Klima kapalı iken ızgaralardan sıcak hava gelmesi yardım lütfen

İsim
ALP KAAN
Araç
Golf 8 Life
Arkadaşlar aradım 2023 golf 8 life 8 bin km de daha… klima kapatma butonunda kapalı iken araç hızlandıkca motordan gelen sıcaklık dahada artıyor ve hızlanıyor… klima ayarını geri dönüş açık yapıp tekrar kapatın dedi bir kaç arkadaş düzelmiyor klima açıkken fan kapalıykenn sorun yok ama klimayı tamamen kapattığımda içeriye hava alıyor araç yardım edin lütfen çözümü bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Geçmiş olsun...

Araç garantili değil mi servise neden baktırmıyorsun...

Upvote 0

Bu başlıkta, belli bir hızda giderken şoför camı aralandığında klima menfezlerinden otomatik hava gelmeye başladığından bahsediliyor. Bu bir sorun değil özellik gibi. Bu durumu yaşayan arkadaşların camı aralık mıydı? Bunu kontrol edip soruna öyle yaklaşabilirler.

Upvote 0
ARKADAŞLAR BU HATA DEĞİL.
Klimayı en soğuğa, yani low a alınca kesilir ve ya hava sirkülasyonunu içten ve ya dıştan ikisinden birine alınca kapanıyordu. Galiba içe alınca duruyordu.

Ancak ve ancak:

Bunu önermem. Hava kalitesi gittikçe düşecektir. İçeri nemlenecek ve cam buğulanacaktır.

Almanlar düşünmüş yapmış sizi rahatsız eden tarafı ne ben anlamış değilim.

Upvote 0
Sorun olarak gördüğümüz bazı şeylerin ince düşünülmüş detaylar olduğuna örnek bir konu. Geçmişte de benzer sorular olmuştu..

Yıllar önce Golf 7 için ince düşünülmüş detaylar başlıklı konu içerisinde araç ile ilgili çokça özellik yazmıştım.
Ekliyorum.
https://www.golftutkusu.com/topic/13625-golflerimizde-ince-dusunulmus-detaylar/#post-258026

ek olarak buraya da yazmak gerekirse ; eğer ki iç sirkülasyon aktif değilse, klima kapalı olsa bile belirli koşullarda içeri hava girişi olacaktır..

Upvote 0
ARKADAŞLAR BU HATA DEĞİL.
Klimayı en soğuğa, yani low a alınca kesilir ve ya hava sirkülasyonunu içten ve ya dıştan ikisinden birine alınca kapanıyordu. Galiba içe alınca duruyordu.

Ancak ve ancak:

Bunu önermem. Hava kalitesi gittikçe düşecektir. İçeri nemlenecek ve cam buğulanacaktır.

Almanlar düşünmüş yapmış sizi rahatsız eden tarafı ne ben anlamış değilim.
Hava sirkülasyonunu içe ayarlarsanız ve sıcaklığı low olarak ayarlayınca kesiliyor fakat bunu her seferinde aç kapa yapmak gerekiyor. Ayrıca ince düşünülmüş bir detay olduğunu sanmıyorum, bugün hava 20 dereceydi, cam aralık olmasına rağmen beni terletecek kadar sıcak oldu araç. @Brk34

Upvote 0
Sorun olarak gördüğümüz bazı şeylerin ince düşünülmüş detaylar olduğuna örnek bir konu. Geçmişte de benzer sorular olmuştu..

Yıllar önce Golf 7 için ince düşünülmüş detaylar başlıklı konu içerisinde araç ile ilgili çokça özellik yazmıştım.
Ekliyorum.
https://www.golftutkusu.com/topic/13625-golflerimizde-ince-dusunulmus-detaylar/#post-258026

ek olarak buraya da yazmak gerekirse ; eğer ki iç sirkülasyon kapalı değilse, klima kapalı olsa bile belirli koşullarda içeri hava girişi olacaktır..
Evet hocam ince detaylar bunlar. Ben de dahil insanımız hata arama derdinde.
Hava sirkülasyonunu içe ayarlarsanız ve sıcaklığı low olarak ayarlayınca kesiliyor fakat bunu her seferinde aç kapa yapmak gerekiyor.
Hocam bu kötü değil iyi bir şey zaten niye kapsıyorsunuz ki?

Upvote 0
Aynı durumu başka marka araçta kışın soğuk üfleme olarak yaşıyorum. Hızlandıkça artıyor. Yazın klima açık gezdiğimden farketmedim.

İç sirkülasyon tuşu çözüyor sorunumu.
1000052974.png

Mk7 de bu durumu hiç yaşamadım.

Upvote 0
Aynı durumu başka marka araçta kışın soğuk üfleme olarak yaşıyorum. Hızlandıkça artıyor. Yazın klima açık gezdiğimden farketmedim.

İç sirkülasyon tuşu çözüyor sorunumu.
Ekli dosyayı görüntüle 82631

Mk7 de bu durumu hiç yaşamadım.
O da aynı şekil ama sıcak uflemesi Volkswagen da ince düşünülmüş bence

Upvote 0

yaz kış sıcak üflüyor reis klima kapalıyken üflüyor ön ızgaralardan.... klima açıkken yok zaten : D
Yani o üflediği hava içeriyi ısırmaz zaten. İçerinin nem olmasini engelliyor ve hava alıyor içerisi işte.

Yazın sıcak uflemiyor bu arada hava sıcaklığına göre haraket ediyor

Upvote 0

Geri