Düz giderken direksiyon hafif sağa dönük!

İstanbulda iseniz GOP Küçükköy de Sadullah usta rot balans var. İşinin ehli harika bir işletmedir.

Geçtiğimiz hafta bi uzun yol yapıp test etme imkanım oldu. Benim aracımda öyle bir sorun tespit edemedim.

Geçtiğimiz hafta bi uzun yol yapıp test etme imkanım oldu. Benim aracımda öyle bir sorun tespit edemedim.
Tam olarak şöyle diyebiliriz. Önce duz gidiyor 3 4 saniye sonra sağa doğru çekiyor. Mercedes forumlarında, direksiyonu elden bıraktığınızda olaki kaza durumlarıni hesap ederek aracı bilerek sağa çekiyor denmiş. Bizde de oyle bir şey var mı yoksa rotlar vs. mi sıkıntılı göreceğiz.

Aynı sorun bende de oluştu rot ayarı yaptırdım, azalma oldu ama asla tam olarak düzelmedi, herhangi bir çekme yok ama hafif sağa açılı duruyor direksiyon. Kalibrasyon yapılması gerekiyor dendi güvenemediğim için yaptırmak istemedim. Sorunun rot ayarlarını yapan ustada olduğu kanaatindeyim.

Tiguan için yetkili servise sorduğum da Tiguanların alttakım kaynaklı sağa çeker dedi. Normal dedi. (2023 model araç)

Hafif çekme var.

Tiguan için yetkili servise sorduğum da Tiguanların alttakım kaynaklı sağa çeker dedi. Normal dedi. (2023 model araç)

Hafif çekme var.
İşin içinden çıkamadı desem çıkılmayacak konu değil, ben de Reno aracımda bu konudan muzdaribim, aracım Bugğn serviste bakalım oradaki servis ne yapacak.

net bir şekilde rot ayarı ile ilgili en son safhada direksiyon tam düz pozisyona getirilip altan tekrar ayar yapılır ama bizim çakal ustalar da işi bilmiyor ki işleri güçleri en kısa sürede müşteriyi gönerip parayı almak

İşin içinden çıkamadı desem çıkılmayacak konu değil, ben de Reno aracımda bu konudan muzdaribim, aracım Bugğn serviste bakalım oradaki servis ne yapacak.
Valla enteresan olay.

Merhaba arkadaşlar bende bugün şöyle bi şey farkettim: düz yolda giderken direksiyonu bıraktığımda direksiyon dümdüz duruyor sağa sola dönmüyor ama araç hafif sağa doğru gitmeye başlıyor. En son yetkili servis balatadan gelen ses için temizlik işlemi vs yapmıştı. Bu aracın sağa kayması Rot balanstan mıdır? Direksiyon düz durmasına rağmen sağa çekiyor. Birde düşük hızlarda giderken 30-40 km bir titreme başladı gibi. Ama yüksek hızlarda hiçbir titreme yok

1. Rot ayarı yapıldıktan sonra en son direksiyonun pozisyonuna göz ile bakılır
2. Eğer yamuk duruyorsa düzeltilip tekrar aracın altından (direksiyon hangi yöne yatık ise) oradan anahtar yardımıyla direksiyondaki düzeltmenin payı kadar tekrar ince ayar yapılır.
3. Test sürüşüne çıkılır sürüşte halen bir tarafa çekme yaşanıyorsa diagnoz cihazıyla direksiyon kalibre edilir.
Ama bu son aşamaları çoğu kimse yapmaz bilmezler çünkü.

Son olarak rot cihazının alman marka kullanan, güncel olarak kalibrasyon yaptırılmış olmasına dikkat edin.

Geri