Köprü geçiş ücretlerine zam geldi

Ankara Niğde otoyolu 370 TL olmuş. Allah bereket versin...
Adana'da yaşıyorum o yolu kullanmaya değmez eski yolu kullanmak daha mantıklı hem etrafındaki doğal güzellikleri görebiliyorsun hem de ücretsiz olarak kullanabiliyorsun. Bir kere yeni yolu kullandım İstanbul'a giderken pişman oldum dönerken eski yoldan geldim. Dinlenme tesisi o güzergah üzerinde sadece bir tane var oda Ankara yakınlarında. Yiyeceğinizi yakıtınızı fulleyip öyle girin o yola :)

Adana'da yaşıyorum o yolu kullanmaya değmez eski yolu kullanmak daha mantıklı hem etrafındaki doğal güzellikleri görebiliyorsun hem de ücretsiz olarak kullanabiliyorsun. Bir kere yeni yolu kullandım İstanbul'a giderken pişman oldum dönerken eski yoldan geldim. Dinlenme tesisi o güzergah üzerinde sadece bir tane var oda Ankara yakınlarında. Yiyeceğinizi yakıtınızı fulleyip öyle girin o yola :)
Hocam önceleri hep parasız yoldan gidip geliyordum. Fakat bolca yerleşim yerinden geçilmesi sebebiyle süre uzuyor ve ek olarak radar riski çok yüksek. Bu sebeple otoyol daha makul geliyor, en ucuz radar cezası ile 3 kez geçiş yapılabiliyor.
Otoyoldan gidince akaryakıt istasyonu gerçekten sıkıntı. Sağda solda yerleşim yeri vs görülmüyor :) ama artık bu kadar artan fiyatlardan sonra parasız yolda yavaş yavaş gitmeyi tercih edeceğim gibi. Zira Ankara Mersin ya da Adana git gel yapınca 1000 TL sırf otoyol parası oluyor.

Hocam önceleri hep parasız yoldan gidip geliyordum. Fakat bolca yerleşim yerinden geçilmesi sebebiyle süre uzuyor ve ek olarak radar riski çok yüksek. Bu sebeple otoyol daha makul geliyor, en ucuz radar cezası ile 3 kez geçiş yapılabiliyor.
Otoyoldan gidince akaryakıt istasyonu gerçekten sıkıntı. Sağda solda yerleşim yeri vs görülmüyor :) ama artık bu kadar artan fiyatlardan sonra parasız yolda yavaş yavaş gitmeyi tercih edeceğim gibi. Zira Ankara Mersin ya da Adana git gel yapınca 1000 TL sırf otoyol parası oluyor.
Sizde haklısınız hocam. Aksaray ve Koçhisar dışında pek şehir merkezi yok ayrıca radara da denk gelmedim 160 km hız ile giderken ya da vardı amcalar beni es geçtiler :) Otoyol evet hız sınırları daha yüksek ama anlamadığım nokta hem eski yol hem paralı yol km olarak aynı tek esprisi daha yeni bir asfalt ve yanlış bilmiyorsam hız sınırının 140 km/s olması. Hoş bomboş yolda iki aracın çarpıştığı kaza gördü bu gözler sanırım yol hipnozu o kadar ki sıkıcı bir yol :)

Lüleburgaz Samsun arası 930 km yol yaptım.Gerede ye kadar kuzey Marmara otoyolu devamı yavuz sultan köprüsü ve devamını bilmediğim otoyol kullandım.
1485 tl bakiye vardı 633 tl kalmış.
650 tl yi görüyorum ama 200 nerden kesildi göremedim.
Demek benim araba 100 km/90 tl otoyol yakıyor.5 lt oldu 7 lt.

*8 şeritli sosyete otoyolları *

Altında 2024 A6 ın varsa gisede nakit bahşiş bile atarsın.

Yol boyu 180-210 civarı basarsın
Yakıt umrunda olmaz

Sonra bir dinleme tesisine girip
Kuzu şiş / pirzola / rosto falan yersin sosyetik fiyatlarla.

Yol boyu olmayan Radara hadi tesadüf oldu girdin durdular.

A6 sı olan adama radar koymaz. Cezanı yer 180-200 basmaya devam edersin

Benim gibi eski kasa Düdük tdi golfü olan adam ne yapar ?
Devamlı beni O-7 (kuzey marmaraya) atmaya çalışan googla mapsle cebellesir. O-7 girmemek icin güzergah çalışır.

110 sabit beleş yoldan yolu bitiririm.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt