak kapatınız, Halen menfezlerden sıcak hava üflüyor ise klima (sıcak-soğuk klape motoru) bozuktur. veya (klima sıcak-soğuk ayarı yapan klape motoru) sıcak konumda takılı kalmış olabilir.

Upvote 0
Hocam sorunun tam anlaşılması için soruyorum. Sıcaklık ayarı soğukta olmasına rağmen klimayı kapattığınızda içeri sıcak hava mı giriyor? Sirkülasyonu kapattığınızda da aynı problem devam ediyor mu?
Evet… kapalıyken geliyor açıncada biraz geliyor yine tam kapanmıyor

Upvote 0

Sorunun (motor sıcaklığı) ile alakası yoktur, Sorunu yanlış yerde arıyorsunuz, AC tuşu aktif durumdayken klima sıcaklık ayarını soğuğa getirip 4-5 dk. çalıştırınız, devamında hiç bir tuşa basmadan sadece OFF tuşuna basarak kapatınız, Halen menfezlerden sıcak hava üflüyor ise klima (sıcak-soğuk klape motoru) bozuktur. veya (klima sıcak-soğuk ayarı yapan klape motoru) sıcak konumda takılı kalmış olabilir.
Reisim soğuk üflerken sıcakta nasıl takılı kalsın ? Klima kapatıyorum sorun devam ediyor… klimayı açınca zaten kaldığı ayardan devam ediyor… hava sirkülasyonu açınca üfleme yapmayor ama klimayı kapatınca hava sirkülasyonuda kapanıyor

Upvote 0

Geri
Üst Alt