Düz giderken direksiyon hafif sağa dönük!

İsim
Dağhan Bulanık
Araç
8.5
Herkese merhaba,
Aracı yeni aldıktan sonra yolda farkettim. Direksiyonu düz tuttuğumda bariz sağa kayıyordu. Hemen bir kaç gün sonraya randevu aldım. Tekerleri çapraz yapmışlar, ayrıca rotuna baktık dediler. Neyse aracı test ettiğim servis güzergahı düz olmadığı için yine dönüş yolunda farkettim. Bu sefer hafif sola kayıyor. Artık geç olduğu için kendi rot balansçıma gittim. O da ayar yaptı ama yine sola kaçma devam. Direksiyon kalibrasyonuna baksın dediler. Hassas olduğum, sürüş zevkini kaçıran bir sorun. Bu c.tesi kendi ilimdeki servise randevu aldım. Malum servisler iş yapma konusunda biraz zorlama ilerliyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, şunu yaptır diyeceğiniz bir şey var mı?
Araç henüz 600 kmde. Direksiyon hafif sağa kırık halinde dümdüz gidiyor. Titreme vs. yok. Sağa sola çekme yok.

Herkese merhaba,
Aracı yeni aldıktan sonra yolda farkettim. Direksiyonu düz tuttuğumda bariz sağa kayıyordu. Hemen bir kaç gün sonraya randevu aldım. Tekerleri çapraz yapmışlar, ayrıca rotuna baktık dediler. Neyse aracı test ettiğim servis güzergahı düz olmadığı için yine dönüş yolunda farkettim. Bu sefer hafif sola kayıyor. Artık geç olduğu için kendi rot balansçıma gittim. O da ayar yaptı ama yine sola kaçma devam. Direksiyon kalibrasyonuna baksın dediler. Hassas olduğum, sürüş zevkini kaçıran bir sorun. Bu c.tesi kendi ilimdeki servise randevu aldım. Malum servisler iş yapma konusunda biraz zorlama ilerliyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, şunu yaptır diyeceğiniz bir şey var mı?
Araç henüz 600 kmde. Direksiyon hafif sağa kırık halinde dümdüz gidiyor. Titreme vs. yok. Sağa sola çekme yok.
Sıfır araçta bunların olması çok tuhaf bence hiç oynatmayın başta sizi rüzgar vs. Yanıltmış olmasın

rot ayarı yapıldıktan sonra en son direksiyonun pozisyonuna bakılır eğer yamuk duruyorsa düzeltilip tekrar aracın altından yapmak kaydı ile direksiyondaki düzeltmenin payı kadar tekrar dan son ince ayar yapılır ama bu son aşamayı kimse yapmaz bilmezler çünkü işin ehli birine denk gelirsiniz inşallah .ben arka tekerleklere balans gerek yok diyen rot balansçı gördüm neden dediğimde bu araba önden çekişli dedi birşey demeden çıktım gittim sadece

Düz bir yolda ilerlerken direksiyonun sola veya sağa doğru yatık olması rot ayarı ile düzeltiliyor.

Son düzenleme:
Hem servis hem rot balanscim çözemedi, direksiyon kalibre falan bunlarla alakalı mi acaba

Hem servis hem rot balanscim çözemedi, direksiyon kalibre falan bunlarla alakalı mi acaba
Yetkili serviste aracın en güncel rot ayarı dataları bulunur, İlaveten rot ayarı sonrası diagnoz cihazıyla (bilgisayar yardımıyla) direksiyon kalibrasyonu yapılır., Yaşadığınız şehirdeki en büyük yetkili servise başvurun genellikle en yeni nesil (VAS cihazları) onlarda bulunur.

Aracı kullandığınız yol sola doğru eğimlidir. Aynı yolu eğer müsait ise tersten gidin, bu sefer sağa çekecektir.

Bende de 1.3 edc Megane 4 var. Aldığımdan beridir aynı sorunu ben de yaşıyorum. Servis her seferinde rot ayarı yapıp yolladı. En son direksiyon açı öğretmesi yapılacak dedi. Hep aynı servise götürüyordum bu sefer farklı bir servise götüreceğim için yaptırtmadım.

Aracı kullandığınız yol sola doğru eğimlidir. Aynı yolu eğer müsait ise tersten gidin, bu sefer sağa çekecektir.
Yok hocam neler denedik. 3 4 arkadaşta da aynı sorun var. Bence fabrika çıkışı kalibrasyonda sorun var. Bir arkadaşımız onu yaptırdı, yorumlarını bekliyoruz.

Geçmiste alsat esnaflığı yapan arkadaşın eline böyle bi alsat arabası düşmüştü. Hani direksiyon ne kadar sapmalı iken araba düz gidiyordu??

Sağa dogru 12 yi 6 geçe denicek kadar abartı yani

Hani bendede böyle bir durum uzun süredir var ki olsa olsa 12 yi 1 geçe yada 12 yi 2 geçe kadardır .

Bu arkadaşın aracını ankara iskitler caddesinde (çevik kuvveti biraz geçince) bir rot balansıcıya bıraktık 1,5 saat sonra gel al dedi.

işlem sonunda direksiyon 12:00 iken araç tam düz gidiyordu.

Canı sıkılan iş bilmeyen
Ben rotçuyum mekanikciyim kaportacıyım , boyacıyım , elektrikciyim tornacıyım deyip mekan açıyor bence.

Elinde ne bilgi beceri nede güncel teknoloji ekipmanı var ??

Geçmiste alsat esnaflığı yapan arkadaşın eline böyle bi alsat arabası düşmüştü. Hani direksiyon ne kadar sapmalı iken araba düz gidiyordu??

Hani bendede böyle bir durum uzun süredir var ki olsa olsa 12 yi 1 geçe yada 12 yi 2 geçe kadardır .

Bu arkadaşın aracını ankara iskitler caddesinde (çevik kuvveti biraz geçince) bir rot balansıcıya bıraktık 1,5 saat sonra gel al dedi.

Canı sıkılan iş bilmeyen
Ben rotçuyum mekanikciyim kaportacıyım , boyacıyım , elektrikciyim tornacıyım deyip mekan açıyor bence.

Dostum inan harika yorum
Herkes her işi yapamaz malesef ülkede hızlı para nerde işi bilmeyen işle alakası yok sadece oara kazanacak diye hemen o meslek erbabı oluyor sonra bunlar yaşanıyor işte
Öyle yerler görüyorumki adam her marka her model araca bakıyor bir insan her markadan her araçtan anlayamaz mümkün değil ama türkiyede bu mümkün allaha emanet yaşıyoruz .

Canı sıkılan iş bilmeyen

Bahsettiğiniz yer çinici kardeşler mi?

Selamlar,

Bende benzer bir sorun için aşağıdaki konuyu açmıştım.

https://www.golftutkusu.com/topic/23324-golf-8-5-saga-cekme-sorunu/page/2#post-406680

Yetkili servise ikinci kez gidip tekrar rot balans kontrolü ve direksiyon açı sensörü sıfırlama işleminden sonra uzun yol yaptım.Bazı testlerimde sorun çözülmüş gibi gelsede bazende sanırım devam ediyor dedim.Ama önceki kadar bariz olmadığını söyleyebilirim.Sanki hala var ama bir yandan yok gibi bir durum şu an.

Geri
Üst Alt