1. viteste kalkış anında kaput altından gelen ses

BestOnur

Üye
İsim
Onur
Araç
2017 Golf 1.0 Tsi Comfortline
Merhaba Arkadaşlar,
1.0 TSI Manuel Golf kullanıcısıyım 1.vites de kalkış yapıp düşük kilometrede giderken kaput altından zincirli triger sesi gibi ses gelmektedir metal metale sürtüyor gibi bir ses. Diğer viteslerde bu ses yok ama kalkış esnasında bu ses geliyor normal midir ya da başına gelen bir arkadaşımız var mıdır. (Ses sürekli gelmiyor kalkış esnasında geldikten sonra kesiliyor)
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba Arkadaşlar,
1.0 TSI Manuel Golf kullanıcısıyım 1.vites de kalkış yapıp düşük kilometrede giderken kaput altından zincirli triger sesi gibi ses gelmektedir metal metale sürtüyor gibi bir ses. Diğer viteslerde bu ses yok ama kalkış esnasında bu ses geliyor normal midir ya da başına gelen bir arkadaşımız var mıdır. (Ses sürekli gelmiyor kalkış esnasında geldikten sonra kesiliyor)
yağ seviyenizi kontrol edin

Upvote 0
Merhaba Arkadaşlar,
Şanzıman takozu :)

Upvote 0
İsinincaya kadar bekleyip hareket etmezseniz de ses var mi ?
Bu ses sürekli gelmiyor hocam araç 1.0 olduğu için yüksek devirde çalışıyor biraz bekleyip devir düşünce hareket ediyorum ama her hareket de bu ses gelmiyor. Zincir sesine benzer bir ses.

Upvote 0
Doğrudur tam olarak o taraftan ses alıyorum.
Tahmin ettiğim ses ise motor takozundan olabilir. Aracınızın km'sini bilemiyorum fakat motor rölantideyken zarıl zarıl bariz bir titreme mevcutsa takozlara baktırmak gerekiyor. Eğer aynı sesten bahsediyorsak sorun bende de mevcut.

Upvote 0
Tahmin ettiğim ses ise motor takozundan olabilir. Aracınızın km'sini bilemiyorum fakat motor rölantideyken zarıl zarıl bariz bir titreme mevcutsa takozlara baktırmak gerekiyor. Eğer aynı sesten bahsediyorsak sorun bende de mevcut.
Merhaba, zarıl zarıl arabayı titreten bir ses değil ustaya baktırdım test sürüşü yaptı araç 3 silindirli olduğu için enjektör enjeksiyon sesi dedi ne kadar doğru bilmiyorum.

Upvote 0
2.vites de alt devirde özellikle yokuş çıkarken aynı ses artıyor mu? Ben de akünün oralardan turbo tarafından böyle bir ses geldiğini gözlemliyorum. Sadece gaza bastığımda geliyor çekince kesiliyor. Ama zincir sesi metal sürtme dedi değil. Dönen bişeyin rulman hırıltısı gibi pır pır gibi. Gergi rulmanı olabilir diyorum ama o da sağında motorun. Akü tarafının tersinde yani. Bilemedim.

Upvote 0
aynı sesi bende alıyordum aracım golf 8.5 impression 1 den 2 ye geçerken nadir olsada 3e atarkende aracı servise götürdüm şanzıman yağı kontrol edildi genel kontroller sağlandı, normal şanzıman sesi olduğunu söylediler hatta başka manuel araçlarda da aynı sesin geldiğini söyleyip isterseniz sizede başka araçta gösterebiliriz dediler sorun yok diyip yolladılar

Upvote 0

Geri