Yine mi ikinci el fiyaskosu acaba?

Eralp Efe

Üye
Merhaba arkadaslar,

Zar zor para denkleyip 2015 1.2 tsi 23.000'de confortline arac aldim. Servise goturup gecmisine baktirdim, ekspertiz raporu aldim, aldigim arkadasa da guvenip arabami aldim.Oncelikle frene basinca sallama yaptigini farkettim, diskler yamulmustur dediler sorun degilmis? 20.000 kmde nasil yamuluyorsa bu disk? 30.000 bakiminda degistirirsin dediler.

Bundan daha onemlisi ise, debriyaja bastigimda kalkis yaparken ya da 1-2 gecisinde pedalda bir tikirti hissediyorum ama sanki bir switch degisimi gibi olup bitiyor 1-2 saniye kadar. Ayni tikirtiyi debriyaj basiliyken ara gaz verdigimde devir basinda da yapiyor tam yuklenme aninda.

Kendi kendime cok elektronik bir araba aldim galiba diyorum ama bu normal mi, yoksa bir ariza mi var bilemiyorum.

Bunlarla ilgili bilgisi olan varsa cok memnun olurum.

Herkese selamlar

@Eralp Efe öncelikle foruma hoş geldiniz. İkinci ele kolay kolay güvenmeyen bir yönetici kadromuz var. 2. Sorununuzu etrafınızda başka golf var ise onu ile karşılaştırmayı deneyin.

Aracınız hayırlı olsun.

@yusuf tesekkurler. 2. el malesef ulkemizin realitesi. Avrupa'da 8.000 euro olan araçlar burada 56.000 TL'ye satildigi icin bu malesef boyle zira 56.000 TL pek cok insanin 1 yillik maasindan fazla...

Etrafimda malesef Baska Golf kullanicisi da yok. Yetkili servislere de ben guvenmiyorum.

Saygilarimla

@Eralp Efe degerli hocam debriyajın oraya bir sıvı sıkarak giderdiklerini hatırlıyorum sorun etmeyin bunu 2015 araç zaten garantiside vardır 

Merhaba arkadaslar,

Zar zor para denkleyip 2015 1.2 tsi 23.000'de confortline arac aldim. Servise goturup gecmisine baktirdim, ekspertiz raporu aldim, aldigim arkadasa da guvenip arabami aldim.Oncelikle frene basinca sallama yaptigini farkettim, diskler yamulmustur dediler sorun degilmis? 20.000 kmde nasil yamuluyorsa bu disk? 30.000 bakiminda degistirirsin dediler.

Bundan daha onemlisi ise, debriyaja bastigimda kalkis yaparken ya da 1-2 gecisinde pedalda bir tikirti hissediyorum ama sanki bir switch degisimi gibi olup bitiyor 1-2 saniye kadar. Ayni tikirtiyi debriyaj basiliyken ara gaz verdigimde devir basinda da yapiyor tam yuklenme aninda.

Kendi kendime cok elektronik bir araba aldim galiba diyorum ama bu normal mi, yoksa bir ariza mi var bilemiyorum.

Bunlarla ilgili bilgisi olan varsa cok memnun olurum.

Herkese selamlar
Değerli Hocam;

Golf tutkunu Dostlar arasına hoş geldiniz 

Fren pedalına bastığınızda ritmik ve süreklilik gösteren bir titreşim disklerin eğrildiğini gösterir.

Fakat Golf te bu durum kolay kolay olmaz.

Yine de araç garantideyken hallettikten sonra kafanız rahat yıllarca kullanabilirsiniz. 

Bakımı beklemenizi önermem.

Aracınızı tam kapasite kullanabilmek varken neden rahatsızlık veriyorsa beklemesiniz ki?

Debriyaj konusunda sanki kavrama gitmiş gibi geldi. Dilerim yanılıyorumdur.

28 binde manuel araçta kavrama bitikse eğer durum vahim demektir.vahim olan aracın kavraması bu durumdaysa diğer kısımları da aynı özenle kullanılmış olma olasılığı...

Sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim 

Geçmiş olsun Hocam 

Yorumlar icin tesekkurler.

Ben de bakimi beklemeyi pek dusunmuyorum. Haftaya disk konusunu cozerim muhtemelen. Ancak pek cok yerde bunun golflerde kronik bir problem oldugunu da okudum. Uzun yolda diskler sicakken disklere su gelirse ( bkz.Afyon ikbal tesisleri-yıkayımmi abi) mikro olcekte yamulmaya sabebiyet verirmiş disklerde.

Debriyajdaki tikirtiya gelince cok belli belirsiz ve vites gecislerim saat gibi masaallah. Muhtemelen normal diyecek servis, ben senelerdir dizel kullaniyorum alismam gerekecek sanirim.

Ekspertize sokmamis olsam simdi kafayi yemistim ama motor testi falan gerekli her testi yaptilar, rapor verdiler tamamen orjinal diye, yetkili servisten de gecmisine baktirdim bakim disinda bir islem yok, o yuzden cok kafaya takmiyorum ama aklimin ucunda bir ufak takinti da yapmiyor degil hani :)

Onceden bindiklerimiz araba degilmiş, o da ayrı bir konu tabi :)

Herkese selamlar

Merhaba, senelerdir VW kullanan bir arkadaşa test surusu yaptirdim, debriyajda hissettigimin normal oldugunu soyledi, manuel olduğu icin dişli geçişinin standart hissiymiş o.

Ama yinede haftaya servise gidip frenleri yaptiracagim.

Tesekkurler

Öncelikle hoşgeldiniz;

Kafanızdaki sorunları bir an önce çözersiniz umarım yoksa aracı kullanmak zevk vermek yerine bir eziyete dönüşecektir :(

Ancak pek cok yerde bunun golflerde kronik bir problem oldugunu da okudum. Uzun yolda diskler sicakken disklere su gelirse ( bkz.Afyon ikbal tesisleri-yıkayımmi abi) mikro olcekte yamulmaya sabebiyet verirmiş disklerde.
böyle bir kronik sorundan bahsedildiğini ilk kez duyuyorum, umarım söylentiden ibarettir. Gerçi bana pek mantıklı gelmedi böyle bir sorun olabileceği...

Bütün diskler sıcakken su geldiğinde yamulur bu markaya özel bir durum değil diye biliyorum. Golf karalama kampanyası gibi geldi bana

Aracı 56000 tl ye aldıysanız herşeye hazır olun en uygun fiyatlı aracı almışsınız hocam

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar,

Benim 56.000 dedigim Puntonun sifiriydi. O fiyata malesef Golf 7 yok. Gerçi ortalıkta Golf 7 de yok :)

Debriyaj benim hüsnü kuruntummuş, onu bugün kesinleştirdik. Frenlere gelince de garanti için zorlayacağım zira bana çok saçma geliyor sıcakken suya girince yamulur hikayesi, ben ne zaman Almanyaya gitsem yağmur yağıyor, bu arabaların hepsinin disklerinin yamulması lazım o zaman. Yağmurda da uzun yol yapmayın yazmalari lazim.

Servisin savunması komik yani, olmadi Almanya'ya yazarim.

Selamlar herkese.

Merhabalar,

Benim 56.000 dedigim Puntonun sifiriydi. O fiyata malesef Golf 7 yok. Gerçi ortalıkta Golf 7 de yok :)

Debriyaj benim hüsnü kuruntummuş, onu bugün kesinleştirdik. Frenlere gelince de garanti için zorlayacağım zira bana çok saçma geliyor sıcakken suya girince yamulur hikayesi, ben ne zaman Almanyaya gitsem yağmur yağıyor, bu arabaların hepsinin disklerinin yamulması lazım o zaman. Yağmurda da uzun yol yapmayın yazmalari lazim.

Servisin savunması komik yani, olmadi Almanya'ya yazarim.

Selamlar herkese.
Değerli Hocam

Golf'te ikinci kez duydum. Fakat sonuç hakkında bilgi verilmediği için sonucu bilemiyorum.

Jetta da bir kez oldu. Bu da fabrikasyon olarak üretim hatasıydı. Bana kalırsa ilk sahibinin kaldırılması veya vurdumduymazlığı ile bu gayet mümkün.  Fren diskleri bir aylık transport aşamasında ciddi korozyona uğraması nedeniyle başlangıçta titreşime neden olur. Kuvvetli bir frenleme bu durum sona erer.

Lütfen ilk olarak Doğuş merkezi arayın ve arıza kaydı açtırınız. Kendilerine tüketici mahkemesine gideceğinizi kusurlu ürünün değiştirilmesini İsteyiniz. 

Kısa süre içerisinde servisiniz arayacaktır. Servistekiler sanırım yerli bir araç servisinden yeni transfer edilmişlerdir. Allah aşkına olur mu öyle şey? Şahin mi bu? Eğrilen diskler var doğru.. ama onların kalınlığı sıcakken suyla karşılaştığında 8 olanlardan 3 kattan fazla kalın. Dolayısıyla zor ısınır ve sizi başından atmak için daha üsturuplu bir yalan bulsunlar.

Aslında  mümkünse başka bir servise götürebilirsiniz..

Çok teşekkürler,

Ben de sizinle aynı fikirdeyim, 1 haftadir yumuşak frenleme yaparak baya bir düzelttim, sonuçta frenleme de bir nevi torna etkisi yaratıyor, artik rahatsiz etmiyor. Ama haftaya önce kendi servisine, olmazsa buradaki servise olmazsa sizin dediğiniz gibi doğuşa yükleneceğim. Önceki aracımda da fiat'ı uğraşlarım sonunda pes ettirmiştim. Hakkını almak için birilerini pes ettirmek zorunda olmak ne kadar acı aslında değil mi?

Ben bir de Golf tecrübelilerine şu malum gizli özellik açtırma konusunu sormak istiyorum. Bu gerçekten mümkün mü? Güvenli mi? Garantiyi bozar mı, vs gibi...

Selamlar

Geri
Üst Alt